صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۰ - ۲۱ خرداد ۱۴۰۳

سومین فصل متوالی بدون جام با وجود ۴۴ گل زده؛ چرا کریستیانو رونالدو دیگر صاحب قهرمانی نمی‌شود؟

کریستیانو رونالدو در آستانه ۴۰ سالگی همچنان گل می‌زند و دروازه‌ها را تسخیر می‌کند، اما با وجود درخشش انفرادی، سه سال است که رنگ هیچ قهرمانی لیگ، جام حذفی یا جام قاره‌ای را ندیده که این امر خود دلایلی دارد.
کد خبر : 916112

به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری علم و فناوری آنا، فصل رقابت‌های باشگاهی فوتبال در حالی به پایان رسید که دست کریستیانو رونالدو از قهرمانی لیگ دورماند. فوق ستاره پرتغالی که در تمام ادوار حرفه‌ای اش با تیم‌های اسپورتینگ لیسبون، منچستریونایتد، رئال مادرید و یوونتوس تورین همواره برنده لیگ‌ها می‌شد، اکنون به بازیکنی تبدیل شده که از کسب عنوان تیمی دور می‌ماند.

زیرا با خاتمه رقابت‌های باشگاهی امسال، وی سومین فصل متوالی بدون کسب قهرمانی لیگ، جام حذفی یا قاره‌ای را تجربه کرد.

او که تا یک سال و نیم قبل در اروپا حضور داشت و برای منچستری‌ها بازی می‌کرد، بعد از رقابت‌های جام جهانی ۲۰۲۲ به پیشنهاد اغواکننده و نجومی باشگاه النصر عربستان پاسخ مثبت داد و راهی کشور آسیایی شد. در واقع حضورش باعث شد در‌های لیگ حرفه‌ای عربستانی‌ها به روی ستاره‌های بزرگ دنیای فوتبال باز شود و یک موفقیت تجاری بزرگ در خاورمیانه شکل گیرد. اما باید این نکته را هم پذیرفت که «کریس» تاثیر تعیین کننده‌ای در بزرگترین بازی‌ها ندارد.

در شرایطی که رقابت‌های لیگ عربستان با قهرمانی الهلال به پایان رسید و النصر دوم شد، بازیکن ۳۹ ساله اولین فصل کاملش را همراه تیم عربی پشت سرگذاشت. در عین حال توانست در ۴۵ بازی در تمام رقابت‌ها برای زردپوشان ۴۴ گل به ثمر رساند. او ۳۵ گل از این تعداد را در رقابت‌های لیگ به ثمر رساند. از این بابت سر خود را بالا نگه خواهدداشت.

فوق ستاره تمام نشدنی پس از ثبت چنین رکورد فردی و کنار زدن رکورد ۳۴ گل قبلی مربوط به عبدلرزاق حمداله در یک فصل، در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «من رکورد‌ها را دنبال نمی‌کنم. این رکورد‌ها هستند که مرا دنبال می‌کنند.»

*دوری از جام‌ها

هرچند ستاره پا به سن گذاشته هنوز هم با قدرت راه تسخیر دروازه‌ها را پیدا می‌کند و شاید هم فصل آینده رکورد‌های بیشتری را بشکند، اما در عین حال به نظر می‌رسد حس برنده شدن و جام گرفتن را از دست داده است.

بازیکنی که در ژانویه ۲۰۲۳ پس از پایان سخت دومین دوره حضورش در منچستر با انتقالی ازاد به النصر امد با وجود آن همه گلزنی، باشگاه جدیدش در ۱۶ ماه پس از رونمایی پر زرق و برق او هیچ موفقیت ملموسی برای جشن گرفتن نداشته است.

در واقع تنها عنوانی که به صورت تیمی از ان او شده، قهرمانی در مسابقات غیر رسمی جام باشگاه‌های عرب در سال گذشته میلادی بوده است!

در این مورد سایت گل می‌نویسد:«زمانی بود که حضور رونالدو باعث برتری تیمش در مهمترین دیدار‌ها و کسب جام می‌شد، اما گویی دیگر آن روز‌ها دیگر سپری شده. هرچند که برنده پنج توپ طلا به فوتبال خاورمیانه رونقی مشهود بخشیده، اما در عین حال نتوانسته همراه تیمش به موفقیت چشمگیر و قابل ذکری دست یابد.»

