بررسی تأثیر هیدروکسی سلنومتیونین بر عملکرد تولید مثل مرغهای مادر گوشتی مسن
خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ مقاله دانشجو دکتری تخصصی تعذیه دام با راهنمایی اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر در انتشارات وایلی با ضرایب تأثیر بالا انتشار یافت و این دانشجو با درجه عالی از رساله خود دفاع کرد.
مقاله منتج شده از رساله احمد منافی دانشجوی دکتری تخصصی تغذیه دام با راهنمایی یحیی ابراهیمنژاد با مرتبه استادی بهعنوان استاد راهنمای اول و حبیب اقدم شهریار بهعنوان استاد راهنمای دوم با عنوان تأثیر «هیدروکسی سلنومتیونین بر عملکرد تولیدی و تولیدمثلی مرغهای مادر گوشتی مسن» درمجله Veterinary Medicine and Science انتشارات وایلی با ضرایب تأثیر بالا انتشار یافت.
{$sepehr_key_715}
منافی در گفتوگو با خبرنگار آنا درباره جزئیات این مقاله علمی اظهار کرد: سلنیوم یک عنصر ضروری کمیاب است که نقش حیاتی در سلامت و عملکرد حیوانات دارد.
وی اضافه کرد: با دخالت در تولید آنزیمهای آنتیاکسیدانی مانند گلوتاتیونپراکسیداز، تیوردوکسینردوکتاز و متیونینسولفوکسید، سلنیوم در کاهش اثرات تنش اکسیداتیو و عملکرد حیوانات نقش دارد و این مطالعه با هدف بررسی اثر هیدروکسی سلنومتیونین در جیره مرغهای مادر گوشتی و خروسهای مادر گوشتی مسن بر عملکرد تولیدی، تولیدمثل و پارامترهای کیفیت اسپرم انجام شد.
دکتری تخصصی تغذیه دام متذکر شد: برای این منظور از ۲۶۰ مرغ مادر گوشتی سویه رأس ۳۰۸ در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و پنج تکرار (۱۳ قطعه مرغ و یک خروس در هر تکرار) استفاده شد.
منافی یادآور شد: تیمارهای آزمایشی شامل جیره پایه بدون هیدروکسی سلنومتیونین (T۱: شاهد)، جیره مرغهای مادر گوشتی بدون هیدروکسی سلنومتیونین و جیره خروسها حاوی ۱/۰ میلیگرم بر کیلوگرم هیدروکسی سلنومتیونین (T۲)، ۳) جیره مرغهای مادر گوشتی حاوی ۱/۰ میلیگرم بر کیلوگرم هیدروکسی سلنومتیونین و جیره خروسها بدون هیدروکسی سلنومتیونین (T۳) و ۴) جیره مرغ و خروسهای مادر گوشتی حاوی ۱/۰ میلیگرم بر کیلوگرم هیدروکسی سلنومتیونین (T۴) است.
وی در ادامه توضیح داد: نتایج نشان داد که تیمارهای T۳ و T۴ تولید تخممرغ، وزن تخممرغ، توده تخممرغ و ضریب تبدیل خوراک را نسبت به تیمار شاهد بهبود بخشیدند (۰۵/۰>P).
دکتری تخصصی تغذیه دام متذکر شد: درصد باروری و جوجهدرآوری در تیمارهای T۴ و T۲ نسبت به تیمارهای T۱ و T۳ افزایش یافت (۰۵/۰>P). میزان تلفات جنینی در تیمار شاهد بیشتر از سایر تیمارها بود.
منافی عنوان کرد: با این شرایط، جوجههای درجه یک در تیمار T۴ بالاتر از سایر تیمارها بودند (۰۵/۰>P) و تحرک و زندهمانی کل اسپرمها در تیمارهای T۲ و T۴ بهطور معنیداری بیشتر از تیمارهای T۱ و T۳ بود.
وی تأکید کرد: درصد ناهنجاری اسپرم و غلظت MDA اسپرم در تیمارهای T۲ و T۴ کاهش یافت؛ بنابراین نتیجهگیری میشود که استفاده از هیدروکسی سلنومتیونین ممکن است یک رویکرد عملی برای کمک به عملکرد تولید و تولید مثل مرغهای مادر گوشتی مسن باشد.
انتهای پیام/