تصاویر نجومی هفتم آبان (۲۸ اکتبر)
به گزارش خبرگزاری آنا، تصاویر نجوم و فضا جدای از اهمیتی که در مطالعات و تحقیقات اخترشناسی دارد، امکان مشاهده و درک عجایب و شگفتیهای دنیای بیرون از سیاره زمین را برای علاقهمندان این حوزه فراهم میکند. امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری، تصاویر نجومی به شکلهای بسیار زیبا و گهگاه هنری تهیه میشود که علاوه بر ارائه اطلاعات علمی، زیباییهای خیرهکنندهای را برای علاقهمندان به ارمغان میآورد.
{$sepehr_key_2958}
تصویر روز ناسا
کهکشان مارپیچی IC 3225 یک کهکشان جذاب در صورت فلکی زرافه است. این کهکشان در فاصلهای تقریبی ۱۰۰ میلیون سال نوری از زمین قرار دارد و با تلسکوپهای قوی قابل مشاهده است. ویژگیهای قابل توجه آن میتوان به شکل مارپیچی و ستارههای جوان در آن اشاره کرد. نواحی فعال تشکیل ستاره در این کهکشان به آن زیبایی خاصی میبخشد.
تصویر روز Skyandtelescope
این عکس از دنبالهدار سوچینشان-اتلس (Tsuchinshan-ATLAS) در کلرادو به تاریخ 2024/10/21 ساعت 20:40 با تجهیزات دوربین Sony a7iii، لنز 85 میلی متری سونی، سه پایه و فاصله سنج ثبت شده است.
عکاس با تنظیمات f/2.0 و ISO 2000 از دنباله دار عکس گرفت. دوازده عکس با نوردهی 8 ثانیه ای با ابزار ویرایش ASTAP روی هم گذاشته شد.
برای پیشزمینه از عکسی با نوردهی 20 ثانیه ای با تنظیماتی مشابه استفاده شد. عکاس تصاویر را در فتوشاپ پردازش و ترکیب کرد. قدر این دنباله دار 4.3 بود. ماه در زیر افق قرار داشت که عکاسی را آسانتر میکرد.
تصویر روز Astronomy
این عکس توسط آلدو دوکو ویتال (Aldo Rocco Vitale) از سیسیل ایتالیا گرفته شد. عکس دنباله دار سوچینشان-اتلس را نشان میدهد که در 14 اکتبر از سمت جنوبی کوه اتنا (پیانو- وتوره) گرفته شد. این عکس در در ارتفاع 5700 فوتی (1750 متری) گرفته شد.
دنباله دار دارای دو دم است. یک دم نارنجی مایل به زرد که از گرد و غبار ساخته شده و دم دیگر آبی است و از یون ساخته شده است. عکاس از یک رفرکتور 2.4 اینچی و یک دوربین CMOS خنکشده استفاده کرده است. او برای ساخت این تصویر 25 عکس یک دقیقه ای گرفت.
تصویر روز Earthsky
این تصویر از آمریکای شمالی را محمد عبدالله اهل مصر از کانال سوئز ثبت کرد! آمریکای شمالی را اشتباه نخواندید. اما این آمریکای شمالی با چیزی که در ذهن شماست تفاوت دارد.
سحابی آمریکای شمالی (North America Nebula) که به نام NGC 7000 نیز شناخته میشود، سحابی گسیلشی است که در صورت فلکی دجاجه (Cygnus) قرار دارد. این سحابی شکل و شمایلی شبیه به نقشه آمریکای شمالی دارد و به همین دلیل به این نام معروف شده است. سحابی آمریکای شمالی به فاصله حدود ۲۰۰۰ سال نوری از زمین واقع شده و یکی از سحابیهای زیبا و مشهوری است که عکاسان نجومی معمولاً به ثبت آن میپردازند.
تجهیزات مورد استفاده عکاس شامل دوربینNikon D3500 ، لنزNikon 80-200mm F2.8 ، سه پایهK&F Concept TM 2324II و فیلتر Optolong L-Enhance است. برای ثبت این عکس 484 عکس، هر کدام 60 ثانیه، 135 میلی متر، ISO 3200، F2.8 گرفته شد و تصاویر در Deep Sky Stacker انباشته شد و سپس در سیریل و فتوشاپ پردازش شد.
تصویر روز apod
این تصویر توسط لوئیس لئورکس ژره (Louis LEROUX-GÉRÉ) در فرانسه ثبت شد.
توضیح: گاهی رودخانه ای از گاز داغ از بالای سر شما جاری میشود. به این پدیده «افزایش سرعت تابش گرمایی قوی» اختصاراً STEVE اطلاق میشود. «افزایش سرعت تابش گرمایی قوی» رنگهایی مانند قرمز، سفید و صورتی روشن تولید میکند. دانشمندان هنوز در حال مطالعه نحوه عملکرد STEVE هستند. یافتههای اخیر نشان میدهد که این رودخانه گازی نورانی از یونهای داغ متحرک سریع در یونوسفر به ارتفاع بیش از صد کیلومتر به وجود میآید.
این تصویر در اوایل ماه جاری در کوتدوپال (Côte d'Opale) فرانسه گرفته شده است، قوس STEVE را نشان میدهد که فقط چند دقیقه طول کشید و خوشبختانه، عکاس نجومی سریع وارد عمل شد و آن را ثبت کرد.
انتهای پیام/