صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۳ - ۲۶ فروردين ۱۴۰۳
در گفت‌وگو با آنا تأکید شد؛

آمارسازی؛ آفتی برای اقتصاد دانش‌بنیان‌ها

کارشناس اقتصادی گفت: عامل اصلی جلوگیری از رشد دانش‌بنیان‌ها آمارسازی از تعداد شرکت‌هاست و این موضوع موجب شده تا بهره‌وری حاصل از حضور آنها که در تولید و عوامل تولید به وجود می‌آید، وجود نداشته باشد و اقتصاد از اثرات مثبت آن بی‌بهره باشد.
کد خبر : 905564

علی ملک‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که در مورد دانش‌بنیان‌ها در سال‌های اخیر رخ داده این است که نام و عنوان دانش‌بنیانی روی فعالیت‌هایی قرار گرفته که از گذشته در حال انجام بوده در چنین شرایطی در حالی که هیچ اتفاق جدیدی در زمینه دانش‌بنیان‌ها به وجود نیامده، اما بر تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان افزوده شده است.

ملک‌پور عنوان کرد: اگر شرکت‌هایی دانش‌بنیان واقعی باشند، قطعاً باید مورد حمایت قرار گیرند، اما اینکه برخی شرکت‌ها به صورت نمایشی و عنوانی، دانش‌بنیانی اعلام شوند تا بتوانند از حمایت‌های مالی و تسهیلاتی یا قانونی که برای این شرکت‌ها در نظر گرفته شده بهره‌مند شود دارای ایرادات مهم است.

دقت کنیم تا دانش‌بنیان‌های واقعی از حمایت‌های قانونی بهره‌مند شوند

وی افزود: در قانون جهش تولیدات دانش‌بنیان، ظرفیت‌ها و پیش‌بینی‌های مناسبی انجام شده تا بتواند زمینه‌ساز رشد این شرکت‌ها باشد، اما باید دقت کرد تا دانش‌بنیان‌های واقعی از آن بهره‌مند شوند.

 

تولیدات سنتی گذشته دانش‌بنیانی نیستند

کارشناس اقتصادی تصریح کرد: در هر فعالیت اقتصادی یا تولید صنعتی دانشی مورد استفاده است؛ اما ایده و دانش شرکت‌های دانش‌بنیان‌ها موجب ایجاد بهره‌وری و ارزش افزوده بیشتر می‌شود؛ بنابراین نمی‌توان تولیدات سنتی را که از گذشته وجود داشته به صرف عنوان، دانش‌بنیانی معرفی کرد.

وی گفت:‌ اگر مطابق با مبانی و معیار‌های واقعی دانش‌بنیانی شرکت‌های دانش‌بنیان را دسته‌بندی کنیم، طبیعی است که تعداد شرکت‌هایی که اکنون دانش‌بنیانی معرفی شده‌اند کاهش می‌یابد و در این شرایط می‌توان حمایت‌های بهتر و مهم‌تری از آنها داشت.

ملک‌پور خاطرنشان کرد: اکنون اغلب شرکت‌هایی که برندی در تولیدات خود دارند، می‌توانند به راحتی اعلام دانش‌بنیانی کنند که موجب می‌شود تا امکانات محدود پیش‌بینی‌شده برای دانش‌بنیان‌ها، میان شرکت‌های زیادی توزیع شود و در عمل تأثیرگذاری لازم را برای این شرکت‌ها به همراه نداشته باشد.

قوانین خوب درست اجرا نمی‌شوند

کارشناس مسائل اقتصادی بیان کرد: برخی شرکت‌هایی که رابطه و نفوذ دارند خود را به قانون جهش دانش‌بنیان متصل کرده‌اند و از همه ظرفیت‌های حمایتی آن بهره می‌گیرند؛ اگرچه قوانین خوبی در کشور به تصویب می‌رسند؛ اما در اجرا و عمل مناسب عمل نمی‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر