تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی مأموریت اصلی سازمان برنامه و بودجه است
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا از سازمان برنامه و بودجه، داود منظور، در نخستین نشست شورای معاونان سازمان برنامه و بودجه در سال ۱۴۰۳، به تبیین مهمترین وظایف و مأموریتهای سازمان در خصوص تحقق شعار سال و همچنین راهکارهای عملیاتی کردن منویات مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد پرداخت.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: این سازمان نقش مهمی در تحقق شعار امسال دارد و در همین ابتدای سال، برنامههای لازم را برای عملیاتی کردن شعار جهش تولید با مشارکت مردم، در تعامل و هماندیشی با دستگاهها تهیه و ابلاغ خواهیم کرد.
تشکیل کارگروه پیگیری و تحقق منویات مقام معظم رهبری
وی افزود: همچنین کارگروهی نیز در سازمان برنامه و بودجه برای عملیاتی کردن این شعار و همچنین تحقق و پیگیری منویات رهبر معظم انقلاب در حوزه وظایف سازمان برنامه و بودجه، تشکیل شده است و با برگزاری جلسات منظم، برنامههای عملیاتی لازم را ارائه میدهد.
منظور ادامه داد: مقام معظم رهبری در دیدار نوروزی با کارگزاران نظام، ضمن تحسین تحرک و تلاش دولت در حوزههای مختلف، دغدغههایی درباره برخی واقعیات تلخ اقتصاد از جمله گرانی، بیثباتی بازار، تنزل ارزش پول ملی و فاصله طبقاتی داشتند که ما نیز خود را ملزم و مکلف به برنامهریزی و اقدام جدی برای رفع این دغدغهها میدانیم.
تمرکز بر کاهش کسری بودجه و مدیریت هزینهها
معاون رئیسجمهور با بیان اینکه تمرکز سازمان برنامه و بودجه بر کاهش کسری بودجه، افزایش بهرهوری، مدیریت هزینهها و صرفهجویی حداکثری، تحقق حداکثری منابع درآمدی دولت و تخصیصهای مبتنی بر نیازسنجی و ناظر بر نیازهای ضروری دستگاهها، از جمله راهکارهای موجود برای رفع این دغدغههاست، افزود: شعار دولت سیزدهم، عدالت اجتماعی است و باید نسبت به کاهش فاصله طبقاتی، توجه ویژهای داشته باشیم.
تعامل با دستگاههای اجرایی در تدوین بودجه ۱۴۰۳ بیسابقه بود
وی با اشاره به برگزاری جلسات فشرده با حضور وزیران و رؤسای دستگاههای اجرایی در مرحله تنظیم بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، گفت: این اقدام تعاملی بیسابقه در سازمان برنامه و بودجه کشور، منجر به ایجاد همدلی و جلب رضایت دستگاهها شد و پیام امید به جامعه داد.
منظور تاکید کرد: نقش سازمان برنامه و بودجه این است که مجموعه ظرفیتهای کشور را به صورت یکپارچه در خدمت رشد کشور و کاهش فاصله طبقاتی قرار دهد و در این راستا، ضرورت دارد بخشهای مختلف به صورت جدی حرکت کنند. در گام نخست، مرکز آمار ایران ضمن بررسی دقیق و تعیین وضعیت شاخصهای نابرابری در کشور، مجموعه حمایتها و کمکهای نقدی و غیرنقدی دولت از خانوارهای ایرانی را احصا و در اختیار نظام برنامهریزی قرار دهد تا تصویر روشنی از وضعیت عدالت اجتماعی در کشور داشته باشیم.
بر اساس این گزارش، در این نشست، معاونان سازمان نیز به بیان دیدگاههای خود درخصوص راهکارهای تحقق شعار سال پرداختند.
انتهای پیام/