۱۱ حقیقت سریع در مورد پیامک/ نخستین متن پیامکی تبریک کریسمس بود
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، سال 1992، نخستین پیامک یا SMS (مخفف سرویس پیام کوتاه) ارسال شد. متن آن پیام ساده بود: «کریسمس مبارک.» این رویداد تاریخی آغاز یک انقلاب ارتباطی بود که در نهایت نحوه تعامل مردم از طریق تلفن همراه را تغییر داد. فرستنده، نیل پاپورث (Neil Papworth)، مهندس بریتانیایی، پیام را از طریق کامپیوتر به تلفن همراه در شبکه Vodafone ارسال کرد.
پیامک به سرعت تبدیل به روشی محبوب و راحت برای ارسال پیامهای کوتاه مردم به یکدیگر شد. ابتدا پیامک دارای محدودیت 160 کاراکتری در ازای هر پیام بود. این مسئله باعث شد به تدریج ایموجیها و کلمات اختصاری رایج شود مبادا متن پیام از محدوده لغات فراتر رود. با گذشت زمان پیامک تکامل پیدا کرد و پیامهای عکس، پیامهای طولانیتر و حتی پیامهای چندرسانهای را دربر گرفت و نحوه ارتباط مردم با استفاده از دستگاههای تلفن همراه را تغییر داد.
امروزه با وجود ظهور اپلیکیشنهای پیامرسانی فوری مانند واتساپ و تلگرام و... که مبتنی بر اینترنت هستند، پیامک همچنان یک ابزار ارتباطی پرکاربرد تلقی میشود و میلیاردها پیامک ردوبدلشده در روز، همچنان نقش مهمی در برقراری ارتباط با دوستان، خانواده و همکاران و همچنین دریافت اعلانهای مهم در زمینه شغلی و خدماتی ایفا میکند.
***
11 حقیقت جالب در مورد پیامکها عبارتند از
- پژوهشها نشان میدهد میانگین زمان پاسخگویی به یک پیام متنی 90 ثانیه است در حالی که میانگین زمان پاسخگویی به یک ایمیل 90 دقیقه است.
- نخستین پیامک از فردی به فرد دیگر بین مردم عادی سال 1993 در انگلستان ارسال شد.
- نرخ باز شدن پیامکهای ارسالی 98 درصد است در مقایسه با نرخ باز شدن ایمیلها که 20 درصد است!
- اصطلاح «پیام متنی» نخستین بار در سال 1985 مطرح شد.
- پیامکها برای ارسال از طریق کانالهای سیگنالی مورد استفاده در تماسهای تلفنی طراحی شده است. پیامک در ابتدا به عنوان بخشی از استانداردهای GSM (سیستم جهانی ارتباطات سیار) طراحی شد.
- نخستین گوشی تلفن با قابلیت ارسال پیامک نوکیا 2010 بود که در سال 1994 عرضه شد.
- سالانه حدود 8.3 تریلیون پیامک در سراسر جهان ارسال میشود!
- نخستین سرویس بانکداری مبتنی بر پیامک در سال 1999 توسط MobileOne در سنگاپور راه اندازی شد.
- پیامک تقریباً توسط همه تلفنهای همراه جهان پشتیبانی میشود که آن را به شکل یک رسانه قابل اتکای ارتباطی جهانی تبدیل کرده است.
- سال 1996 خودرویی در جهان توسط شرکت BMW تولید شد که دارای قابلیت ارسال پیامک بود.
- با وجود روشهای مختلف احراز هویت، پیامک همچنان به عنوان شاخص اصلی احراز هویت دو مرحلهای برای افزایش امنیت استفاده میشود.
انتهای پیام/