صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سامان کرمی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

«هوش پشه‌ای» و چالش‌های عصر تکنولوژی

سامان کرمی کارگردان «هوش پشه‌ای» گفت: ما در این نمایش تلاش کردیم با بهره‌گیری از عناصر بصری و تصویری در قالب ویدئو پروجکشن و دوربین پخش زنده و تلفیق آنها با تئاتر، نمایشی تولید کنیم که چشم تماشاگر کودک و نوجوان و حتی بزرگسال امروز هم آن را بگیرد و با آن همذات پنداری کند.
کد خبر : 938982

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، نمایش «هوش پشه‌ای»‌به نویسندگی وکارگردانی سامان کرمی و بازی الهه اصغری، فائزه صدر، بهروز لسانی، خورشید یاری، کاری از گروه تئاتر مروارید و با صدای هوتن شکیبا تصویری، ژاله صامتی و سعید چنگیزیان به صحنه پردیس تئاتر تهران می‌رود.

سامان کرمی دراین باره به آنا گفت: دراین نمایش تمام تلاشم را کردم که از لحاظ قصه، محتوا، شکل و شیوه اجرا کاری متفاوت روی صحنه ببرم. امروزه مخاطب  کودک و نوجوان با فناوری فضای وب و اینترنت درگیر است. این مخاطب به خوراک فرهنگی و قصه و روایت مدرن نیاز دارد و ما دراین نمایش تلاش کردیم با بهره گیری از عناصر بصری و تصویری در قالب «ویدئو پروجکشن» و دوربین پخش زنده و تلفیق آنها با تئاتر، نمایشی تولید کنیم که چشم تماشاگر کودک و نوجوان و حتی بزرگسال امروز هم بگیرد و با آن همزادپنداری کند.

وی افزود: با بیان اینکه داستان هوش پشه‌ای، داستان زندگی بخش عمده ای از جامعه ما است. مایی که بدون هیچ پیشینه و فرهنگ‌سازی ناگزیر به ورد در عرصه فناوری بودیم. جهان مدرن امروز انسان‌ها را به لحاظ عواطف و روابط انسانی از هم دور کرده و امور روزمره زندگی را وابسته به تلفن همراه و فضای اینترنت کرده است.

کرمی اظهار داشت: من دراین نمایش تلاش کردم بگویم که درست است چاره‌ای جز استفاده از این فناوری نداریم و حتی در آینده نزدیک هوش مصنوعی هم وارد ابعاد مختلف زندگی ما می‌شود، اما باید سواد و آگاهی کافی دراین زمینه را داشته باشیم. نباید تبدیل به ربات‌هایی برای تکنولوژی شویم، الان می‌توانیم مشخص کنیم که ما در آینده نزدیک فقط انسان‌های مصرفی این تکنولوژی هستیم یا اینکه مسیر آن را مشخص می‌کنیم. آیا می‌توان تعادلی بین زندگی انسانی و عاطفی‌ و دنیای تکنولوژی برقرار کرد؟ اینها سوال‌ها و چالش‌هایی است که تلاش دارم در این نمایش در قالب فانتزی بدان بپردازم.

این کارگردان تئاتر درباره چالش‌های کارگردانی گفت: ما از ابتدا برای اجرای این کار با سنگ اندازی‌هایی در حوزه کودک و نوجوان روبه رو شدیم، این به هرحال مسیر جدیدی در عرصه کودک و نوجوان است و من معتقدم که با قصه و شیوه‌های اجرایی گذشته نمی‌توان مخاطب آگاه و باهوش نسل امروز را راضی نگه داشت، نسل امروز به روایت جدیدتری نیاز دارد که خوراک فرهنگی‌اش باشد، دراین مسیر موفق هم شدم و در دور اجراهای قبل در تالار هنر و الان هم در پردیس تئاتر تهران رضایت مخاطب را دارم.

وی همچنین با اشاره به مشکلات اقتصادی امروز برای کار تئاتر گفت: دلیل این که این ریسک را پذیرفتم و نمایش را تولید کردم، فقط عشق و علاقه ودغدغه دراین مورد خاص بود. همین پشتوانه هم باعث شد تا با توجه به هزینه‌های سنگین و گزاف تولید نمایش، تمام گروه بدون دستمزد و حتی با ضرر اجرا‌ها را روی صحنه ببرند. همینجا ازهمه اعضای گروه و به ویژه بازیگرانم تشکر می‌کنم که حدود ۶ ماه هر روز تمرینات سخت و فشرده داشتند بدون ریالی دستمزد. امیدوارم اجراهای این دوره برایمان با جبران مالی همراه باشد و من شرمنده گروه نشوم.  

کرمی اظهار داشت: از تمام مسئولان و کسانی که امکان همکاری دارند خواهش می‌کنم به اقتصاد تئاتر کودک و نوجوان توجه ویژه‌ای داشته باشند و از گروه‌هایی که برای نسل آتی تلاش می‌کنند، حمایت کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر