صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۵ - ۱۲ خرداد ۱۴۰۳

خدمات ویژه آشپزان ایرانی به زائران حرم نبوی

یکی از کاکنان بخش پخت و پز در مدینه منوره گفت: برنامه آشپزخانه در مدینه منوره به گونه‌ای تنظیم شده است که زائران در دوره پنج روزه اقامت در این شهر، انواع غذا‌های ایرانی را میل خواهند کرد.
کد خبر : 914735


به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، ایده داشتن آشپزخانه‌های متمرکز که در آنها به صورت یکجا غذای مورد نیاز زائران پخته و برای استفاده به هتل‌ها منتقل شود، در آغاز دهه ۱۳۸۰ شکل گرفت. ملاحظات متعددی دراتخاذ این تصمیم نقش و سهم داشت که عمده‌ترین آنها، مراقبت‌های بهداشتی و دقت در پخت و بالا بردن کیفیت و به علاوه، جلوگیری از خطراتی بود که هراز گاهی پخت غذا به صورت متفرق برای کاروان‌ها ایجاد می‌کرد. به اضافه این همه، هزینه‌های کاروان‌ها را به شکل قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌دهد که نفع آن در نهایت برای زائر بود.

«کریم اختیاری» یکی از آشپز‌های ایرانی حاضر در مدینه منوره، در همین رابطه می‌گوید: من از استان اردبیل به مدینه آمده‌ام و این هفتمین سال پیاپی است که در خدمت زائران حرم پیامبر (ص) هستم.

وی با اشاره به اینکه با شور و اشتیاق برای زائران کار می‌کنم، ادامه داد: اگرچه همراه همکارانم در بحث پخت غذا تعداد ساعت بسیاری در آشپزخانه کار میکنم، اما حضور در سرزمین وحی آنچنان شور و اشتیاقی در من ایجاد کرده است که حتی برای یک ساعت هم شده به حرم پیامبر میروم تا به زیارت بپردازم.

وی یادآور شد که برنامه آشپزخانه در مدینه منوره به گونه‌ای تنظیم شده است تا زائران در دوره پنج روزه اقامت در مدینه منوره، انواع غذا‌های ایرانی را میل خواهند کرد و آشپزخانه‌ها به علاوه غذای برنامه ریزی شده، غذای رژیمی نیز برای زائرانی که به هر دلیل باید از آن نوع مصرف کنند، تهیه می‌کنند. در طراحی برنامه غذایی نظر پزشکان و متخصصان تغدیه و به علاوه نظر خواهی‌های صورت گرفته از زائران، نقش اصلی را داشته است.

اختیاری در پایان اظهار داشت که برنامه غذایی آشپزخانه‌های ایران درمدینه منوره مطابق میل و سلیقه قالب ایرانی‌ها تنظیم شده است و این را هم باید گفت که ایران تنها کشوری است که از زائران خود با غذا‌های تازه پذیرایی می‌کند و هیچ کشوری چنین امکانات و برنامه‌ای را برای زائران خود ندارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر