ایدههای فناورانه در کشاورزی بدون نظم دستاورد ندارد
احمد حق پژوه کارشناس اقتصاد کشاورزی درگفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص عوامل افزایش تولید در این بخش و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی به منظور کسب امتیاز در بازارهای صادراتی گفت: در کشورهایی مانند کشور ما که کشاورزی بر اساس خرده مالکی انجام میشود، تنها راه بهبود تولید ایجاد نظام بهره برداری است.
وی تاکید کرد: تا زمانی که نظام بهره برداری در کشور اجرا نشود هر فعالیتی برای توسعه صنعتی کشاورزی آب در هاون کوبیدن است. بسیاری از فعالیتهایی که بدون برنامه مدون انجام میشود علاوه بر اینکه راه به جایی نمیبرد، منابع ملی کشور را نیز هدر میدهد.
ایجاد نظام بهره برداری ضروری و یک اصل است
این کارشناس اقتصاد کشاورزی تصریح کرد: واقعیت این است که کشور ما در حدود پنج میلیون بهره بردار بخش کشاورزی دارد؛ مشخص است که بر اساس خورده مالکی بنا شده ایم. به همین جهت ایجاد نظام بهره برداری ضروری و یک اصل است.
حق پژوه تاکید کرد: در ایران بسیاری از زمینها زیر یک هکتار است و برنامه ریزی برای بکارگیری ابداعات دانشبنیانها در این زمینها بسیار دشوار است؛ و یا شخصی که باغی ۳ هزار متری دارد، چگونه میتواند از امکاناتی برای تولید انبوه طراحی شده استفاده کند.
وی تصریح کرد: پس از زمانی که نظام ارباب و رعیتی در کشور ما از بین رفت قرار بر تنظیم نظام جدید بهره برداری بود. این فعل برای نظم دادن به بهره برداری از منابع آب و خاک در حوزه تولیدات کشاورزی ضروری است؛ اما تاکنون مغفول مانده است.
این کارشناس اقتصاد کشاورزی تاکید کرد: موضوع تدوین و اجرای نظام بهره برداری اصل قضیه است؛ حالا اگر دانش بنیانیها با ایدههای فناورانه بتوانند کمکی به توسعه محصولات کنند هم به دلیل وجود این ضعف محدود میشود؛ در واقع تلاش این محققان زمانی ثمر میدهد که با مدیریت بتوان آنها را به اجرا گذاشت.
ایدههای فناورانه در کشاورزی
وی ادامه داد: تمام ایدههای فناورانه مهم است و قطعا برای تعالی کشور حائز امنیت است. این ایدهها برای مخترعان آن سودمند خواهد بود، اما باید بدانیم تا در بخش بهره برداری نظم نداشته باشیم، کشور سود چندانی از این موهبت نخواهد برد. شایان ذکر است که در دنیا بیش از ۲۰۰ سال است که سیستمهای نظم دهی بهره برداری اجرا میشود؛ از همین رو درک این حقیقت بدیهی است.
انتهای پیام/