صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار شد؛

انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «ایستگاه خیابان روزولت»+ فیلم و عکس

مراسم انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» در موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار شد.
کد خبر : 938354

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، آیین انتشار تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» پیش از ظهر امروز در موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار شد. این کتاب، روایتی مستند و پژوهشی از تسخیر لانه جاسوسی در سیزدهم آبان ماه سال ۱۳۵۸ است که کار تالیف و تحقیق آن به عهده محمد محبوبی بوده  و در موسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی  به زیور طبع آراسته شده است.  

 در ابتدای این نشست، حجت الاسلام والمسلمین احمد خزاعی  و ناشر کتاب «ایستگاه خیابان روزولت»، از روند تولید و نشر کتاب گزارشی ارائه کرد.

وی با تشکر از مؤسسه فرهنگی و پژوهشی انقلاب اسلامی عنوان کرد: پس از تسخیرلانه جاسوسی، مجموعه اسناد کشف شده توسط دانشجویان پیرو خط امام به تدریج در قالب مجموعه کتاب منتشر شد. تعداد این کتاب به حدود ۷۸ جلد رسیده بود و البته نایاب شهم شده بود و تهیه آن برایعلاقه‌مندان سخت بود. در نهایت در سال ۱۳۸۶ موسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی این کتاب‌ها را در هشت جلد منتشر کرد. از سوی دیگر سه جلد هم از اسناد جدیدی که به دست آمده بود به این آثار اضافه شد.

وی افزود: رهبر انقلاب در دیداری که در سال ۱۴۰۱ با جمعی از پرستاران داشتند، این گلایه را مطرح کردند که هنوز ابعاد مهم واقعه تسخیر لانه جاسوسی و اسناد آن برای مردم و به ویژه نسل جوان روشن نشده است. این انگیزه مهمی شد تا موسسه به دنبال تدوین یک اثر پژوهشی جامع در این زمینه باشد. کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» حاصل حدود دو سال تلاش آقای محبوبی و بازخوانی حدود ۱۰ هزار سند است. ایشان با تسلطی که بر زبان انگلیسی داشتند، منابع دسته اول و خاطراتی که به زبان انگلیسی منتشر شده بود را نیز با دقت خوانده و تجزیه و تحلیل و فرآوری کردند.

خزاعی گفت: کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» به قول طلبه‌ها «سند تَفور» است یعنی آبشاری پربار از اسناد است. در این کتاب همچون سایر آثاری که در موسسه منتشر شده است، این اسناد هستند که حرف می‌زنند. در جنگ شناختی و ادراکی، اسناد به منزله مهمات و اسلحه هستند.

 در ادامه با حضورحسین محمدی و رضا سیف‌اللهی از دانشجویان پیروخط  امام در واقعه تسخیر لانه جاسوسی از محمد محبوبی نویسنده این کتاب و مدیر موسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی به عنوان ناشر تقدیر به عمل آمد.

اهدای لوح تقدیر و متن تقریظ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به محمدمحبوبی نویسنده کتاب توسط معاون دفتر مقام معظم رهبری و رضا سیف‌اللهی ازدانشجویان پیرو خط امام در جریان تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در ۱۳ آبان ۱۳۵۸

کتابی که بر پایه روایت‌های رقیب تدوین شد

در ادامه، محمد محبوبی نویسنده کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» عنوان کرد: ما برای تدوین این کتاب به‌دنبال روایت‌های رقیب بودیم تا آنها را با روایت‌های داخلی تطبیق بدهیم و در نتیجه آن در تله‌های روایی طرف غربی نیفتیم. از سوی دیگر تلاش ما این بود که به دامن شعارزدگی و تبلیغات نیفتیم.

وی اظهار کرد: در کنار اسناد، بیش از چهل کتاب انگلیسی و ۴۵ کتاب فارسی استفاده کردیم. این فریاند تطبیق دشواری‌هایی داشت و بخش عمده‌ای از زمان یک‌سال و نه ماه که صرف تهیه این کتاب شد مربوط به یان بخش می‌شد. این فرایند واقعا دشوار بود، اما سخت‌تر از آن زمانی است که شما به یک باور مشهور رسیده‌اید، اما با به دست آمدن اسناد جدید باید روایت شکنی بکنید و بر آن روایت مشهور خدشه وارد شود.

نویسنده کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» گفت: یکی از کار‌های سخت در تحلیل خاطرات و گزارش‌های غیرایرانی این است که اغلب آنها مهندسی شده و مین‌گذاری شده هستند و باید دقت فراوانی داشت. بنابر این صرف انتشار این اسناد بدون تحلیل و فرآوری باعث می‌شود تا مخاطبان ادراک درستی از آن نداشته باشند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای اخیراً پس از مطالعه‌ کتاب «ایستگاه خیابان روزوِلت» که روایتی از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا با استفاده از اسناد به دست آمده از سفارت است، تقریظی نگاشته‌اند که امروز چهارشنبه و در آستانه‌ سالگرد ۱۳ آبان منتشر شد.

متن تقریظ رهبر انقلاب اسلامی بر این کتاب به شرح زیر است:

بسمه‌تعالی
 این، گزارشی متقن و پرفایده از یک حادثه‌ی مهم در تاریخ انقلاب یعنی تسخیر لانه‌ی جاسوسی در سال ۵۸ است.

این کتاب پُرکننده‌ی یکی از خلأهای رسانه‌ئی و تبلیغاتی ما است. ما به جنگ روایتها در پیکارهای جهانی توجه لازم را نکرده‌ایم و دشمنان و بدخواهان ما از غفلت ما بهره برده و بسیاری از حوادث را وارونه نشان داده‌اند.

باید از نویسنده‌ی این کتاب و تلاش ارزشمندش قدردانی شود بخاطر اقدام هشیارانه‌اش در این عرصه‌ی مهم. نثر کتاب روان و رسا و تحقیق و تحلیل‌های آن منطقی و صادقانه و قانع‌کننده است.

 نام انتخاب شده برای کتاب عالی است.
مهر ماه ۱۴۰۳

محمد محبوبی نویسنده کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» از چرایی نگارش کتاب و مسیر طی‌شده در طول سال‌های اخیر برای تالیف این اثر تحسین شده در این مراسم سخن گفت.

در ادامه برنامه روایت شنیده نشده‌‌ای از محمدی معاون دفتر رهبری از پیام امام خمینی به دانشجویان انقلابی تسخیرکننده لانه جاسوسی آمریکا در تهران در ۱۳ آبان ۱۳۵۸بیان شد که در ادامه می‌بینید؛

لازم به یادآوری است، «ایستگاه خیابان روزوِلت» از کتاب‌های مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی است که زمستان ۱۴۰۲ روانه بازار نشر شده و به روایتی مستند از تسخیر سفارت آمریکا در تهران پرداخته است. این کتاب با اشاره به فعالیت‌های اطلاعاتی و عملیاتی آمریکا در ایران پس از انقلاب، شرح جامعی از روابط ایران و آمریکا از روز تسخیر سفارت در آبان ۱۳۵۸ تا آزادی گروگان‌ها در دی ۱۳۵۹ ارائه داده و همچنین شماری از اسناد منتشرنشده سرویس اطلاعاتی آمریکا را برای نخستین بار منتشر کرده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر