صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۴۹ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۵
در مراسم امضای تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت ارشاد در حوزه سینما؛

سید طه هاشمی:‌ قصد نداریم به عنوان رقیب بخش‌ خصوصی در حوزه سینما ظاهر شویم

دکتر سید طه هاشمی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم امضای توافقنامه همکاری این دانشگاه با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه سینما، از ارزیابی دانشگاه آزاد اسلامی برای رقابت با بخش خصوصی در این حوزه خبر داد.
کد خبر : 91917

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر سید طه هاشمی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم امضای توافقنامه همکاری این دانشگاه با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه سینما، از ارزیابی دانشگاه آزاد اسلامی برای کمک به توسعه فرهنگی در حوزه سینما خبر داد.


دکتر سیدطه هاشمی معاون دانشجویی و فرهنگی در این مراسم گفت: «این کار یک برنامه آزمایشی است و ما به تناسب در مناطقی که متقاضی برای رفتن به سینما زیاد اما امکان کم است، این کار را شروع می‌کنیم. واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در مناطقی هستند که بعضاً حتی یک سالن سینما هم ندارند.»


او در ارتباط با چگونگی اجرای طرح افزود: «براساس سامانه‌ای متمرکز سعی می‌کنیم این روند به بهترین نحو اجرا شود. در حال حاضر دانشگاه آزاد اسلامی در همه حوزه‌های فرهنگی‌ مجموعه پورتالی را مستقر و متناسب با نیاز حوزه های مختلف سامانه‌های مورد نظر را ساماندهی می‌کند. این امر باعث می‌شود بلیت به صورت اینترنتی عرضه شود.»


هاشمی گفت: «به مرور با ارزیابی و ساماندهی قصد داریم در حوزه سینما حضور فعال‌تری داشته باشیم و سعی می‌کنیم به تناسب مخاطبانی مانند دانشجویان، اعضای هیات علمی، کارکنان را تحت پوشش قرار دهیم که به طور معمول امکان حضور آن‌ها در سالن سینما کمتر فراهم است.»


او افزود: «دانشگاه آزاد اسلامی در دوره مدیریت جدید نگاهی نو به حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی داشته است و حوزه فرهنگ را از مناسبت‌محوری و برگزاری مراسم صرف به لایه‌های زیرین منتقل کرده است.»


معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی به جلسات شورای راهبردی فرهنگی اجتماعی به ریاست دکتر میرزاده اشاره کرد و افزود: «در این جلسات نقشه‌ راه فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در حوزه‌های مختلف تدوین شد. برنامه راهبردی، برنامه‌های 5ساله و پیوست فرهنگی از دیگر اقدامات این شورا بود. همه معاونت‌‌های دانشگاه آزاد اسلامی موظف هستند در چارچوب تکالیف و وظایف خود با یک نگاه فرهنگی به فعالیت‌‌های خود جهت‌دهی کنند.»


او مبنای هشت‌گانه حوزه فرهنگی و اجتماعی را محور فرهنگی دین و اخلاق؛ امام، انقلاب اسلامی و رهبری؛ فرهنگ، اندیشه و هویت ایرانی؛ هنر و ادبیات؛ کانون‌ها و نشریات؛ فعالیت‌های اجتماعی و گردشگری؛ فعالیت‌های فضای مجازی؛ مشاوره فرهنگی، دینی و روانشناختی اعلام کرد. مخاطب اصلی این طرح‌ها در لایه اول دانشجویان، استادان، کارکنان دانشگاه و در لایه دوم خانواده‌های آنها و فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی هستند.


سیدطه هاشمی گفت: «در حوزه کتاب در دو سال گذشته دانشگاه آزاد اسلامی برای اولین بار در نمایشگاه کتاب حضوری متمرکز و فعال داشت. همه واحدهای سراسر کشور امسال موظف بودند در نمایشگاه کتاب حضور فعال داشته‌ باشند. همچنین هسته‌های مطالعاتی برای توسعه فرهنگ کتابخوانی و مطالعه شکل گرفت.»


هاشمی درباره طرح‌های ماندگار فرهنگی گفت: «طرح‌های ماندگار فرهنگی عنوان جدیدی بود که به ادبیات فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ آزاد اسلامی وارد شد. این طرح‌ها در 4 محور شکل می‌گیرند.»


