صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۶ - ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
طی تحقیقاتی محقق شد؛

ارائه روشی سریع برای جداسازی و تولید ویروس HSV-۱ نوترکیب در سلول‌های تخمدان همستر چینی

محققان کشور در مطالعه‌ای، استفاده از ویروس «هرپس سیمپلکس نوع ۱. (HSV-۱)» به عنوان یک ابزار درمانی و یک استراتژی امیدوارکننده برای تقویت درمان سرطان‌های مختلف به ویژه سرطان‌های مرتبط با سیستم عصبی را مورد بررسی قراردادند. 
کد خبر : 914625

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، محققان انستیتوپاستور ایران و مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در مطالعه‌ای استفاده از ویروس «هرپس سیمپلکس نوع ۱. (HSV-۱)» به عنوان یک ابزار درمانی و یک استراتژی امیدوارکننده برای تقویت درمان سرطان‌های مختلف، به ویژه سرطان‌های مرتبط با سیستم عصبی را مورد بررسی قراردادند. 

در این روش ویروس‌ها به طور خاص مهندسی می‌شوند تا سلول‌های تومور را آلوده و ریشه کن کنند در حالی که سلول‌های سالم را بدون آسیب باقی می‌گذارند. 

برای معرفی جهش‌های هدفمند در ژن‌های ویروسی خاص، معمولاً از تکنیک‌های اصلاح ژن مانند نوترکیبی همولوگ ناقل شاتل استفاده می‌شود ولی در برخی موارد قرار دادن ژن مورد نظر در محل هدف، تکثیر ویروس نتاج را مختل کرده و در نتیجه تیتر کمتری از ویروس آزاد شده از سلول نسبت به ویروس والد ایجاد شود.

این مهم بویژه در خالص‌سازی انواع محصول نوترکیب با استفاده از سیستم جدید ویرایش ژنی CRISPR-Cas۹ که به طور قابل توجهی کارایی ادغام همولوگ و دقت ویرایش در ژن‌های ویروسی را افزایش می‌دهد، اهمیت دارد.

بر اساس نتایج این مطالعه، که توسط دکتر حسین شاهسوارانی و همکارانش در انستیتو پاستور انجام شده، یک روش سریع و نوآورانه جهت استفاده ازسلول‌های تخمدان همستر چینی (CHO) برای این کار ارائه شده است. پروتکل پیشنهادی پتانسیل زیادی را به عنوان یک جایگزین مناسب برای روش‌های فعلی برای جداسازی و خالص‌سازی گونه‌های نوترکیب HSV-۱ نشان داد.

 نتایج این پژوهش که در ژورنال بین المللی AMB Express. به چاپ رسیده است از طریق لینک زیر قابل دسترس است.

انتهای پیام/

ارسال نظر