صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۷ - ۲۷ فروردين ۱۴۰۳

سردار افشار: میراث مرتضی هنر متعهد است/ آوینی فرهنگ ایثار را در قله معرفی کرد

سردار افشار سرتیپ سپاه پاسداران و مسئول جهاد سازندگی در همایش میراث مرتضی گفت: شهید آوینی یک هنرمند بود و در عین حال قلمش قوی‌تر از هنرش بود. ما امروز ویژگی‌های جذاب مستند‌های او را خلاگونه در عرصه فیلم و مستندسازی داریم.
کد خبر : 906085

به گزارش خبرنگار  گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش سی و یکمین سالگرد شهادت شهید سید مرتضی آوینی با عنوان «میراث آوینی» با رونمایی از اولین اثر مستند شهید اوینی پس از ۴۴ سال به همت بنیاد روایت فتح دقایقی پیش، بیست و هفتم فروردین ماه در تالار وحدت برگزار شد.

در ابتدای این مراسم مستندی از تاسیس و فعالیت جهاد سازندگی ابتدای انقلاب پخش شد.

درابتدای این مراسم،  سردار علیرضا  افشار از مسئولان وقت جهاد سازندگی گفت: شهید اوینی بسیار بر هنر متعهد تاکید داشت. هنر سه بخش است یک هنر دولتی داریم که اگر دولتی معتقد باشد، جنبه مذهبی خود را حفظ می‌کند، یک هنر هم ازاد و بدون قید و بند است و این هنر از سوی استکبار جهانی القا می‌شود، هنر سوم متعهد است که به شاخص‌های انسانی معتقد است. هنر انقلاب به این هنر معتقد است.

وی با اشاره به اینکه فضای هنر ابتدای انقلاب بسیار آلوده و سنگین بود، گفت: شهید اوینی بیشتر تحت تاثیر اندیشه‌های امام متحول شد پیش از ان در دانشکده هنر‌های زیبا درس خوانده بود، این تحول در او شخصیتی ساخت که تو را نهادینه کرد او توانست با قلم و بیان خود، فرهنگ ایثار را در قله معرفی کند. خیلی هم اهل مطالعه و نقد سینما بویژه سینمای غرب بود.

سردار افشار یاداور شد: او تلاش داشت با وجود فشار‌ها به رویکرد خود متعهد باشد و بنظرم با وجود تخصصش مظلوم بود، چون او را برنتابیدند و به حدی فاصله اش با عده‌ای زیاد شد که او را در دوره‌ای ممنوع التصویر شد و از حوزه هنری هم اخراج شد.

وی توضیح داد:«خان گزیده‌ها» فیلمی بود که او ساخت و فضا‌های عجیب زندگی خان‌های آن دوره را به تصویر کشید و بسیار جریان ساز شد و شهید بهشتی بدان ورود کرد، بنابراین او در تصمیم گیری مدیران برای مناطق دورافتاده و عشایر و مردمشان بسیار اثرگذار بود.

سردار افشار با تاکید بر اینکه در یک دوره ما در خدمت ایشان در بنیاد روایت فتح بودیم و می‌دیدیم که چقدر فعال هستند. شهید اوینی یک هنرمند بود و در عین حال قلمش قوی‌تر از هنرش بود، ما امروز ویژگی‌های جذاب مستند‌های او را، چون خلا در عرصه فیلم و مستندسازی داریم.

سپس گروه سرود و مداحی اثری را اجرا کردند.

این گزارش تکمیل می‌شود…

انتهای پیام/

ارسال نظر