صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ارسال ۳ تن مواد مورد نیاز فضانوردان به ایستگاه مداری

موشک سایوز روسیه چندین تن تجهیزات را به ایستگاه فضایی بین المللی به مدار زمین فرستاد تا مواد مورد نیاز و ضرورت فضانوردان به مدت ۶ ماه تامین شود.
کد خبر : 914467

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، فضاپیمای باری پروگرس‌۸۸ ظهر گذشته ساعت ۵:۴۳ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی (۱۳:۱۳ به وقت ایران) توسط موشک سایوز از پایگاه فضایی بایکونور در قزاقستان که توسط روسیه اداره می‌شود، به سمت ایستگاه فضایی بین‌المللی ارسال شد.

پروگرس‌۸۸ با حدود ۳ تن غذا، سوخت و سایر منابع برای فضانوردان مقیم ایستگاه فضایی بین‌المللی عازم این ایستگاه شد و آنها را تا فردا به فضانوردان تحویل می‌دهد.

به گفته مقامات ناسا، پروگرس‌۸۸ قرار است روز شنبه ساعت ۷:۴۷ صبح به وقت شرقی (۱۱۴۷ به وقت گرینویچ) و ۱۵:۱۷ دقیقه به وقت تهران به ماژول پویسک آزمایشگاه مداری متصل شودو علاقه‌مندان می‌توانند این اتصال را به صورت زنده نیز تماشا کنند. پوشش این عملیات از شنبه در ساعت ۷:۰۰ صبح به وقت شرقی (۰۰، ۱۱ GMT) و حدود ساعت ۱۴:۰۰ ظهر به وقت تهران آغاز می‌شود.

پروگرس‌۸۸ حدود ۶ ماه در ایستگاه فضایی بین المللی می‌ماند و فضانوردان پس از گذشت این چندماه فضاپیمای باری را از ضایعات پر می‌کنند و آن را به سمت زمین برمی‌گردانند.

در حال حاضر سه فضاپیمای روباتیک محموله‌ها را به ایستگاه فضایی بین‌المللی انتقال می‌دهند؛ پروگرس، فضاپیمای سیگنوس شرکت فضایی نورث روپ گرومن و کپسول دراگون شرکت فضایی اسپیس ایکس. پروگرس و سگنوس برای یکبارمصرف طرراحی شده‌اند، در حالی که درگون قابلیت بار‌ها و بار‌ها استفاده مجدد را دارا است.

این باربری حامل بیش از سه تن مواد و تجهیزات مختلف بود که برای استفاده در ایستگاه فضایی ضروری بودند. مواد غذایی، مواد پزشکی، تجهیزات فنی و لوازم خدماتی بود که در خدمت رسانی به خدمه ایستگاه استفاده می‌شود از جمله این موارد است.

این باربری به ایستگاه فضایی بین‌المللی این امکان را می‌دهد که برای مدتی دیگر از تأمین مواد و تجهیزات لازم برای ادامه فعالیت‌های خود در فضا استفاده کنند.

با انجام این ماموریت، همکاری بین کشور‌ها در زمینه فضاپیما‌ها و ایستگاه فضایی بین‌المللی دوباره تأیید شد و نشان داد که همه کشور‌ها برای ترویج علم و تکنولوژی در فضا با یکدیگر همکاری می‌کنند و در تلاش هستند؛ علاوه براین حکایت از آن دارد که بشریت به دنبال پیشرفت و کشف بیشتر فضا است و این ماموریت‌ها یک گام مهم در اجرای این هدف هستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر