افزایش ۲۵ درصدی تولید برق خورشیدی از پنلهای دریایی
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اکونیوز، دنیای انرژیهای تجدیدپذیر در یک پیشرفت فناورانه دائمی قرار گرفته است، جایی که اختراعات جدید و بهتر برای استفاده حداکثری از فضاهای بلااستفاده اغلب در حال ظهورند.
به تازگی، گروهی از مهندسان، طراحی یک دستگاه پنل خورشیدی جدید را به عهده گرفته اند که به طور خاص در مخازن یا سطوح آب اجرا میشود.
شرکت اسپانیایی «Soltec» «سولتک» پروژه «Flotus» «فلوتوس» را طراحی کرده است: یک رهگیر خورشیدی شناور که هدف آن ترکیب نیروگاههای برق آبی بزرگ با تولید انرژی تجدیدپذیر از پانلهای فتوولتائیک است و از تأمین نور خورشید برای مدت طولانی و استفاده حداکثری از فضاهایی اطمینان حاصل میکند که معمولا استفاده نمیشوند.
فلوتوس دارای یک سیستم رهگیر خورشیدی است که امکان دریافت بهینه نور خورشید را در طول روز فراهم میکند. گفتنی است این سیستم پیش از این در رهگیرهای خورشیدی افقی در خشکی تعبیه شده، اما آنچه که این سامانه جدید را متمایز میکند طراحی دریایی آن است که با استفاده از مناطق بلااستفاده، تفاوت انرژی زیادی ایجاد میکند.
این پروژه بر اساس مجموعهای از سازههای فتوولتائیک زمینی اجرا میشود که به طور راهبردی بر روی دو شناور بزرگ قرار میگیرند، اقدامی که نه تنها دریافت نور خورشید را به حداکثر میرساند، بلکه کارایی در جمع آوری نور خورشید که بعدا به برق تبدیل میشود را نیز افزایش میدهد.
این سیستم از سه مولفه اصلی تشکیل شده است: یک مخزن مرکزی که میتوان آن را با آب پر کرد و دو شناور که به صورت طولی روی آن قرار میگیرند. این دو شناور برای تامین شناوری سیستم و پایداری طراحی شده اند تا حتی در نامساعدترین شرایط نیز مانع از غرق شدن سیستم شوند.
فلوتوس با داشتن این پیکربندی خاص و منحصر به فرد میتواند از نور خورشید در طول روز بیشترین بهره را ببرد و به همین دلیل قادر است بین ۱۵ تا ۲۵ درصد برق بیشتری نسبت به سیستمهای پنل خورشیدی سنتی تولید کند.
از سوی دیگر، به منظور افزایش ظرفیت جمع آوری انرژی خورشیدی، این سیستم به قابلیت تنظیم خودکار حرکت شرق به غرب مجهز شده است. به گفته مجریان این طرح، این ویژگی برای اطمینان از عملکرد مداوم و کارآمد و به حداقل رساندن هرگونه وقفهای که ممکن است در فعالیت سیستمهای سنتی روی دهد، بسیار کلیدی است.
این دستگاه به گونهای طراحی شده است که میتواند در برابر هر نوع وضعیتی مقاومت کند؛ مخزن مرکزی آن میتواند به عنوان یک وزنه تعادل عمل کرده و با ایجاد پایداری بیشتر، امکان مقاومت در برابر وزش بادهای احتمالی با سرعت بیش از ۱۰۰ کیلومتر در ساعت را به آن بدهد.
یکی دیگر از مزایای بزرگ آن تولید برق بیشتر است که میتواند از سازههای شناور ثابت و رهگیرهای خورشیدی زمینی پیشی بگیرد ویژگی که به سیستم خنک کننده آن نسبت داده میشود. به عبارت دیگر، این پنلها در دماهای پایینتر کار میکنند که عمر و بازدهی آن را در طول زمان بیشتر حفظ میکند.
سیستم پنل خورشیدی شناور Soltec یک نوآوری واقعی در زمینه انرژی خورشیدی ارائه میدهد. این را میتوان به طراحی دریایی و سیستم رهگیر خورشیدی آن نسبت داد که میتواند واقعا مفید باشد. فلوتوس جمع آوری نور خورشید را در طول روز بهینه میکند و از نظر بازدهی ۱۵ تا ۲۵ درصد از سیستمهای سنتی بهتر عمل میکند.
انتهای پیام/