حمایت دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی از طرحهای فرهنگی
به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دیدار با فعالان فرهنگی استان زنجان با اشاره به گسترش تعاملات دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با نخبگان و فعالان علمی کشور گفت: شورا در سالهای گذشته، با نخبگان علمی، تعاملات خوبی داشت، اما در دوره جدید لازم دیدیم که با نخبگان و فعالان فرهنگی نیز تعامل داشته باشیم که در یک سال گذشته این تعاملات آغاز شده است و بسیاری از میزهای فرهنگی در ستاد به فعالان مردمی واگذار شده است، همچنین شورا از طرحهای فرهنگی اجرا شده که موفقیت نسبی داشته است نیز حمایتهای مناسب را انجام میدهد تا این طرحها در سطحی وسیعتر اجرایی شود نمونههای فراوانی از این طرحها در حال اجراست مانند طرح بینهایت شو که بسیار طرح موفقی است و الان دبیرخانه شورا در حال برنامه ریزی برای توسعه این طرح در کشور است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به فعالیت ۴۰ ساله شورا گفت: برای نقد هر مجموعهای نباید به آنچه در فضای مجازی آمده بسنده کرد و لازم است اطلاعات دقیقتری به دست آورد تا داوری مناسبی داشته باشد. به عنوان نمونه تشکیل بسیج دانشجویی و بسیج اساتید از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است و در هر مرحله، اساسنامه آن ارتقا یافته است که هم اکنون نیز ارتقای اساسنامه بسیج اساتید در دستور کار قرار گرفته است. تأسیس جهاد دانشگاهی و مجموعهای متنوع از دستاورهای این مجموعه علمی از دیگردستاوردهای شورای عالی انقلاب فرهنگی است. تدوین اسناد علمی مانند سند هوا و فضا، سند ملی نانو، زیست فناوری، گیاهان دارویی بخشی از اسناد تولیدی ستاد در سالهای قبل بوده است.
خسروپناه گفت: در دورههای گذشته، بیش از ۷۰ درصد تلاش شورا در حوزههای علمی و فناوری، ۲۰ درصد در حوزه فرهنگی و ده درصد مشترک میان این دو است، اما در دوره جدید و در یک سال گذشته، تلاش شده که به مقوله فرهنگ توجه بیشتری داشته باشیم، به طوری که در یک سال گذشته، بیش از نیمی از مصوبات شورا، مرتبط به مقوله فرهنگ است البته تلاش شده که فعالیتهای در حوزه علم کم نشود.
وی با تأکید بر اینکه حکمران نباید تصدیگری کند گفت:، اما حکمران حتما باید در میدان تصدیگری حضور داشته باشد که اگر اینگونه نباشد و میدان را نشناسد، امکان تصدیگری مطلوب را نخواهد داشت. نظام حکمرانی نباید به جای کنشگران، کنشگری کند. بلکه باید به کنشگران کمک و امدادگری کنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به عنایت و توجه مقام معظم رهبری به شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: این شورا باید ساحت قرارگاهیاش را تقویت کند، فعالیت قرارگاهی یعنی رصد، مسئله شناسی، تقسیم مسئولیت دستگاهها و راهبری و هدایتگری. این نکته را نیز باید گفت که اقتضای کار فرهنگی، تعدد و تکثر است و فرهنگ یک مقوله پیچیده متنوع است. موضوع دوم این است که شورا در سالهای گذشته، با نخبگان علمی، تعامل خوبی داشت، اما در دوره جدید لازم دیدیم که با نخبگان و فعالان فرهنگی نیز باید تعامل داشته باشیم که در یک سال گذشته این تعاملات آغاز شده است و بسیاری از میزهای فرهنگی در ستاد به فعالان مردمی واگذار شده است، همچنین شورا از طرحهای فرهنگی اجرا شده که موفقیت نسبی داشته است نیز حمایتهای مناسب را انجام میدهد تا این طرحها در سطحی وسیعتر اجرایی شود؛ که نمونههای فراوانی از آن در سطوح مختلف در حال اجراست مانند طرح بینهایت شو که بسیار طرح موفقی است و الان دبیرخانه شورا در حال برنامهریزی برای توسعه این طرح در کشور است.
انتهای پیام/