صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
ساعاتی دیگر؛

کاوشگر سمت دور ماه به قمر می‌رود

ماموریت جدید کاوشگر چین وظیفه جمع آوری و بازگرداندن نمونه‌ها از سمت دور ماه را بر عهده دارد که نخستین تلاش بشر در نوع خود است.
کد خبر : 909241

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، اداره ملی فضایی چین اعلام کرد، کاوشگر چانگ‌ای‌۶ که قرار است سمت دور و پنهان ماه را کاوش کند، بین ساعت ۱۷ الی۱۶ بعد از ظهر به وقت چین و برابر با یک بامداد به وقت تهران پرتاب شود.

ماموریت چانگ‌ای‌۶ وظیفه جمع آوری و بازگرداندن نمونه‌ها از سمت دور ماه را بر عهده دارد که نخستین تلاش بشدیت در نوع خود است.

سازمان فضایی چین گفته است: موشک حامل لانگ‌مارچ با سوخت هیدروژن مایع و پیشرانه برودتی اکسیژن مایع تغذیه می‌شود و به دلیل عملکرد قوی که دارد برای این ماموریت انتخاب شده است.

به گفته لو یونتونگ، یکی از اعضای شرکت علوم و صنعت هوافضای چین، این ماموریت شامل ۱۱ مرحله است که ب خی از این مراحل به این صورت است که ابتدا، کاوشگر سوار بر موشک حامل لانگ‌مارچ می‌شود تا به مدار پرتاب شود، سپس سفر خود را به سمت ماه آغاز می‌کند. پس از رسیدن به مجاورت ماه، برای فرستادن کاوشگر به سمت دور ماه وقفه‌ای تعریف شده است و پس از رسیدن به سمت دور ماه و تکمیل نمونه برداری، کاوشگر رباتیک از سمت پنهان ماه بلند می‌شود.

به گفته مقامات چینی، چانگ‌ای‌۶ قرار است نمونه‌های بیشتری از سنگ‌های ماه جمع‌آوری کند تا داده‌های تکمیل‌تری از تاریخ و تشکیل ماه به دست آورد. این ماموریت نقش مهمی در توسعه دانش محققان از ماه و اصول آن، از جمله تشکیل زمین و دیگر سیارات دارد.

پس از انجام موفقیت‌آمیز ماموریت‌های چانگ‌ای یک تا چانگ‌ای ۵، چین نقش بزرگی در اکتشاف و بررسی ماه و سیارات منظومه شمسی برعهده گرفته است. ارسال چانگ‌ای‌۶ به مدار زمین این کشور را به یکی از قدرتمندترین کشور‌ها در حوزه فضایی تبدیل می‌کند.

این ماموریت نشان از توانایی و تلاش چین برای بالا بردن دانش و تکنولوژی خود در فضاپیما و کاوشگر‌ها را دارد؛ با انجام موفقیت‌آمیز این ماموریت، دانشمندان و مهندسان چینی می‌توانند به دستاورد‌های بزرگتری در اکتشاف فضا دست یابند.

انتهای پیام/

ارسال نظر