* رونالدو در هر چیز دخالت می‌کند

اگر اتفاقات یک فصل اخیر را مورد بررسی قرار دهیم، خواهیم دید النصر در لیگ قهرمانان هم نتوانست راه نجاتی پیداکند. زیرا در یک چهارم نهایی مقابل العین شکست خورد. شاگردان هرنان کرسپو بازی رفت را یک بر صفر در امارات متحده به برتری رسیدند. اما اگر رونالدو دو موقعیت طلایی را که در فاصله‌ای نزدیک به دروازه العینی‌ها هدر نمی‌داد، نتیجه احتمالا متفاوت می‌شد و به همان چیزی که در دوران اوجش به راحتی اب خوردن یعنی جام گرفتن بود، می‌رسید.

او در بازی برگشت با زدن یک ضربه پنالتی در وقت اضافه تلاش برای جبران نتیجه داشت، اما تیم اماراتی در معتبرترین جام باشگاهی اسیا ۴ بر ۳ در وقت معمول و اضافه شکست خورد و در نتیجه کار به ضربات پنالتی کشید که العین برنده شد و صعود کرد.

*دلایل بی جام ماندن اعجوبه پرتغالی

این نکته که او بازهم در کسب یک جام با تیمش ناموفق بود، مسلم است دلایلی دارد. در همین ارتباط برخی روزنامه‌های عربستانی نوشته اند قدرت گلزنی مهاجم پرسابقه همچنان موجود هست، اما در النصر گویی همه راه‌ها برای پیروزی و کسب موفقیت به او منتهی می‌شود.

به نظر این دسته از مطبوعات محلی همین اتفاق باعث عدم تعادل لازم در تیم قدیمی و در نتیجه جام نگرفتن شده است.

یک دلیل دیگر در بروز چنین ناکامی نقشی است که اعجوبه تمام نشدنی در موضوعات خارج از میدان دارد. در این مورد احمد حسام معروف به میدو، ستاره سابق تاتنهام و مصر ماه مارس در کانال اس بی‌ای اسپورت گفت: «مشکل واقعی النصر این است که رونالدو گویا مربی تیم است و نه شخص آقای کاسترو. او ظاهرا در مورد همه چیز تیم تصمیم گیری می‌کند و دخالت دارد. من به رویه و هواداران النصر احترام می‌گذارم، اما در عین حال باید این نکته بدیهی را بپذیرند تیم از هر بازیکنی بزرگتر است. در حالیکه مشاهده می‌کنیم چطور رونالدو از النصر خود را بزرگتر نشان می‌دهد و مربی مثل اقای کاسترو خیلی ضعیف به چشم می‌اید.»

*دلایل دیگر

در مورد این که چرا سوپر استار اروپایی در قالب تیمی صاحب موفقیت نمی‌شود، دلایل دیگری نیز بیان شده است.

روزنامه استار می‌نویسد:«مثل گذشته کریس خارج از زمین، جذابیت دارد و نقش خود را به عنوان یکی از تاثیرگذارترین چهره‌های فوتبالی حفظ کرده. از این منظر همچنان قوی است و دنیای فوتبال هم دید چطور انبوهی از بازیکنان برجسته جهان از جمله نیمار، بنزما و مانه به خاطرش راهی خاورمیانه شدند. اما این نکته را هم باید قبول کرد رونالدو با رفتارش در زمین نمونه درخشانی از خود برای کسب موفقیت تیمی نشان نداده است.»

از نظر روحی نیز به نظر می‌آید ستاره پیشین منچستر، رئال و یووه ان قدرت سابق را ندارد. زیرا وقتی طرفداران تیم‌های مقابل با سردادن شعار‌های در حمایت از لیونل مسی، او را تحریک می‌کنند، قادر نیست عصبانیتش را کنترل کند. به همین خاطر بود که پس از برد ۳ بر ۲ مقابل الشباب در فوریه گذشته حرکت زننده مشت به سمت هواداران تیم میزبان انجام دادکه منجر به محرومیتش شد.

همچنین دیده می‌شود که در بازی‌های که شرایط بر وفق مرادش پیش نرفته، مرتب داوران را سرزنش کرده یا دست به نافرمانی و خشونت در زمین می‌زند. به عنوان مثال در همین باخت النصر در سوپرجام مقابل الهلال به خاطر زدن علی البولیحی با ارنج کارت قرمز گرفت. در حالیکه وقتی در اوج دوران فوتبالش بود چنین رفتار‌های از او دیده نمی‌شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر