صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۴ - ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
در نخستین کنگره بین‌المللی علم و قرآن؛

طهرانچی: یکپارچگی علمی در قرآن دیده می‌شود

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مثال‌های قرآن نشان می‌دهد که دانشمندان زیست‌شناسی، علوم طبیعی و علوم انسانی باهم سخن بگویید، یکپارچگی که در اینجا دیده می‌شود یک یکپارچگی کامل است.
کد خبر : 912196

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در نخستین کنگره بین‌المللی علم و قرآن که صبح امروز در دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار کرد: علم و دین موضوع بسیار مهمی است؛ اما آنچه در جهان غرب به عنوان علم و دین مطرح می‌شود، معمولا بر مبنای مسیحیت است. قرآن کتابی است که ۱۷ سال پس از نزول به کتابت درآمد. ویژگی قرآن این است که پس از ۲ قرن کتابی نوشته نشد، مگر آنکه زبانش، زبان قرآن بود.

وی افزود: قرآن در جوامع علمی مهجور است و آنچنان که باید و شاید به قرآن رویکرد نداریم؛ البته این جلسه فرصتی است که در مورد قرآن و پدیده‌های طبیعی صحبت کنیم. قصد دارم این سوال را مطرح کنم که آیا دسته‌بندی علوم به علوم پایه و طبیعی، علوم انسانی و اجتماعی از نظر قرآن هم مورد تأیید است؟

طهرانچی تصریح کرد: خداوند عالم است، پس غالب است و در همه زوایای عالم احاطه دارد. قرآن کتاب هدایت است. در قرآن خطاب به حضرت موسی آمده؛ اینکه تصور می‌شود علم تفسیری بر کل اشیاست، دقیق نیست؛ بلکه در همه خلقت برای انسان معلمی وجود دارد، نکات و ظرایفی وجود دارد که می‌تواند مسیر انسان را نشان دهد. به همین دلیل، جداسازی علوم انسانی و علوم طبیعی مشکل‌ساز است. خدا می‌فرماید‌ ای موسی این کتاب را به قوت بگیر و به قوم خود بگو این موعظه‌ها را دریابند.

رئیس دانشگاه آزاد گفت: از این دست موعظه‌ها در قرآن زیاد وجود دارد. خدا می‌فرماید در زمین حرکت کنید و ببینید خلقت چگونه شکل گرفته است. این آیه خطاب به زیست‌شناسان، فیزیک‌دانان و دانشمندان است. خدا می‌گوید سیر خلقت را از لحظه شکلگیری ببین و موعظه اینجاست. قرآن در مثال‌هایش هم بین پدیده‌های طبیعی و موعظه ارتباط برقرار می‌کند.

 طهرانچی گفت: قرآن در مثال‌های خود بین پدیده انسانی و طبیعی ارتباط برقرار می‌کند، خداوند می‌فرماید این مثال‌ها برای دانشمندان است تا تعقل بورزند، پس در قرآن مفسر پدیده شناسی انسانی بر اساس پدیده شناسی طبیعی داریم.

وی ادامه داد: مثال‌های قرآن نشان می‌دهد که دانشمندان زیست شناسی و علوم طبیعی و علوم انسانی باهم سخن بگویید، یکپارچگی که در اینجا دیده می‌شود یک یکپارچگی کامل است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: سراب یک پدیده کاملاً فیزیکی است؛ اما سراب را کامل بفهمیم که نتیجه آن رفتار‌های انسانی را نشان می‌دهد، آن چیزی که در حقیقت وجود دارد، این است که بین این دسته بندی‌ها رد و بدل‌هایی می‌تواند صورت بگیرد.

طهرانچی بیان کرد: جامعه شناسی حیات مطرح می‌کند که الگو بگیرید و بفهمید تا متوجه شوید چه اتفاقی در حال رخ دادن است، غرب این اتفاق را با دسته بندی‌ها لغو کرده است.

وی تأکید کرد: قرآن از ۱۳۰۰ سال گذشته نوع رویکرد را کامل قرار داده است، در سختن گفتن هدهد نشانش عبور از حیات است، یعنی دریافت اجتماعی دارد و می‌فهمد و قرآن هم آن را کشف و بیان می‌کند که این نگاهی است نو در ارتباط با کلیت علوم و داده ستانده‌ای که پدیده شناسی‌های انسانی، اجتماعی و طبیعی می‌تواند با هم داشته باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر