صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک بازیگر تئاتر در گفت‌وگو با آنا تشریح شد؛

روایتی از آیین‌های زیبای جزیره هرمز در یک نمایش

زهرا سلامتی هرمزی بازیگر تئاتر گفت: جزیره هرمز یک جزیزه گردشگری است که بیشتر اوقات سال مردم آن میهماندار هستند. خیلی از آیین‌ها و مراسم‌های این جزیره نیازمند شناسانده شدن است و چه چیز بهتر از تئاتر که آنها را به مردم بشناساند.
کد خبر : 914921

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، زهرا سلامتی هرمزی هنرمند جوان اهل جزیره هرمز است. از کودکی به واسطه پدرش که کارگران تئاتر است، وارد حوزه تئاتر شده  و از همان کودکی جوایز بسیاری را در جشنواره‌های متعدد تئاتر استانی و ملی دریافت کرده است. او که سال ۹۶ با نمایش «اعداد در بیابان» تجربه اجرا در تهران را داشته ، این روز‌ها در نمایش «غرمپشا و کشتن چراغ» به کارگردانی محمد سلامتی و نویسندگی ابراهیم پشتکوهی، تا ۱۸ خرداد در تماشاخانه سنگلج روی صحنه است و نقش خاله را بازی می‌کند.

سلامتی درباره چالش‌های نقشی که بازی می‌کند، در گفت‌وگو با آنا گفت: نقش من زوایای متفاوتی دارد، از طرفی یک زن پُر شور بندری که تا حدودی شبیه خودم است و از طرف دیگر گاهی یک زن نا‌آگاه است. برای درک بهتر این شخصیت من ساعت‌ها کنار ساحل می‌نشستم و بانوان بندری که شغلشان ایجاب می‌کند ارتباط خوبی با همه داشته باشند و نترس و جسور باشند را نگاه می‌کردم، این تیپ‌های شخصیتی را با دقت دنبال می‌کردم. رفتار‌هایشان را زیر نظر می‌گرفتم و سعی می‌کردم که ببینم اگر زهرا همچین زنی بود چگونه برخورد می‌کرد. تلاش کردم با نقشم دست و پنجه نرم کنم، هرچند همیشه جا برای بهتر بودن هست ولی تا حد زیادی از اجرای خودم راضی هستم.

وی هدف از اجرای نمایش «غرمپشا و کشتن چراغ» را نشان دهنده آئین‌های جنوبی معرفی کرد و توضیح داد: جزیره هرمز یک جزیره گردشگری است و ما بیشتر اوقات سال مهماندار هستیم و میهمانان خیلی از ما در مورد مراسم و آیین‌ها می‌پرسند و دوست دارند تماشا کنند. ما در این اثر همه آیین‌ها را در قالب یک نمایش درآوردیم تا جزیره‌مان را به همه معرفی کنیم؛ و این روز‌ها آیین‌های پر زرق و برق جزیره را به همراه موسیقی دلنشین جنوبی و صدای دریا و موج؛ به پایتخت آورده‌ایم. این آئین‌ها در داستان نمایش گنجانده شده و همه این اتفاق‌ها در شبی دلهره‌آور توی جزیره اتفاق می‌افتد. نمایش «غرمپشا و کشتن چراغ» پر از داستان‌های عجیب و غریب و کلید‌ها و نکته‌هایی است که اگر تماشاگران به آنها توجه و کشف کنند با داستان شیرینی مواجه می‌شوند که در مبارزه با خرافه و رو به روشنایی و‌امید است.

این بازیگر ، تئاتر را حلقه اتصال بین همه هنرمندان کشور ارزیابی کرد و گفت: چندین استان کنار همدیگر یک کشور را تشکیل داده‌اند. آئین و رسومی که در استان‌های مختلف وجود دارد بسیار زیبا هستند و همه اینها کنار یکدیگر فرهنگ غنی ایرانی را شکل می‌دهند و تئاتر‌هایی که از استان‌های دیگر برای اجرا به پایتخت می‌آیند، بخشی از آئین خود را نشان می‌دهند و این خیلی جذاب است، شاید برای بسیاری افراد این امکان ایجاد نشود که به استان‌های مختلف سفر کنند؛ ولی وقتی هنرمندان استان‌های دیگر می‌آیند، می‌توانند با دیدن یک تئاتر بخشی از کشور را بشناسند و یکی از مزایایی دیگر اجرا در تهران هم این است که از تمام اقوام تمام اقشار در پایتخت زندگی می‌کنند و انگار داریم برای چند استان اجرا می‌کنیم.

 

سلامتی هرمزی بازیگران نمایش «غرمپشا و کشتن چراغ» را با استعداد و توانمند دانست و تصریح کرد: بازیگر‌های این اثر بدون اینکه هیچ کلاس آموزشی رفته باشند، تنها با پتانسیل و تلاش خودشان و تمرین و ممارست، بازیگر شده‌اند و در بسیاری از جشنواره‌ها جایزه گرفته‌اند، به عنوان مثال علی ملاحی که سال ۹۶ برای نمایش «اعداد در بیابان» برگزیده بازیگری مرد در جشنواره تئاتر فجر شد. ریتم و حرکت معروف جنوب هم در خون همه ما هست؛ به همراه موسیقی و آوایی که هیچ جای دنیا پیدا نمی‌شود و ما رسالت داریم که این همه زیبایی را همه جا جار بزنیم و به همه نشان بدهیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر