سود مشارکت خودروسازان و دانشبنیانها در تولید قطعات خودرویی
ابراهیم شجاعت پژوهشگر و کارشناس صنعت خودروسازی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: نخستین موضوع در رابطه با شرکتهای دانشبنیان در صنعت این است که باید با معیار درستی حقیقت دانشبنیانی این شرکتها سنجیده شود. طی چند سال گذشته این مورد که بسیاری از شرکتها برای دریافت تسهیلات ادعای دانشبنیانی دارند، اما حقیقت آنها متفاوت است.
وی ادامه داد: این موضوع که آیا این شرکت حقیقتاً دانشبنیان هست را از روی محصول و نتیجه کار آنها میتوان فهمید و بهتر است از دسته بندی بر اساس فرآیند تولید صرفنظر کنیم. شایان ذکر است که در هر خودرو به طور متوسط بیش از دو هزار قطعه وجود دارد؛ در تولید بسیاری از این قطعات پیچیدگیهای فنی وجود دارد که به دست دانشبنیانها قابل حل است.
شجاعت گفت: گستردگی فرصت کار برای دانشبنیانها در صنعت قطعه سازی خودرو از روشهای فنی تولید خود قطعه تا ساخت مواد اولیه و حتی ماشینآلات مورد نیاز برای تولید قطعه است. لازم به ذکر است که خودروسازان نیز با کمی همت مضاعف میتوانند حلقههای تولید تجاری خود را به دانشبنیانها بیشتراز قبل متصل کنند تا شکافهای فناورانه تولید پوشش داده شود.
وی تصریح کرد: اتصال گپهای فناوری به شرکتهای دانشبنیان با توجه به اینکه معمولاً بودجه آنچنانی نیز نیاز ندارد و به نوعی پیش خرید قطعه است، سود مناسبی به همراه دارد و به راحتی ضرایب سود رشد خواهد کرد. به همین جهت خودروسازان میتوانند این شکافها را پر کرده و از طریق علاوه بر کسب سود و حل مشکلات تیراژ تولید، ارزبری و مشکلات کیفیت تولید داخل را نیز رفع کنند.
رابطه دانشبنیان ها و تولید در چیست؟
این پژوهشگر صنعت خودرو اظهار کرد: شایان ذکر است که شرکتهای دانش بنیان بهتر است که مستقیما وارد مبحث تولید نشوند؛ چراکه ماهیت و ذات این شرکتها فناور بودن است و پس از به ثمررساندن ابداعی باید به سمت تحقیق و توسعه نوآوری دیگری حرکت کنند. به همین جهت بهتر است که تولید به مجری دیگری سپرده شود. در سالیان اخیر یک شرکت خودروسازی داخلی دوبار اقدام به انجام این کار کرده است، اما به نظر میرسید که این همکاری دانشبنیانها بیشتر به جهت نمایش بوده است.
تحولات سال جاری در صنعت خودرو
شجاعت تصریح کرد: به نظر میرسد که در فصل بهار خودروسازان برای افزایش قیمت کارخانهای خودروها اقدام کنند. همچنین با توجه به ارتباط مستقیم خودروهای مونتاژی و قیمت ارز به نظر میرسد که با توجه به عدم تغییر قیمت ارز نیمایی در این نوع خودرو شاهد تغییر قیمت چندانی نباشیم. همچنین به نظر میرسد که خودروهای چینی امسال سهم بیشتری از بازار خودرو را به خود اختصاص خواهند داد.
وی گفت: در بحث خودروهای وارداتی نیز به نظر میرسد که حجم واردات خودروهای برقی به رقم قابل توجه ۵۰ هزار دستگاه خواهد رسید که اکثرا در اختیار ناوگان تاکسیرانی قرار میگیرند. همچنین در خصوص واردات خودروی نو نیز وارداتی در حدود ۲۰ هزار دستگاه پیش بینی میشود. شایان ذکر است که در مبحث واردات خودروهای دسته دوم به نظر میرسد که در سال جاری شاهد تحولی نخواهیم بود و در صورت فشار صرفا به تدوین دستورالعملهای آن پرداخته شود.
انتهای پیام/