صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۹ - ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۳

تصاویر نجومی دوم اردیبهشت (۲۱ آوریل)

نگاهی متفاوت به آسمان شب و فضای بی‌پایان.
کد خبر : 907069

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ تصاویر نجوم و فضا جدای از اهمیتی که در مطالعات و تحقیقات اخترشناسی دارد، امکان مشاهده و درک عجایب و شگفتی‌های دنیای بیرون از سیاره زمین را برای علاقه‌مندان این حوزه فراهم می‌کند. امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری، تصاویر نجومی به شکل‌های بسیار زیبا و گهگاه هنری تهیه می‌شود که علاوه بر ارائه اطلاعات علمی، زیبایی‌های خیره‌کننده‌ای را برای علاقه‌مندان به ارمغان می‌آورد.

***

ویدئوی روز apod

فضاپیمای جونو ناسا در حال چرخش به دور مشتری، بزرگترین سیاره منظومه شمسی است. جونو مدتی است که به دور مشتری می‌چرخد و هر بار که نزدیک می‌شود منظره‌ای بی‌نظیر از ابرهای چرخان غول گازی قابل مشاهده است. در این ویدیو، جونو شانزدهمین چرخش خود را به دور مشتری از زمانی که در سال 2016 به آنجا رسیده است انجام می‌دهد. جونو در حالی که نزدیک و نزدیکتر می‌شود، مجموعه ای از عکس‌های فوری می‌گیرد و سپس ناسا آنها را به هم می‌چسباند تا این ویدیوی فوق العاده سریع را بسازد.

با نزدیک شدن جونو به نظر اندازه مشتری بزرگ‌تر می‌شود. جونو در حدود 3500 کیلومتر بالاتر از ابرهای مشتری می‌رسد،‌ فاصله ای آنقدر نزدیک که به نظر می‌رسد دقیقاً با آن همسو است. شما می‌توانید تمام این جزئیات جالب را ببینید، نوارهای روشن، نوارهای تیره، و طوفان‌های چرخان عظیم که باعث می‌شوند طوفان‌های روی زمین کوچک به نظر برسند! وقتی جونو دور می‌شود، بخش‌هایسمت جنوبی مشتری را می‌بینید. جونو برای ثبت چنین تصاویر منحصر به فردی باید به طرز دیوانه‌وار به مشتری نزدیک شود تا این مطالب علمی جالب را جمع کند و این بدان معنی است که در معرض چندین تُن تشعشع قرار می‌گیرد! اما بالاخره در علم باید دست به ریسک زد.

تصویر روز skyandtelescope

فردی به نام لوئیجی مورونه (Luigi Morrone) این عکس را در آگرولا ایتالیا گرفته است. تاریخ و زمانی که آن را گرفت 13 آوریل 2024 بود. او از یک تلسکوپ به نام C14 Edge HD استفاده کرد و این تلسکوپ روی پایه دوربینی به نام Fornax52 نصب شد. او همچنین از Player One Astronomy One Saturn-M SQR استفاده کرد. یک دوربین مخصوص که برای گرفتن عکس به تلسکوپ متصل می‌شود. دستگاهی به نام Barlow Zeiss نیز وجود دارد که به بزرگنمایی بیشتر کمک می‌کند.

او برای محافظت از چشمان خود و تجهیزات در برابر خورشید، از یک فیلتر مخصوص به نام Baader Astrosolar ND3.8 Full Aperture استفاده کرد و در نهایت چیزی به نام Baader Continuum 540nm که به گرفتن رنگ‌های خاص نور کمک می‌کند. این نقطه روی خورشید AR3633 نام دارد که در 13 آوریل 2024 قابل مشاهده بود. آب و هوا کاملاً مناسب بود و لوئیجی توانست از آگرولا که در ساحل آمالفی در ایتالیا است به خوبی به آن رصد کند.

تصویر روز سازمان ملی تلسکوپ استرالیا

دستگاه BIGCAT (که مخفف عبارت Broadband Integrated GPU Correlator است) یک فناوری جدید است که برای جایگزینی سیستم CABB فعلی مورد استفاده در نجوم روی آن سرمایه گذاری می‌شود.  BIGCAT از ترکیبی از فناوری FPGA و GPU برای انجام وظایف خود استفاده می‌کند که آن را نسبت به سیستم قدیمی همه کاره تر و قابل اعتمادتر می‌سازد. اخیراً تیمی بخشی از BIGCAT را روی دو آنتن نصب و آزمایش کردند تا قابلیت‌های رصد بهبود یابد. نصب با موفقیت انجام شد و مهندسان از نرم افزاری به نام DiFX برای تجزیه و تحلیل داده‌ها و بهبود عملکرد آنتن‌ها استفاده کردند. تصویر بالا مهندسانی را نشان می‌دهد بر روی نصب آزمایشی روی یکی از آنتن‌های سایت ATCA کار می‌کنند.

تصویر روز astronomy

فردی به نام کریس اسشور (Chris Schur) تصویری از NGC 281 سحابی مشابه Pac-Man را از آریزونا گرفت. این سحابی دارای یک مرکز دایره ای روشن است که شبیه به شکل Pac-Man است که توسط ابرهای مواج و رنگارنگی احاطه شده است که به سمت بیرون پخش می‌شوند. این عکس با استفاده از یک تلسکوپ 10 اینچی طی بیش از 10 ساعت گرفته شده است.  

تصویر روز earthsky

فردی به نام سومیادیپ موخرجی (Soumyadeep Mukherjee) عکاس اهل تینجوره در نپال در تاریخ 1393/04/14 ساعت 02:30 بامداد، در هنگام گرفتن عکس، تجربه ای بی نظیر داشت. تجهیزات او شامل دوربین Nikon Z6ii، لنز Nikon Z 50mm f/1.2، iOptron Skyguider Pro و سه پایه Leofoto است. سومیادیپ موخرجی برای پس‌پردازش از ابزارهایی مانند Sequator، Pixinsight و Photoshop استفاده می‌کند.  او در سفری که به همراه دوستش به پایتخت رودودندرون نپال داشت، تصویری خیره کننده گرفت. با وجود آب و هوای چالش برانگیز، آنها در طول اقامت سه شب خود تنها چند ساعت آسمان صاف داشتند. حتی یک شب باران شدید و تگرگ را تجربه کردند اما بعد از نیمه شب با آسمان صاف غافلگیر شدند و بنابراین از کهکشان راه شیری تصویری زیبا گرفتند.

انتهای پیام/

ارسال نظر