او افزود: «طرح‌های کالبدی مانند احداث مساجد، یادمان شهدا، مجتمع های فرهنگی، اجتماعی، سالن های چندمنظوره، اردوگاه ها و... عمدتاً بین حوزه فرهنگی و عمرانی مشترک است، به عنوان مثال در دو سال‌و‌نیم گذشته 10 مجموعه فرهنگی و هنری ساخته شد.»


معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «در مدیریت جدید ابلاغ شد که همه مجتمع‌های فرهنگی و حتی مساجد در بخش‌هایی از سایت دانشگاه ها احداث شوند که عموم به راحتی به آن دسترسی داشته باشند.»


او طرح‌های نهادی را شامل کانون‌ها، نشریات، تشکل‌ها و.. دانست و گفت: «این طرح‌ها نشاط و سرزندگی را به دانشگاه‌ها هدیه کردند. به عنوان مثال سال گذشته کانون فیلم اولین جشنواره فیلم‌های کوتاه دانشجویی را در حوزه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی با نام سنگر برگزار کرد. یا اولین جشنواره سراسری تئاتر در مشهد برگزار شد و 270 اثر به این جشنواره رسید.»


او افزود: «در کنار برگزاری بخش مسابقه، کارگاه‌هایی تشکیل شد و گروه هایی که نتوانستند در مسابقه شرکت کنند تحت آموزش قرار گرفتند زیرا یکی از اهداف اصلی دانشگاه آزاد اسلامی از برگزاری این جشنواره‌ها آموزش است.»


هاشمی طرح‌های رخدادی را شامل همایش‌ها، جشنواره‌ها و.. دانست و گفت: «بخش دیگر از طرح های ماندگار فرهنگی مطالعات بنیادی فرهنگی مانند سبک زندگی ایرانی اسلامی است. دانشگاه آزاد اسلامی پیرو فرمایش‌های مقام معظم رهبری علاوه بر برگزاری 20 همایش از زندگی بزرگان دینی و ائمه، طرح مفاخر و مشاهیر را نیز با رویکرد بازخوانی سبک زندگی اندیشمندان و دانشمندان بزرگ دنبال می‌کند و اقدام اصلی که در این رابطه در دست اجراست، همکاری گروه ها و اساتید رشته های علوم قرآنی و حدیث و اساتید علوم اجتماعی برای مدل سازی است و ادامه آن برای ورود به لایه های مختلف اجتماعی است.»


او به طرح اخلاق حرفه‌ای اشاره کرد و گفت: «در این طرح 52 حرفه‌ای را که در حال حاضر رشته های تخصصی آن در دانشگاه آزاد اسلامی تدریس می‌شود، شناسایی کردیم. دانشمندان و استادان مرتبط با هر کدام از این حوزه‌ها، معضلات هر حرفه را مطرح کرده و بر اساس آن تولید محتوا انجام می‌شود و این محتوا از طریق اساتید رشته های تخصصی به دانشجویان منتقل می‌شود.»


معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی طرح راهبردی حفظ و گسترش زبان فارسی را یکی دیگر از طرح‌های مهم دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه فرهنگ نامید و گفت: «برای اولین بار یک برنامه راهبردی برای حفظ و گسترش زبان فارسی طراحی و ابلاغ شد، این برنامه‌ها از ویراستاری ساده تا کارهای بزرگ برای توسعه زبان فارسی را در برمی‌گیرند. نظیر احیای کرسی های زبان فارسی یا آموزش زبان فارسی از طریق مجازی به علاقمندان مقیم کشورهای دیگر.»


او افزود: «بیش از دو سوم استادان حوزه زبان و ادبیات فارسی کشور عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی هستند و این ظرفیت بزرگی است که می‌توان از آن‌ به خوبی استفاده کرد.»


طه هاشمی به یکی از طرح های دیگر ماندگار فرهنگی اشاره کرد و گفت: «همانگونه که ریاست دانشگاه هم اشاره کرد، هم‌اکنون همه واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور موظف به شناسایی مفاخر و مشاهیر منطقه خود هستند و با معرفی آنها به ستاد مرکزی، موضوع زندگی و آثار این بزرگان به عنوان موضوعات پایان نامه های دانشجویان در دوره تحصیلات تکمیلی قرار گیرد و از این راه خدمت بزرگی به میراث فرهنگی و تاریخی کشور و معرفی بزرگان این مرز و بوم و جوانان امروز و آینده خواهد بود.»



انتهای پیام/

ارسال نظر