صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۴۹ - ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳

ارتباط غذاهای فوق فرآوری شده با خطر مرگ زودهنگام تایید شد

غذاهای فوق فرآوری شده حاوی مواد نگهدارنده در برابر کپک یا باکتری، رنگ مصنوعی، امولسیفایرها برای جلوگیری از جداسازی شکر، نمک و چربی‌های اضافه شده یا تغییر یافته هستند. این مواد معمولا در محصولات خوراکی مانند نوشابه، چیپس و بستنی‌ها یافت می‌شوند.
کد خبر : 910539

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، محققان در این مطالعه داده‌های سلامت بیش از ۱۰۰ هزار نفر در ایالات متحده، بدون سابقه بیماری سرطان، بیماری قلبی عروقی یا دیابت را بین سال‌های ۱۹۸۶ تا ۲۰۱۸ میلادی مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. شرکت کنندگان هر دو سال یک بار اطلاعاتی در مورد سلامتی و عادات سبک زندگی خود ارائه می‌کردند.

غذاهای فوق فرآوری شده حاوی مواد نگهدارنده در برابر کپک یا باکتری، رنگ مصنوعی، امولسیفایرها برای جلوگیری از جداسازی شکر، نمک و چربی‌های اضافه شده یا تغییر یافته هستند. این مواد معمولا در محصولات خوراکی مانند نوشابه، چیپس، سوپ‌های بسته بندی شده، ناگت‌ها و بستنی‌ها یافت می‌شوند.

گروهی که کمترین غذای فوق فرآوری شده مصرف می‌کردند به طور متوسط حدود سه وعده در روز غذا می‌خوردند، در حالی برخی از شرکت کنندگان به طور میانگین هفت وعده در روز غذا مصرف می‌کردند. 

داده‌ها نشان می‌دهد افرادی که وعده‌های غذایی بیشتری در طول روز مصرف می‌کردند، ۴ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ به هر دلیلی قرار گرفته بودند.

دکتر مینگ یانگ سونگ،استادیار تغذیه در دانشکده هاروارد و سرپرست تیم تحقیق، گفت: «این خطرات عمدتاً توسط چند زیرگروه از جمله گوشت فرآوری شده و نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر یا شیرین‌ کننده مصنوعی ایجاد می‌شود».

او می‌گوید خطرات ناشی از مصرف گوشت‌های فرآوری شده و غذاها و نوشیدنی‌های شیرین با خطرات غلات فوق فرآوری شده به یک اندازه نیستند.

دکتر ماریون نستله، استاد مطالعات غذا و بهداشت عمومی در دانشگاه نیویورک گفت: «یافته‌های این تحقیق با صدها مورد دیگر در این زمینه مطابقت داشت، اما چیزی که این مطالعه را منحصربه‌فرد می‌کند، تجزیه آن از زیرگروه‌های مختلف در دسته مواد غذایی فرافرآوری‌شده است».

او گفت که این دسته بندی متنوع است و این مطالعه لزوماً توصیه نمی‌کند همه مواد غذایی فوق فرآوری شده را کاملا کنار بگذاریم .

این استاد دانشگاه افزود:« به عنوان مثال غلات، نان‌های سبوس دار نیز به عنوان غذای فوق فرآوری شده در نظر گرفته می‌شوند، اما حاوی مواد مغذی مفید مختلفی مانند فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. از سوی دیگر، من فکر می‌کنم مردم باید سعی کنند از مصرف برخی از غذاهای فوق فرآوری شده مانند گوشت فرآوری شده، نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر و همچنین نوشیدنی‌های که به صورت مصنوعی شیرین شده‌‌اند خودداری کنند یا آن‌ها را محدود کنند».

او گفت: «محققان همچنین دریافتند که مهمترین عامل برای کاهش خطر مرگ، کیفیت رژیم غذایی کلی افراد است. اگر مردم یک رژیم غذایی به طور کلی سالم داشته باشند، فکر نمی‌کنم نیازی باشد که بترسند. الگوی کلی رژیم غذایی همچنان عامل اصلی تعیین کننده نتایج سلامتی است».

دکتر پیتر وایلد درباره یک رژیم غذایی سالم می‌گوید: « یک رژیم غذایی سالم باید متنوع و حاوی میوه‌ها و سبزیجات رنگارنگ و غلات کامل باشد».

انتهای پیام/

ارسال نظر