صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۷ - ۱۰ آبان ۱۴۰۳
دایرةالمعارف دانش‌بنیان‌ها (۱۵۸)؛

حضور فناوری در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی چه اثراتی دارد؟

ایران باتوجه به دارابودن شرایط اقلیمی متنوع کشوری ممتاز از منظر غنای گیاهی و تنوع زیستی در جهان بوده و ایرانیان جزء پیشگامان علم طب سنتی و گیاهان دارویی در جهان هستند. 
کد خبر : 935610

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، مطالعات تطبیقی نشان می‎دهد که کشور ما از نظر تنوع زیستی، با حدود ۸۰۰۰ گونه گیاهی، جزءکشور‌های برتر دنیا بوده و این یک مزیت منحصر به فرد به شمار می‌آید.

رویکرد جهانی به استفاده از گیاهان دارویی و ترکیب‌های طبیعی در صنایع دارویی و غذایی و بدنبال آن توجه مردم، مسئولین و صنایع داخلی به استفاده از گیاهان دارویی و از طرفی لزوم توجه به مباحث طب سنتی شامل توسعه سیاستگذاری و برنامه ریزی ملی در رابطه با آن و محافظت و صیانت از دانش بومی طب سنتی نیاز مبرم به انجام تحقیقات بنیادی و کاربردی وسیعی را در این زمینه آشکارتر کرده است. 

همسو با رویکرد جهانی به این امر، کشور ما نیز با درک بهنگام اهمیت و جایگاه علم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی فعالیت‌های گسترده و نظام‌یافته‌ای را به منظور بهره‌مندی از مزایای این فناوری آغاز کرده است.

امروزه به جرات می‌توان گفت، گیاهان دارویی می‌توانند علاوه بر تأمین مواد اولیه دارویی، بهداشتی و غذایی یکی از مهم‎ترین منابع صادرات غیر نفتی و تأمین ارز محسوب شوند. با چنین اهمیتی، ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی به عنوان یک نهاد فراسازمانی در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری به توسعه این فرآیند می‌پردازد.

بسیاری از آموزه‌های طب سنتی ایران مبتنی بر اصلاح سبک زندگی است و با توجه به ریشه دار بودن این آموزه‌ها در فرهنگ مردم، قابلیت پذیرش مناسبی وجود دارد و دسترسی به خدمات آن نیز برای مردم آسان‌تر است.

فرهنگ‌سازی در حوزه تغذیه سالم و متکی به فراورده‌های طبیعی و همچنین فرهنگ‌سازی درباره اهمیت و اثربخشی گیاهان دارویی با مخاطب عام نیز می‌تواند گام موثری در مسیر توسعه بازار‌های هدف صنعت گیاهان دارویی و طب سنتی باشد.

از سوی دیگر استفاده از فناوری‌های پیشرفته به ویژه فناوری نانو برای تقویت اثر دارو‌های گیاهی و کاهش هزینه‌های تولید این دارو‌ها اثر گذار است.
تولید و به کارگیری فناوری نانو در ساخت دارو‌های گیاهی و توسعه طب سنتی یکی از موضوعات مورد توجه این صنعت است. 

در به کارگیری فناوری نانو در ساخت دارو‌های گیاهی باید راهکار‌هایی را در نظر گرفت. در حال حاضر دارو‌های زیادی با ترکیبات گیاهی در دنیا برای سلامت انسان‌ها استفاده می‌شود. به کارگیری فناوری‌های پیشرفته همچون نانو می‌تواند برخی کمبود‌های این صنعت را رفع کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر