۱۱ حقیقت درباره «ویروسهای کامپیوتری»/ نخستین ویروس فراگیر ۱۹۸۲ ساخته شد!
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، در 1982 نخستین ویروس کامپیوتری فراگیر معروف به الک کلونر (Elk Cloner) توسط دانشآموز دبیرستانی به نام ریچ اسکرنتا (Rich Skrenta) ساخته شد. این ویروس به طور خاص سیستم عامل Apple II را با انتشار از طریق فلاپی دیسکهای آلوده هدف قرار داده بود. هنگامی که یک دیسک آلوده به کامپیوتر وارد میشد، این ویروس بدون اطلاع کاربر به دیسکهای دیگر سرایت میکرد. برخلاف ویروسهای مدرن، الک کلونر بیشتر یک شوخی بیضرر شبیه بود؛ زیرا تنها بعد از هر پنجاه بار بوت شدن، یک شعر کوتاه روی صفحه نمایش داده میشد.
با پیشرفت فناوریهای کامپیوتری، قابلیتهای ویروسها نیز افزایش یافت. امروزه ویروسها نه تنها کامپیوترهای شخصی، بلکه کل شبکهها را هدف قرار میدهند و باعث آسیب گسترده میشوند. برخی از ویروسها برای سرقت اطلاعات حساس مانند رمز عبور و جزئیات کارت اعتباری طراحی شدهاند که منجر به سرقت هویت و خسارات مالی میشوند. تکامل مداوم ویروسها منجر به توسعه نرمافزارهای آنتیویروس برای محافظت در برابر این برنامههای مخرب شده است.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
بیشتر بخوانید {$sepehr_key_48}
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ویروسهای کامپیوتری در اشکال مختلفی از جمله کرمها، تروجانها، باجافزارها و جاسوسافزارها هستند. کرمها برنامههای خود-تکراری هستند که به طور مستقل منتشر میشوند، در حالی که تروجانها خود را در سایه یک نرمافزار عادی پنهان میکنند تا کاربران برای نصبشان فریب بخورند. باجافزارها نیز فایلها را روی یک سیستم رمزگذاری میکنند و برای اجتناب از انتشارشان درخواست پرداخت پول میشود. نرمافزارهای جاسوسی مخفیانه اطلاعات مربوط به فعالیتهای کاربر را جمعآوری میکنند. با وجود تلاشها برای مبارزه با ویروسهای کامپیوتری، این ویروسها همچنان تهدیدی برای افراد و سازمانها در سراسر جهان هستند. مجرمان سایبری به طور مداوم راههای جدیدی برای سوء استفاده از آسیبپذیریها در سیستمها و شبکهها ابداع میکنند. بهروزرسانی منظم نرم افزارها، استفاده از رمزهای عبور قوی و محتاط بودن نسبت به ایمیلهای مشکوک، راههایی برای محافظت در برابر حملات ویروسی است.
***
۱۱ حقیقت جالب در مورد ویروسها عبارتند از:
1. اصطلاح «ویروس کامپیوتری» توسط دانشمند کامپیوتر فرد کوهن (Fred Cohen) در سال 1983 وضع شد.
2. ویروس "ILOVEYOU" در سال 2000 از طریق ایمیل منتشر شد که دهها میلیون کامپیوتر را آلوده ساخت و میلیاردها دلار خسارت به بار آورد.
3. ویروس استاکسنت که در سال 2010 کشف شد، برای هدف قرار دادن تأسیسات هستهای ایران طراحی شده بود!
4. کرم Conficker میلیونها کامپیوتر را در سراسر جهان در سال 2008 آلوده کرد و حتی توانست به سیستم ارتشهای آلمان، انگلیس و فرانسه نفوذ کند و عملکرد آنها را مختل کند.
5. برخی از ویروسها با اهداف تحقیقاتی برای مطالعه تهدیدات امنیت سایبری ایجاد میشوند!
6. دستگاههای تلفن همراه مانند تلفنهای هوشمند و تبلتها نیز میتوانند آلوده به ویروسها شوند.
7. تروجان زئوس (Zeus Trojan) به عنوان یکی از قدیمیترین بدافزارهای مالی جهان به سرقت اطلاعات بانکی آنلاین معروف است.
8. ویروس کریپتوجکینگ (Cryptojacking) ویروسی است که از منابع کامپیوتر افراد بدون اجازه برای استخراج ارزهای دیجیتال استفاده میکند!
9. ویروسی به نام میکل آنژ (Michelangelo virus) برای سیستم عامل MS-DOS وجود دارد که در روز تولد میکل آنژ 6 مارس شروع به کار کرد!
10. سازندگان ویروسهای امروزی از تاکتیکهای مهندسی اجتماعی برای فریب دادن کاربران به نصب ویروسها استفاده میکنند.
11. برخی از ویروسها میتوانند قبل از فعال شدن، برای مدت معینی غیر فعال بمانند. تهدیدهای پیشرفته و مستمر (APT) گروههایی هستند که ویروسهای پیچیده برای جاسوسی طولانیمدت میسازند.
انتهای پیام/