صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

۱۲ تیر ؛ نکوداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در دانشگاه تهران برگزار می‌شود

نکوداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران، سه‌شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۳ با حضور اساتید، دانشجویان، کارکنان و فارغ‌التحصیلان ادوار مختلف دانشگاه تهران و شخصیت‌های علمی، فرهنگی و سیاسی داخلی و خارجی در پردیس مرکزی دانشگاه تهران برگزار می‌شود.
کد خبر : 919481

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین بزرگداشت ۱۷۵۷ سالگی سنت دانشگاهی ایران همزمان با نودمین سالگرد تأسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» ۱۲ تیر ۱۴۰۳ با شعار «ایران آغازگر سنت دانشگاهی ۱۷۵۷ ساله در جهان و دانشگاه تهران نماد این فخر ملی در ۹۰ سالگی» و «دانشگاه تمدن‌ساز؛ پیشران تمدن نوین اسلامی» افتتاح می‌شود.

پیشنهاد منضم نمودن سابقه ۹۰ ساله دانشگاه تهران با قدمت بیش از ۱۷ قرن آموزش عالی در ایران و برگزاری بزرگداشت ۱۷۵۷ سال قدمت آموزش عالی در ایران به عنوان یک فخر ملی، در ۱۴۰۲ از سوی سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد و این پیشنهاد در اسفند ۱۴۰۲ در شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. این موضوع در نهایت با عنوان «واگذاری مأموریت مستندسازی، احیا و بزرگداشت سنت دانشگاهی و نظام آموزش عالی ایران به دانشگاه تهران» به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ با شماره ابلاغ ۳۸۸۳ به امضا رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و ابلاغ شد.

مصوبه مربوط به واگذاری این مأموریت کلیدی به دانشگاه تهران، آخرین مصوبه امضا و ابلاغ شده شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی بود که شهید رئیسی در ابلاغیه این مصوبه از دانشگاه تهران به عنوان «میراث‌دار تاریخ کهن علم و دانش» نام برد.

بررسی سیر تکامل نماد‌های آموزش عالی ایران را می‌توان به پنج دوره شامل تأسیس دانشگاه جندی شاپور در سال ۲۷۱ میلادی، تأسیس نظامیه‌ها در سال ۱۰۶۵ میلادی، تأسیس ربع رشیدی در سال ۱۲۷۵ میلادی، تأسیس دارالفنون در دسامبر سال ۱۸۱۴ میلادی و شکل‌گیری دانشگاه نوین، دانشگاه تهران در سال ۱۹۳۴ میلادی تقسیم‌بندی نمود.

در سی‌ونهمین اجلاس کنفرانس عمومی یونسکو که در نوامبر سال ۲۰۱۷ میلادی برگزار شد، سابقه طولانی دانش و آموزش در تمدن ایران باستان مورد توجه قرار گرفت. یونسکو در این اجلاس، قدمت تأسیس دانشگاه جندی شاپور را ۱۷۵۰ سال ثبت و آن را کهن‌ترین دانشگاه جهان اعلام کرد. پیش از این رویداد، دانشگاه‌های بزرگ و نام‌آشنایی، چون بولونیا، آکسفورد، کمبریج و سوربون، با قدمت نزدیک به ۱۲۰۰ سال را آغازگر سنت دانشگاهی در جهان می‌دانستند. ثبت پیشینه تاریخی جندی شاپور، بر قدمت آموزش عالی در جهان افزود و کانون آن را از مغرب زمین به مشرق و دیار کهن ایران انتقال داد.

معرفی جندی شاپور به عنوان قدیمی‌ترین دانشگاه جهان افتخاری است که نصیب کشور ایران شده است و این امر سابقه طولانی و قدیمی آموزش و علم‌اندوزی در کشور را به همگان اثبات می‌کند لذا اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی با تصویب «واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی و نظام آموزش عالی ایران به دانشگاه تهران» مأموریتی خطیر به دانشگاه تهران نماد آموزش عالی ایران واگذار کرد.

قرار بود افتتاح نکوداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران، روز هشتم خرداد ماه همزمان با نودمین سالگرد تأسیس دانشگاه تهران برگزار شود که به دلیل سانحه بالگرد حامل رئیس‌جمهور شهید و همراهان ایشان، این زمان به تعویق افتاد و سه‌شنبه ۱۲ تیر  ۱۴۰۳ به عنوان روز برگزاری این آیین تعیین شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر