واردات فناوری جایگزین خام فروشی مواد پلیمری شود/ سرنوشت نامعلوم ۲۵۰۰ دلار صادرات تولیدات پلاستیکی
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، امروز صنعت پلیمر ایران با توجه به اهمیت و نیاز صنایع وابسته به مواد اولیه، جایگاه ویژهای در بین صنایع کشور به خود اختصاص داده است به طوری که سالانه بیش ازسیزده میلیون تن مواد پلیمری در کشور تولید میشود و سهمی حدود ۱.۸درصدی از تولیدات جهانی را دارد.
با توجه به اهمیت تولید پلیمر و محصولات پلیمری و جایگاه آن در بازارهای داخلی و جهانی هنور شیوه استفاده از این صنعت تغییر نکرده است و هدف دستیابی صاحبان صنایع به آخرین یافتههای پژوهشی این صنعت با مشکل روبروست.
در همین رابطه اکبر مشهدی زاده، رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان پلاستیک، نایلون و ملامین تهران در گفتوگو با آنا و با اشاره به اینکه نبود ماشین آلات بروز باعث عقب ماندگی از بازارهای دنیا میشود، گفت: متاسفانه وزارت صمت برای واردات فناوری مورد نیاز صنعت پایین دستی، قوانین و محدودیتهای وضع کردند که باعث ایجاد خلل در حوزه صنعت پلیمر شده و نتوانستند جایگاه مناسبی در بازارهای جهانی پیدا کنند.
چرا وزارت صمت مجوز واردات فناوری را نمیدهد
مشهدی زاده ادامه داد: یکی از این محدودیتها در توسعه ماشین آلات و تولیدات پلاستیک و نایلون در کشور، تخصیص ارز است که در شرایط کاملا دشوار در اختیار تولیدکنندگان قرار میدهند، اما نکته قابل توجه این است که واحدهای تولیدی پلیمر نیازمند ارز دولتی نیستند و میتوانند ماشین آلات مورد نیاز خود را بدون دریافت ارز دولتی وارد کشور کنند، اما وزارت صمت مجوز واردات فناوری را نمیدهد.
این فعال صنفی با اشاره به اینکه در همه دنیا برای توسعه صنعت باید از ماشین آلات بروز استفاده شود، گفت: برای حضور و رقابت در بازارهای جهانی، نیاز به بهبود کیفیت و تسریع در زنجیره تولید دارد که این چرخه با تحولات اخیر، وابستگی کامل به فناوری دارد تا هم پاسخ به نیازتولیدات فناورانه را بدهد و هم باعث اشتغالزایی شود.
صنعتگران مجوز خرید و واردات فناوری را ندارند
رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان پلاستیک، نایلون و ملامین تهران، گفت: هرساله نمایشگاههای که در رابطه با ماشین آلات صنعت پلیمر در کشورهای صاحب سبک برگزار میشود، از داخل کشور صنعتگران زیادی در نمایشگاه حضور پیدا میکنند، اما با توجه به صرف هزینه و نیاز کشور، مجوز خرید و واردات این فناوریهای بروز به کشوررا ندارند.
وی تصریح کرد: با توجه به افزایش نیاز بازار داخلی و ماشین آلات محدود صنعت پلیمر، صنعت گران نمیتوانند به تمام نیازمشتریان این صنعت پاسخ دهند و محصولات تولیدی را به صورت گسترده راهی بازارهای هدف کنند.
رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان پلاستیک، نایلون و ملامین تهران ادامه داد: برای اینکه کشور بتواند محصولات پلیمری خود را وارد بازارهای جهانی کند باید محصول تولید نهایی از لحاظ کیفی در رتبه خوبی قرار داشته باشد و این کیفیت مطلوب با استفاده از ماشین آلات نوین، علم و فناوری روز دنیا بدست میآید.
مشهدی زاده افزود: اگر واحدهای تولیدی در کشور از ماشین آلات بروز دنیا استفاده کنند میتوانند با تولید محصولات فناورانه حضور چشمگیری در بازارهای جهانی تمام بازارهای جهانی داشته باشند و همین موضوع دلیلی بر ارزآوری بیشتر برای اقتصاد کشور خواهد شد.
وی تصریح کرد: امروز گوی رقابت در بازار جهای منطقه به دست کشور ترکیه افتاده است به طوری که این کشور با استفاده از فناوری و تکنولوژیهای به روز جایگاه ویژهای در بازارکسب کرده است.
نبود تکنولوژی ضعف بزرگی در بخش تولیدات ایجاد کرده است
مشهدی زاده به نقش تاثیرگذارمواد اولیه در تولید محصولات پلیمری اشاره کرد و گفت: بیشتر مواد اولیه پلیمر در داخل کشور با توجه به استانداردهای جهانی تولید میشود و مواد اولیه مورد نیاز صنعت پلاستیک با کیفیت بالا و قیمت مناسب به دست تولید کننده میرسد، اما در ادامه این مسیر نبود تکنولوژی ضعف بزرگی را در بخش تولیدات ایجاد کرده است.
رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان پلاستیک، نایلون و ملامین تهران ادامه داد: مجتمعهای پتروشیمی با ماشین آلات نوین دنیا مواد اولیه با کیفیت و مناسب تولید میکنند که باعث میشود بازارهای جهانی خواهان مواد اولیه تولیدی ایران بشوند و زمانی که ماشین آلات بروز وارد صنعت تولید پلیمرها شود، قطعا وضعیت تولید محصولات پلاستیکی و نایلونی نیز میتواند به جایگاه اصلی خود در بازار داخلی و جهانی برسد.
وی با تاکید بر ضرورت جلوگیری از خام فروشی مواد پلیمری و لزوم نگاه توسعهای به وضعیت تولید محصولات، گفت: اگرشرکتهای پتروشیمی یک تن مواد اولیه را به فروش برسانند حدود ۱۰۰۰ دلار دریافت خواند کرد که سرنوشت این میزان صادرات تولیدات مواد پلاستیکی نامشخص و نامعلوم مانده است، اما اگر مواد اولیه را به محصول تبدیل کنند و صادرکننده اقدام به صادرات محصولات فرآوری شده کند، حدود ۲۵۰۰ دلار وارد کشور میشود بدین معنا است که دو برابر فروش مواد اولیه ارز دریافت خواهند کرد، این شرایط زمانی اتفاق میافتد که بتوانند از ماشین آلات بروز دنیا استفاده کنند.
انتهای پیام/