فرصت صادرات برق به اروپا در شرکتهای دانشبنیان
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، تفاوت قابل توجه میان ظرفیت تولید و مصرف در دو فصل زمستان و تابستان از ویژگیهای مهم صنعت برق در کشور است که همین موضوع زمینه را برای تبادل برق با کشور ترکیه به عنوان یکی از همسایههای راهبردی کشور توجیه پذیر میکند و به گفته نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با توجه به ۹۰ هزار مگاوات نیروگاه نصبشده در کشور این فرصت وجود دارد تا از ظرفیت تولید برای صادرات در زمانهای غیرپیک استفاده شود.
حمیدرضا صالحی در گفتوگو با خبرنگار آنا، اظهار کرد: ۹۰ هزار مگاوات نیروگاه نصبشده در کشور وجود دارد و در زمانهای غیرپیک میتوان صادرات داشت. در زمستان مصرف برق کشور به ۴۰ هزار مگاوات میرسد.
نیاز به بهبود شبکههای توزیع برق برای افزایش صادرات
صالحی گفت: در تولید و چرخه توزیع برق، شرکتهای ایرانی توانستهاند کمبودها را جبران کنند و در بحث تبادل با کشورهای دیگر نیاز است که بخشی از شبکههای توزیع بهبود یافته و خط انتقال ایجاد شود.
نیاز شبکه برق به ایجاد خطوط انتقال جدید در سمت کردستان عراق، پاکستان و افغانستان
نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: خطوط انتقال جدیدی باید در سمت کردستان عراق، پاکستان و افغانستان ایجاد شود که نیاز به سرمایهگذاری دارد.
وی ادامه داد: دولت منابع مالی چندانی برای سرمایهگذاریهای جدید ندارد و بخش خصوصی برای انجام سرمایهگذاری پیشنهاد انجام صادرات را مطرح کرده است.
صالحی عنوان کرد: البته صادرات انرژی اکنون در انحصار دولت است و این شرایط اجازه نمیدهد تا نواقص و کاستیهای موجود در شبکه کاهش یابد. دولت باید در کنار شرایطی که خود دارد از ظرفیت بخش خصوصی و شرکتهای صاحب ایدههای نوین افزایش راندمان تولید را برای صادرات برق استفاده کند و این بخش امکان بالایی برای کمک به توسعه صادرات برق دارد.
ترکیه کانال صادرات برق ایران به اروپا
وی درباره الزامهای قانونی برای صادرات برق، خاطرنشان کرد: ترکیه یکی از کشورهای مهمی است که مصرف بالای برق دارد و علاوه بر صادرات برق به ترکیه میتوان از وجود این کشور برای صادرات برق به اروپا استفاده کرد.
نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: باید اراده ملی بر این موضوع شکل بگیرد که بسترسازی مناسبی برای ایجاد خطوط انتقال جدید صورت گیرد تا بتوان تهاتر یا صادرات برق را افزایش داد.
صالحی تصریح کرد: از سه کشور شمالی آذربایجان، ارمنستان و ترکمنستان واردات و به سه کشور عراق، پاکستان و افغانستان صادرات برق انجام میشود. همچنین با کشور ترکیه تبادل دوطرفه یعنی هم صادرات و هم واردات انجام میشود.
وی با تاکید براینکه صادرات برق تهدیدی برای مصرف داخلی نیست، گفت: بخشی از تولید برق کشور در زمستان به دلیل مازاد تولید صادر میشود. درقراردادهای فروش یا تهاتر برق با کشورهای همسایه قید شده که در زمانهای پیک مصرف یا مورد نیاز برق در داخل میتواند صادرات را کاهش داده یا متوقف کرد و اولویت تامین در داخل است.
انتهای پیام/