صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۴۹ - ۳۰ مرداد ۱۴۰۳
در دفاع از برنامه‌های خود؛

وزیر پیشنهادی نفت: ظرف یک سال آینده تولید نفت را ۴۰۰ هزار بشکه در روز نسبت به امروز افزایش می‌دهیم

محسن پاک‌نژاد، وزیر پیشنهادی نفت در دفاع از برنامه‌های خود گفت: تمرکز من بر تکمیل و بهره‌برداری از چاه‌ها، رفع چالش‌های تولید و نیز مرمت تاسیسات نفت با بسیج ظرفیت‌های داخلی به نحویست که ظرف یک سال آینده به امید خدا تولید نفت به میزان ۴۰۰ هزار بشکه تکرار  می‌کنم ۴۰۰ هزار بشکه در روز نسبت به امروز افزایش یابد.
کد خبر : 928785

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، محسن پاک‌نژاد، وزیر پیشنهادی نفت از سوی مسعود پزشکیان رئیس جمهور به مجلس شورای اسلامی، عصر امروز (سه‌شنبه) در دفاع از برنامه‌های خود اظهارداشت: وزارت نفت وزارت خانه‌ای است با وجوه مختلف فنی، اقتصادی، سیاسی، بین‌المللی، تجاری و امنیت ملی  به عنوان پیشران اقتصادی بخش قابل توجهی از درآمد‌های کشور را از طریق صادرات نفت، گاز، میعانات گازی، فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی تامین می‌نماید.

وی افزود: وقتی در تهران فقط ۱۴۰ هتل داریم ولی فقط ۶ هتل ۵ ستاره داریم یعنی بستر‌های ما برای جذب ۱۵ میلیون گردشگر امروز آماده نیست و این رسالت ما و دولت هست که باید حتماً بستر‌های پذیرش ۱۵ میلیون گردشگر را در پایان برنامه هفتم داشته باشیم؛ آیا ممکن است حتما ولی، اما نیازمند حمایت مجلس و دولت و خصوصاً بخش خصوصی برای سرمایه گذاری هستیم.

پاک‌نژاد تصریح کرد: با توجه به تخصصی بودن و پیچیدگی‌های این صنعت و قرار گرفتن آن در خط مقدم جنگ اقتصادی و  تامین امنیت انرژی کشور و امنیت ارزی و مالی، نقش همکاران جهادگر من را در این جنگ ترکیبی  بی‌بدیل و افتخارآمیز دانسته و به احترام یکایکشان خاضعانه سر تسلیم و سر تعظیم فرود می‌آورم.

وزیر پیشنهادی نفت با بیان اینکه برنامه برنامه تقدیمی به نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در چهارچوب سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری و منطبق با اسناد بالادستی به ویژه قانون برنامه هفتم  تنظیم و ارائه گردیده است، ادامه داد: در همین راستا آنچه می‌توان از وزیر انتظار داشت شناخت چالش‌های هر بخش و ارائه راهبرد‌ها و راه حل‌های اصلی برای تحقق اهداف برنامه هفتم پیشرفت است.

وی با اشاره به برنامه‌های خود گفت: نخستین موضوع  ناترازی تولید و مصرف گاز است. این موضوع به عنوان یکی از دغدغه‌های اصلی کشور مشکلاتی در حوزه‌های مختلف از جمله تامین گاز خانگی کشاورزی، صنعتی، تجاری و نیروگاهی پدید آورده و آثار مخرب  زیست محیطی را موجب شده است. این موارد نه تنها زیان‌های سنگین در تولید ناخالص ملی و بخش‌های  صنعت کشاورزی و خدمات بارآورده بلکه می‌تواند کشور را با چالش‌های اجتماعی و امنیتی مواجه کند.

پاک‌نژاد بیان کرد: باید توجه داشت که اصل مسئله کاملاً فرابخشی و مربوط به ذینفعان مختلفی در کشور است لذا لازم است با یک عزم ملی و همکاری برنامه‌ریزی شده و تنگاتنگ بین همه ذینفعان به موضوع ناترازی گاز رسیدگی عاجل شود.

وزیر پیشنهادی نفت تصریح کرد: در بخش تولید برنامه‌های وزارت نفت در دو بازه زمانی کوتاه مدت و بلند مدت تدوین شده است. در  بخش اقدامات کوتاه مدت اجرای مستمر پروژه‌های نگهداشت تولید میادین گازی به ویژه افزایش تولید میدان گازی پارس جنوبی، تکمیل فاز ۱۱، اجرای طرح ضربتی توسعه میادین گازی مستقل در مرکز  کشور و توسعه فاز اول میدان گازی کیش در دستور قرار دارد.

