صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۱۵ - ۲۳ مرداد ۱۴۰۳

زمین دوشنبه یک طوفان خورشیدی «شدید» را تجربه کرد

وقوع طوفان‌های خورشیدی یا ژئومغناطیسی می‌توانند اثرات نامطلوبی بر فعالیت‌ها در زمین داشته باشند به‌طور مثال آنها می‌توانند ارتباطات با فرکانس‌های بالا را تخریب کنند، فعالیت ماهواره‌ها را مختل کنند و باعث ایجاد اضافه‌بار در شبکه برق شوند.
کد خبر : 927537

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده (NOAA) اعلام کرد که زمین روز دوشنبه حدود ساعت ۱۵ به وقت گرینوویچ تحت تاثیر یک طوفان خورشیدی «شدید» قرار گرفته و شرایط یک طوفان ژئومغناطیسی سطح چهار (در مقیاس کلی پنج) به ثبت رسیده است.

در بیانیه این مرکز آمده است که این شرایط برای چند ساعت ادامه داشته است و انتظار نمی‌رود که بار دیگر با چنین شدتی تکرار شود.

بر اساس این بیانیه، این طوفان خورشیدی در پی پرتاب جرم از تاج خورشیدی (CMEs) روی داده است. تاج خورشیدی بیرونی‌ترین لایه خورشید است و وقتی این ذرات پس از انفجار به زمین می‌رسند، میدان مغناطیسی آن را مختل می‌کنند.

اریک لاگادک، اخترفیزیکدان رصدخانه شهر نیس در جنوب فرانسه می‌گوید که این رویداد منجر به پدیدار شدن شفق‌های زیادی در آسمان می‌شود که احتمالا در سراسر شمال ایالات متحده و اروپا قابل مشاهده خواهند بود.

روز یکشنبه نیز متیو دومینیک، فضانورد ناسا، تصاویر فوق‌العاده‌ای از پدیده شفق قطبی منتشر کرد که از ایستگاه فضایی بین‌المللی، جایی که او در حال حاضر در آن مستقر است، گرفته شده بود.

وقوع طوفان‌های خورشیدی یا ژئومغناطیسی می‌توانند اثرات نامطلوبی بر فعالیت‌ها در زمین داشته باشند.

بطور مثال آنها می‌توانند ارتباطات با فرکانس‌های بالا را تخریب کنند، فعالیت ماهواره‌ها را مختل کنند و باعث ایجاد اضافه‌بار در شبکه برق شوند.

بر همین اساس اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده اعلام کرد که هشدارهای لازم را به اپراتورهای زیرساخت‌های حساس اطلاع داده تا اقداماتی برای محدود کردن اثرات منفی این پدیده به اجرا بگذارند.

پیش از این در ماه مه نیز سیاره زمین قدرتمندترین طوفان‌های ژئومغناطیسی ثبت شده در ۲۰ سال گذشته را پشت سر گذاشته بود.

این طوفان‌ها باعث نمایان شدن شفق‌های قطبی در آسمان شب ایالات متحده، اروپا و استرالیا در عرض‌های جغرافیایی بسیار پایین‌تر از حد معمول شد.

این نوع رویدادها افزایش یافته است؛ چراکه خورشید هم اکنون مطابق با چرخه ۱۱ ساله خود، به اوج فعالیتش نزدیک شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر