صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۱ - ۱۳ آبان ۱۴۰۳
حضور نظامی کره شمالی در جبهه اوکراین؛

شایعه‌ای که ظرفیت بیخ پیدا کردن را دارد!

بحران اوکراین به موازات جنگ خاورمیانه بر روند معادلات جهانی تأثیرگذار است و در این میان، ادعای حضور نیروهای پیونگ‎‌یانگ به نفع روسیه می‌تواند باعث ایجاد تکانه‌های عظیمی در فضای ملتهب بین‌الملل شود.
کد خبر : 938618

خبرگزاری آنا- مریم خرمائی: «جنگ اوکراین وارد فاز جدیدی شده است»؛ این نظر «ولودمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین است که در این آوردگاه، شایعه مشارکت حدود ۱۱ هزار نفر از نیرو‌های نظامی کره شمالی به نفع روسیه را به‌طورجدی دنبال می‌کند و معتقد است با این اقدام خصومت کی‌یف-مسکو شکل یک نبرد بین‌المللی را به خود گرفته است.

خبر «اعزام سرباز‌های پیونگ‌یانگ» به شرق روسیه، برای اولین بار از سوی سازمان اطلاعات کره جنوبی مطرح شد و خیلی زود با اعلام اینکه دست‌کم ۸ هزار تن از آنها در «کورسک» مستق رشده‌اند، پروبال گرفت- منطقه‌ای از خاک روسیه که بخش‌هایی از آن از ماه میلادی اوت در کنترل نظامیان کی‌یف است و انتظار می‌رود زلنسکی در هرگونه مذاکره آتی، از آن به‌عنوان وجه‌المصالحه برای بازپس‌گیری بخش‌هایی از شرق اوکراین استفاده کند که همان اوایل جنگ به خاک روسیه ضمیمه شد.

در این میان، مهر تأیید پنتاگون بر این شایعه و اینکه «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا می‌گوید «اگر نیرو‌های کره شمالی وارد اوکراین شوند، اوکراینی‌ها باید به روسیه حمله کنند»، ظرفیت بیخ پیدا کردن ماجرا را بالا می‌برد.

ادبیات به‌کاررفته از سوی سران آمریکا و اوکراین از چند جنبه قابل ارزیابی است:
 
*ادعای بین‌المللی شدن نبرد که از سوی زلنسکی مطرح می‌شود، کنایه‌ای است از احتمال شعله‌ور شدن جنگ جهانی سوم.

*ادعای بایدن هم گمانه‌زنی درباره اینکه او ممکن است با استفاده از تسلیحات آمریکایی برای هدف گرفتن عمق خاک روسیه موافقت کند، تقویت می‌کند.

*در این میان، کره جنوبی هم که نسبت به تحکیم جایگاه بین‌المللی دشمن شمالی حساس است، اعلام کرده که گروهی از کارشناسان خود را برای نظارت بر فعالیت این نظامیان به اوکراین می‌فرستد و ارسال سلاح به کی‌یف را هم بررسی می‌کند.

در این میان، وزن مورد دوم بر پویایی میدان نبرد تأثیر بسیار زیادی دارد: 

در ۲۱ شهریور، بایدن گفته بود که واشنگتن در حال بررسی اجازه دادن به نیرو‌های اوکراینی برای استفاده از سلاح‌های آمریکایی علیه خاک روسیه است، اما در ۲۸ مهر یعنی حدود ۱۰ روز پیش، هنگام بازگشت از سفر آلمان، تأکید کرد که «واشنگتن و متحدانش درباره استفاده اوکراین از موشک‌های دوربرد به اجماع نرسیده‌اند.»

بااین‌حال، آنچه او هفته پیش درباره حق دفاع اوکراینی‌ها در مقابله با نظامیان کره شمالی گفت، می‌تواند معادله را به سمت بحرانی شدن اوضاع جابجا کند.
 
ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه چند روز پیش با لحنی اخطارگونه گفته بود «امیدوار است که غرب هشدار او را در مورد عواقب اجازه حمله به عمق روسیه شنیده باشد؛ چراکه این یعنی ناتو عملاً در حال جنگ با روسیه است».

چراغ سبز بایدن برای استفاده از تسلیحات دوربرد غربی، ورود مستقیم ناتو به جنگ را محرز می‌کند و بر جهانی شدن این بحران مهر تأیید می‌زند.

رزمایش سیاسی روی یک مسئله نظامی

اگر ادعای آمریکا و کره جنوبی صحت داشته باشد، نیروهای پیونگ‌یانگ فقط یک درصد از کل نیرو‌های روسیه را تشکیل می‌دهند و نمی‌توان بیش از پشتیبانی از آنها انتظار دیگری داشت. 

اما بُرد سیاسی همکاری نظامی پیونگ‌یانگ-مسکو بسیار فراتر از برد نظامی آن است و شدت جسارت روسیه برای ایجاد ائتلاف‌هایی را نشان می‌دهد که به‌هیچ‌وجه خوشایند غرب نیست.

فراموش نکنیم که «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه اواخر ماه میلادی سپتامبر گفته بود که ازنظر مسکو پرونده «خلع سلاح هسته‌ای» کره شمالی بسته شده است؛ چراکه منطق پیونگ‌یانگ برای برخورداری از سلاح هسته‌ای را به‌عنوان سنگ زیربنای دفاع این کشور درک می‌کند.

حدود دو هفته پیش، رئیس‌جمهور روسیه از مجلس دومای این کشور خواست که معاهده همکاری جامع راهبردی با کره شمالی را تأیید کند. 

این معاهده یک ماه پیش از سوی پوتین امضا شده بود و بر اساس آن دو کشور با یکدیگر برای تضمین امنیت و صلح دائمی بین‌المللی و منطقه‌ای همکاری می‌کنند.

این سند شامل بندی است که می‌گوید اگر یکی از طرف‌ها هدف حمله مسلحانه از سوی یک کشور یا چند کشور قرار بگیرد و خود را در وضعیت جنگی بیابد، طرف مقابل به‌سرعت کمک نظامی و دیگر کمک‌ها را به وسیله‌ای که بر اساس بند ۵۱ منشور سازمان ملل و قانون ملی است، فراهم می‌کند.

مسکو و پیونگ‌یانگ حضور نیرو‌های کره شمالی در خاک روسیه را به‌صراحت تأیید یا رد نکرده‌اند، اما این تحول در کنار مسائلی دیگر نظیر تمایل چین برای افزایش همکاری نظامی با روسیه ذیل عنوان تلاش برای حفظ و ثبات امنیت جهانی و همچنین اظهارنظر چهار روز پیش وزیر خارجه روسیه مبنی بر اینکه توافقنامه راهبردی مسکو-تهران دربرگیرنده همکاری‌های دفاعی است، قابل ارزیابی خواهد بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر