بایتدنس از قانون ممنوعیت تیکتاک در آمریکا شکایت کرد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، تیکتاک و شرکت مادر چینی آن بایتدنس به دادگاه فدرال آمریکا شکایت کردند و خواستار جلوگیری از اجرای قانونی شدند که توسط جو بایدن رئیسجمهور آمریکا امضا شده است. بر اساس این قانون برنامه ویدیوی کوتاه تیک تاک که ۱۷۰ میلیون آمریکایی از آن استفاده میکنند، باید واگذار شود و در غیر اینصورت استفاده از آن ممنوع میشود.
این شرکتها شکایت خود را به دادگاه استیناف ایالات متحده ارائه و استدلال کردند که این قانون، قانون اساسی ایالات متحده را به دلایل متعددی از جمله نقض قانون اساسی متمم اول قانون اساسی آمریکا نقض میکند. این قانون که در ۲۴ آوریل توسط بایدن امضا شد، به بایتدنس تا ۱۹ ژانویه فرصت میدهد تا تیکتاک را بفروشد یا با ممنوعیت مواجه شود.
این شرکتها در این دادخواست میگویند: «برای نخستین بار در تاریخ، کنگره قانونی را وضع کرده است که یک پلتفرم را مشمول ممنوعیت دائمی و سراسری میکند.»
در این شکایت آمده است که واگذاری به سادگی امکان پذیر نیست: نه از نظر تجاری، نه از نظر فناوری، نه از نظر قانونی... هیچ سوالی وجود ندارد: قانون تیک تاک را تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ تعطیل میکند و ۱۷۰ میلیون آمریکایی را سرکوب میکند؛ که از این پلتفرم برای برقراری ارتباط به شیوههایی استفاده میکنند که در جای دیگر قابل تکرار نیستند.
کاخ سفید گفته است که میخواهد مالکیت مبتنی بر چین را به دلایل امنیت ملی پایان دهد. کاخ سفید و وزارت دادگستری از اظهار نظر در مورد این شکایت خودداری کردند.
این شکایت جدیدترین اقدام تیکتاک در راستای جلوگیری از تلاشها برای تعطیلی آن در ایالات متحده است، زیرا شرکتهایی مانند اسنپ و متا به دنبال سرمایهگذاری برعدم اطمینان سیاسی تیکتاک هستند تا دلارهای تبلیغاتی را از رقیب خود بگیرند.
به دلیل نگرانی قانونگذاران آمریکایی مبنی بر اینکه چین میتواند به دادههای آمریکاییها دسترسی داشته باشد یا از آنها با این برنامه جاسوسی کند، این اقدام تنها چند هفته پس از معرفی در کنگره به تصویب رسید. تیکتاک این موضوع را رد کرده است که دادههای کاربران آمریکا را به اشتراک گذاشته است یا هرگز به اشتراک گذاشته است و قانونگذاران آمریکایی را در این شکایت به ایجاد نگرانیهای «سفتهبازی» متهم کرده است.
راجا کریشنامورتی، نماینده ارشد دموکرات در کمیته مجلس نمایندگان در مورد چین، گفت: این قانون تنها راه برای مقابله با تهدید امنیت ملی ناشی از مالکیت بایت دنس بر برنامههایی مانند تیک تاک است.
او گفت: «به جای ادامه تاکتیکهای فریبنده، زمان آن فرا رسیده است که بایت دنس فرآیند واگذاری را آغاز کند.
این قانون فروشگاههای اپلیکیشنی مانند اپل و گوگل آلفابت را از ارائه تیک تاک منع میکند و خدمات میزبانی اینترنتی را از پشتیبانی تیک تاک منع میکند، مگر اینکه بایت دنس تا ۱۹ ژانویه تیک تاک را واگذار کند.
در این دادخواست آمده است که دولت چین «به وضوح اعلام کرده است که اجازه واگذاری تیک تاک را که کلید موفقیت در ایالات متحده است را نمیدهد».
انتهای پیام/