وی با تأکید بر اینکه اقدامات بلندمدت تسریع در  اجرای طرح فشار افزایی پارس جنوبی خواهد بود، گفت: در صورتی که به این معضل و مشکل در اسرع زمان ممکن  پرداخته نشود طی دو سه سال آتی سالانه معادل یک فاز پارس جنوبی یعنی ۲۸ میلیون متر مکعب تولید را از این  مخزن استراتژیک مشترک از دست خواهیم داد لذا رسیدگی به این موضوع از اوجب واجبات است که در صنعت نفت باید به آن پرداخته شود.

پاک‌نژاد اضافه کرد: اولویت دوم ما افزایش هرچه سریع‌تر تولید نفت خام کشور است؛ برای رسیدن به این هدف تمرکز من بر تکمیل و بهره‌برداری از چاه‌ها، رفع چالش‌های تولید و نیز مرمت تاسیسات نفت با بسیج ظرفیت‌های داخلی به نحویست که ظرف یک سال آینده به امید خدا تولید نفت به میزان ۴۰۰ هزار بشکه تکرار  می‌کنم ۴۰۰ هزار بشکه در روز نسبت به امروز افزایش یابد.

وزیر پیشنهادی نفت ادامه داد: اولویت سوم افزایش تولید نفت و گاز متناسب با میزان ذخایر کشور است مسئله جهانی گذار از انرژی فسیلی مسئله‌ای جدی و نیازمند توجه ویژه است فرصت ما فرصت ما برای تبدیل منابع عظیم ثروت  زیرزمینی به ثروت رو زمینی هر روز که جهان به قله مصرف انرژی فسیلی نزدیک‌تر می‌شود کوتاه‌تر است عزم جدی برای شکوفایی حداکثری ظرفیت‌های تولید و تجارت نفت و گاز ضرورتی ملی‌ست.

وی افزود: اولویت چهارم تامین منابع مالی و سرمایه گذاری برای اجرای طرح‌های صنعت نفت و گاز است. ما باید این واقعیت تلخ را بپذیریم که وضعیت مالی امروز صنعت نفت ما قابل مقایسه با سال‌های گذشته نیست. شرایط  خاص بین‌المللی دسترسی ما را به سرمایه‌گذاری‌های خارجی محدود کرده است. سهم واقعی شرکت نفت از درآمدهای نفتی نیز به دلایل متعدد طی سال‌های اخیر کاهشی ملموس یافته به حدی که  منابع داخلی این شرکت به سختی تکافوی توسعه این صنعت را می‌دهد. اولاً اولویت بندی دقیق طرح‌ها و انتخاب طرح‌های دارای بازدهی بالاتر  و سریع‌تر ضروریست که از اقدامات فوری همکاران اینجانب در صنعت نفت خواهد بود.

پاک‌نژاد تأکید کرد: برخی دوستان بنده را به افراد مختلفی  منتسب کردند قاطعانه و با صداقت و صراحت عرض می‌کنم مشی مدیریتی‌ام مستقل و در چارچوب  سیاست‌های متعالی نظام و رئیس جمهور محترم و در هماهنگی و تعامل کامل با مجلس شورای اسلامی خواهد بود.

وزیر پیشنهادی نفت گفت: اولویت هفتم  استفاده از ظرفیت‌های دیپلماسی با کشور‌های همسایه و تبدیل ایران به هاب انرژی منطقه است. این کشور از موقعیتی بی‌نظیر در عرصه اقتصاد انرژی برخوردار است ما به طور سرجمع دارنده بزرگترین ذخایر نفت و گاز جهان هستیم و در موقعیت جغرافیایی ویژه‌ای قرار داریم که نه تنها  می‌توانیم دسترسی بی‌نظیری به بازار‌های جهانی داشته باشیم بلکه محور اتصال بسیاری از همسایگان شرقی، غربی،  شمالی و جنوبی هستیم.

وی ادامه داد: ما می‌توانیم نقش کلیدی خود را در مجامع بین‌المللی انرژی علی‌الخصوص اپک و مجمع  صادرکنندگان گاز بازیابیم. برای تبدیل شدن به هاب انرژی منطقه اقداماتی در دولت شهید رئیسی در حوزه دیپلماسی انرژی علی الخصوص در زمینه تجارت گاز با کشور‌های منطقه شروع شده است که ما هم آن را با جدیت ادامه خواهیم داد.

پاک‌نژاد همچنین گفت که آنچه در مورد تجارت گاز با کشور‌های روسیه و  ترکمنستان آغاز شده است با جدیت دنبال خواهیم کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر