صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۱ - ۲۷ فروردين ۱۴۰۳
تقویم علم؛

۲۷ فروردین در دنیای علم چه خبر؟  

در این تقویم وقایع و رویدادهای مهم تاریخی مرتبط با علم و فناوری را مرور خواهیم کرد.
کد خبر : 905851

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ تاریخ علم مملو از رویدادهای مهمی است که نوآوری‌ها، کشف‌ها و حتی زادروزها و درگذشت‌های دانشمندان و مخترعان تاثیرگذار جهان را در برمی‌گیرد. در این تقویم علم، وقایع مهم مصادف با امروز ۲۷ فروردین برابر ۱۵ آوریل را ورق می‌زنیم.

***

لئوناردو داوینچی

۱۵ آوریل ۱۴۵۲ میلادی برابر با ۲۷ فروردین ۸۳۱ خورشیدی، لئوناردو داوینچی، نقاش، مجسمه‌ساز، طراح، فیزیکدان، مهندس و معمار ایتالیایی که با ساخت نمونه‌های اولیه وسایل پروازی، تجهیزات غواصی، زیردریایی و ربات مخترع مبتکری هم بود به‌دنیا آمد. داوینچی ساختمان‌ها، پل‌ها، کانال‌ها، قلعه‌ها و ماشین‌های جنگی را طراحی کرد. ایده‌های او با طرح‌هایش در دفترچه‌های ارزشمندش حفظ شده است. این میان، او مجذوب پرندگان و پرواز بود، بنابراین بسیاری از طرح‌های خارق‌العاده‌اش از ماشین‌های پرنده است. این نقاشی‌ها نشان‌دهنده نبوغ اختراع مکانیکی است. درک داوینچی از تحقیق علمی واقعاً قرن‌ها جلوتر از زمان خودش بود. اما بیشتر شهرت او در این است که یکی از بزرگ‌ترین نقاشان تمام دوران است که بیشتر برای نقاشی‌هایی مانند مونالیزا و شام آخر شناخته شده است.

پرتو ایکس سه‌بعدی

۱۵ آوریل ۱۹۶۶ میلادی برابر با ۲۷ فروردین ۱۳۴۵ خورشیدی، ریچارد جی. کوهن اولین سامانه فلوروسکوپی استریو سه‌بعدی پرتو ایکس را برای استفاده در کاتتریزاسیون قلب نصب کرد. این دستگاه ۳۰ هزار دلاری که جوزف کوین آن را توسعه داده بود در مرکز پزشکی دانشگاه اورگان در پورتلند ایالات متحده مورد استفاده قرار گرفت و تصویری سه‌بعدی تولید کرد که بدون استفاده از عینک مخصوص قابل مشاهده بود.

پاک‌کن

۱۵ آوریل ۱۷۷۰ میلادی برابر با ۲۷ فروردین ۱۱۴۹ خورشیدی، دکتر جوزف پریستلی برای اولین‌بار در متنی به زبان انگلیسی اشاره کرد که یک تکه ماده لاستیکی می‌تواند آثار مدادهای سربی سیاه را پاک کند. او در پایان پیش‌گفتار کارش، مقدمه‌ای آشنا بر نظریه و عمل دیدگاه، آن را چنین توضیح می‌دهد: «از زمانی که این اثر چاپ شد، ماده‌ای را دیدم که به‌خوبی با هدف پاک‌کردن علامت کشیده‌شده با مداد سربی سیاه از روی کاغذ سازگار شده بود. بنابراین، باید برای کسانی که طراحی تمرین می‌کنند، کاربرد منحصر‌به‌فردی داشته باشد. این وسیله را آقای نیرن، سازنده ابزارآلات ریاضی، روبه‌روی بورس رویال می‌فروشد. او یک تکه لاستیک مکعبی حدود نیم اینچ را به سه شیلینگ می‌فروشد و می‌گوید که چندین سال دوام دارد.»

ساموئل کی. هافمن

۱۵ آوریل ۱۹۰۲ میلادی برابر با ۲۷ فروردین ۱۲۸۱ خورشیدی، ساموئل کورتز هافمن، مهندس آمریکایی  که توسعه موتورهای موشک سوخت مایع مورد استفاده در برنامه‌های فضایی اولیه آمریکا را رهبری کرد، به‌دنیا آمد. کار او به‌عنوان مهندس طراحی هوانوردی از سال ۱۹۳۲ آغاز شد و سپس چهار سال به تدریس در آن رشته پرداخت. سال ۱۹۴۹، او به بخش نیروی محرکه هوانوردی آمریکای شمالی پیوست که بعدها در سال ۱۹۶۰ به‌عنوان رئیس آن را هدایت کرد. کار او با موتورهای پرقدرت مورد استفاده برای راکت‌های فضاپیمای مرکوری که اولین فضانوردان آمریکایی را به فضا پرتاب کرد، و موتورهای راکت F-1 مورد استفاده در اولین مرحله از موشک‌های ساترن ۵ برنامه فضایی آپولو ادامه یافت.

انتهای پیام/

ارسال نظر