نتایج مشارکت مردم در اقتصاد دانشبنیان چیست؟
حسینمحمد صالحیدارانی عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره تأثیر توجه به اقتصاد دانشبنیان در تحقق شعار سال 1403 گفت: مردمیسازی اقتصاد و خروج دولت از وضعیت بنگاهداری و تبدیلشدن به بخش رگولاتور اقتصاد کشور، مهمترین مزیت تحقق مشارکت مردم در جهش تولید است.
راه مردمیسازی اقتصاد از مسیر شرکتهای دانشبنیان میگذرد
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: همواره بر این مسئله تاکید شده که اقتصاد دانشبنیان یک اقتصاد مردمی است و راه مردمیسازی اقتصاد از مسیر شرکتهای دانشبنیان میگذرد.
جهش تولید با دانشبنیانشدن در اقتصاد کشور و حرکت به سمت دانشبنیانشدن صنایع بزرگ
این نماینده مجلس بیان کرد: تحقق مشارکت مردم در تولید نیازمند توجه به اقتصاد دانشبنیان است. باید زمینه برای رشد شرکتهای دانشبنیان را در کشور فراهم کنیم، زیرا مسیر اصلی تحقق مشارکت مردم در جهش تولید، دو مسیر افزایش سهم اقتصاد دانشبنیان در اقتصاد کشور و حرکت به سمت دانشبنیانشدن صنایع بزرگ کشور و اقتصاد ملی است.
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی افزود: شرکتهای دانشبنیان متشکل از نخبگانی هستند که به تولید دانش و فناوری متناسب با دانش و تکنولوژی روز دنیا اقدام میکنند و به این وسیله ما را از وابستگی به کشورهای خارجی و واردات تجهیزات راهبردی بینیاز میکنند و به این وسیله میتوان از خروج ارز هم از کشور جلوگیری کرد.
صالحیدارانی ادامه داد: در شعار سالهای گذشته هم رشد تولید و توجه به شرکتهای دانشبنیان مورد تاکید رهبری بود و بر همین اساس هم برای رونق بهتر شرکتهای دانشبنیان مجلس قانون جهش تولید دانشبنیان را مصوب کرد.
ادامه مشکلات در مسیر اعطای مجوزها
وی بیان کرد: از سوی دیگر همچنان در روند اعطای مجوزها با مشکل روبهرو بوده و بروکراسی اداری گسترده در کشور ما خیلی آزاردهنده است، باید این مسیر صعبالعبور موجود بر سر راه شرکتهای دانشبنیان را تسهیل کرد.
این نماینده مجلس یازدهم توضیح داد: دستگاهها باید این روند پیچیده را برای تسهیل در مسیر شرکتهای دانشبنیان روان کنند تا این شرکتها بتوانند رشد کنند و موانع زیاد در مسیر فعالیت آنها از بین برود.
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس توضیح داد: وقتی فرد یا افرادی بخواهند فعالیتی را آغاز کنند باید حداقل از ۱۴ ارگان یا دستگاهها مجوز بگیرد. در این مسیر ممکن است برخی از نهادها یا دستگاهها با اعطای مجوز آنها مخالفت کنند و هر تصمیمی گرفته شود تا تولید رونق بگیرد با این رویه یه بن بست میخورد.
این نماینده مجلس یازدهم گفت: لازم است که در این مسیر بسیار بیشتر از قبل و با ورود بیشتر صنایع، نهضت تولید بار اول با جدیت بیشتر و حمایت بیشتر تداوم یابد تا شاهد نسل چهارم معاونت علمی با محوریت افزایش سهم اقتصاد دانش بنیان در اقتصاد کشور و حرکت به سمت دانشبنیانشدن صنایع بزرگ کشور و اقتصاد ملی در سال جهش تولید با مشارکت مردم باشیم.
انتهای پیام/