ایران چگونه میتواند جنایات صهیونیستها و ترور شهید نصرالله را طرح دعوی کند؟
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا به مناسبت شهادت سید مقاومت و همراهان شهید ایشان مجلس یادبود و عزاداری با حضور اعضای هیئت رئیسه در مسجد الغدیر دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه برگزار شد.
{$sepehr_key_2304}
عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه در این مراسم اظهار کرد: به نظر شما وظیفه ما امروز در قبال فلسطین و لبنان چیست؟ در این زمینه سه پاسخ میتوان ارائه کرد؛ در پاسخ اول خیلی از ما ممکن است این سؤال را مطرح میکنیم که از منظر حقوق بینالملل کشور فلسطین و لبنان درباره جنایاتی که در حال حاضر در حال اتفاق است تاکنون چه واکنشی داشتهاند، جنایاتی که در حال حاضر در غزه و جنوب لبنان اتفاق میافتد مشمول ماده پنج اساسنامه دیوان کیفری است که نخستین اقدام برای اینکه دیوان بینالمللی کیفری صلاحیت داشته باشد این است که کشوری که میخواهد طرح دعوا کند باید عضو اساسنامه و دیوان بینالمللی باشد.
مسعود قاسمی اضافه کرد: کشور فلسطین سال ۱۳۸۷ براساس بند ۳ ماده ۱۲ اساسنامه دیوان را صالح دانسته و طرح دعوا میکند، اما متأسفانه دیوان وارد رسیدگی نمیشود و فلسطین را بهعنوان یک کشور مستقل و رسمی برای طرح دعوا نمیپذیرد، اما با افزایش جنایت پیشنهاد میشود که کشور فلسطین عضو شود و طرح دعوا کند که از آن سال به بعد متأسفانه بهدلیل فشارهای مختلف بینالمللی و سایر اتفاقات، فلسطین نمیتواند عضو شود.
وی تأکید کرد: بنابراین افراد حاضر در فلسطین باید پیگیر مسئله طرح دعوا باشند و برای جنایاتی که رژیم غاصب صهیونیستی داشته، ضمن طرح دعوا، آن را پیگیری کنند که این نخستین پیشنهادی است که کشور دوست و مسلمان ایران میتواند پیگیر آن باشد.
عضو هیئت علمی حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه توضیح داد: پاسخ دیگر شورای امنیت است؛ بهطوری که این شورا میتواند در قالب قطعنامهای مبتنی بر فصل ۷ منشور ملل مطابق بند ۲ ماده ۱۳ اساسنامه رم وضعیت این کشور را به دیوان عالی بینالمللی ارجاع دهد و ما میتوانیم ضمن مطالبه از شورای امنیت و شورای ملل برای طرح دعوا کنیم، حال چرا ارادهای نیست و این اتفاق نیفتاده، باید درمورد آن بحث کنیم و روش متقاعد کردن شورای امنیت و شورای ملل را بشناسیم.
{$sepehr_key_2306}
قاسمی درباره اقدام سوم هم اینگونه توضیح داد: پاسخ سوم بحث کشورهای جهانی است و هر کشوری میتواند در دادگاههای خود بنا به صلاحیت جهانی به جرائمی که علیه بشریت اتفاق میافتد و دل همه را به درد میآورد طرح دعوا کند، مانند جنایات اخیر غزه و لبنان و حجم گسترده موشکباران، تجاوزات جنگی و مجروحان و شهیدان این دو کشور که درباره دو کشور سودان و لیبی این اتفاق صورت گرفت.
وی تبیین کرد: بنابراین بهعنوان شخص حقیقی و به طبع آن اشخاص حقوقی میتوانیم از کشورهای جهان مطالبه کنیم که اخیراً اتفاقات خوبی در کشورهای آمریکایی و اروپایی افتاد که البته کافی نیست و لازمه آن این است که اقدام عملی شود و کشورهایی که میتوانند از صلاحیت جهانی استفاده کنند و جنایتکاران صهیونیستی را تحت تعقیب قرار دهند در این زمینه اقدام کنند.
عضو هیئت علمی حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه بیان کرد: میتوانیم از کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای اروپایی مطالبه داشته باشیم تا رسیدگی صورت گیرد و تحریم رژیم جعلی و غاصب صهیونیستی انجام شود و جنایتکاران جنگی تعقیب و محاکمه شوند و به سزای اعمال خود برسند، البته حضور دوستان در این جلسه و ضرورت برگزاری آن را ارج مینهیم، اما این حرکت کافی نیست، بلکه باید پیگیر طرح دعوا باشیم تا به نتیجه قطعی برسیم.
این مراسم با حضور افشین غنیزاده سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه، فریبرز یوسفوند معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه، علی مهراس مهرابی معاون آموزشی و مهارتی، علیرضا حسنی مدیرکل حراست دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه، علیرضا میرمعینی مدیر گزینش استان کرمانشاه و جمعی از اعضای هیئت علمی، کارکنان و دانشجویان برگزار شد.
انتهای پیام/