صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس سازمان فضایی خبر داد؛

پرتاب سه ماهواره سنجشی کوثر، ظفر ۲ و طلوع ۳ در سال جاری

رییس سازمانی فضایی گفت: امسال نیز پرتاب بلوک انتقال مداری سامان و سه ماهواره سنجشی کوثر، ظفر ۲ و طلوع ۳ را نیز برنامه‌ریزی کرده‌ایم.
کد خبر : 934544

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، افتتاحیه هفته جهانی فضا با شعار «فضا و تغییرات اقلیمی» با حضور ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی برگزار شد.

سالاریه در ابتدا با اشاره به برنامه‌های صنعت فضایی ایران گفت: توسعه صنعت فضایی از ۲۰ سال پیش آغاز شده و تا به حال با قدرت ادامه داشته است و این توسعه در صنعت دفاعی و فضایی کشور و مرهون زحمات گذشته است.

وی افزود: سازمان فضایی ایران در دهه ۸۰ تأسیس شد و در همان زمان اولین ماهواره‌های ارتباطی و سنجشی با ساختاری ساده در حد اسپوتنیک ۱ ساخته شدند. هدف در آن زمان این بود که یک جرم به مدار پرتاب شود.

سالاریه ادامه داد: در سال ۱۳۸۷، ماهواره امید را پرتاب کردیم و در مراحل بعد، ماهواره‌های سنجشی توسط دانشگاه‌ها ساخته شدند که دقت آنها در حد چند ده تا چند صد متر بود.

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: اولین ماهواره ایران در مدار ژئو، تحت عنوان ماهواره پژوهش ۳، با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان و از طریق مناقصه انجام شده است؛ این موضوع نقطه عطفی در صنعت فضایی ایران به شمار می‌آید.

وی گفت: امروز، پس از گذشت ۲۰ سال، ما در جایگاهی هستیم که ماهواره‌های مخابراتی و سنجشی را با بالاترین فناوری‌ها می‌سازیم. یکی از این ماهواره‌ها پارس است که سال گذشته با دقت ۱۵ متر پرتاب شد.

رئیس سازمان فضایی ایران در ادامه اظهار کرد: ماهواره‌های نور نیز سنجشی بودند و یکی از موفقیت‌های مهم در این صنعت، ورود بخش خصوصی است. امسال یک پرتاب در حوزه بخش خصوصی خواهیم داشت و به زودی ماهواره سنجشی کوثر را با همکاری بخش خصوصی پرتاب می‌کنیم.

سازمان فضایی ایران نیز تمام ظرفیت این ماهواره را پیش‌خرید کرده که این خود یکی از ابزار‌های حمایتی سازمان است.

رئیس سازمان فضایی همچنین بیان کرد: در آینده نزدیک، منظومه‌ی آی او تی تحت عنوان منظومه شهید سلیمانی را پرتاب خواهیم کرد. این منظومه در زمینه‌های مرتبط با اقلیم و حوادث، داده‌های موردنیاز را از مناطق حادثه‌خیز به سایر نقاط منتقل خواهد کرد. به‌ویژه در مناطقی که زیرساخت زمینی وجود ندارد، ارتباطات ماهواره‌ای به کمک خواهد آمد.

وی افزود: امسال اولین پرتاب ماهواره‌های چمران را داشتیم که اخبار بیشتری در آینده درباره این پروژه منتشر خواهد شد. همچنین در آینده نزدیک، پرتاب بلوک انتقال مداری سامان و سه ماهواره سنجشی کوثر، ظفر ۲ و طلوع ۳ را نیز برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

سالاریه تأکید کرد: پایگاه فضایی چابهار امسال اولین پرتاب خود را انجام می‌دهد که گام بزرگی در پیشرفت صنعت فضایی ایران خواهد بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر