صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۲۴ فروردين ۱۴۰۳
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

جایزه‌ای که در عید فطر نصیب بندگان می‌شود

یک کارشناس دینی گفت: در روز عید فطر این حقیقت را می‌فهمیم که انسان می‌تواند به بلندای مقامی برسد که خدای سبحان و فرشتگان او را با احترام به سبب ارزش‌ها یاد کنند.
کد خبر : 905302

حجت‌الاسلام سیدحسین خادمیان مدرس حوزه و کارشناس دینی در گفت‌وگو با خبرنگار دین و آیین خبرگزاری علم و فناوری آنا عنوان کرد: سیره بنده‌پروری خدای سبحان این است در این دنیا حقیقت شیرینی کار‌های نیک و صالح و هم باطن وحشتناک کار‌های زشت و قبیح را نشان دهد. روز عید سعید فطر یکی از ایام الله است؛ اهمیت آن این است که با حضور معصوم، نماز آن روز بر همه اهل اسلام واجب می‌شود. در نتیجه روز عید سعید فطر یکی از زمان‌هایی است که متصل به معصوم است و درک آن وابسته به اتصال معصوم است.

وی  اظهار کرد: مسأله «یوم الفطر» یک ظاهری دارد که خدای سبحان به عنوان پایان شیرین برای کسانی که اهل عمل صالح، روزه‌داری، شب زنده‌داری، امساک، تقوا داری، تقوا مداری و مدیریت نفس و جسم خود در طول یک ماه بودند، قرار داده است. منتها با ظهور معصوم حقیقت این روز بر همگان آشکارتر خواهد شد و کسانی که در مسیر امر و نهی خدای سبحان قرار می‌گیرند و مطیع اوامر قرآن و عترت باشند، می‌توانند از نورانیت و از طراوت «یوم الفطر» استفاده کنند.

خادمیان گفت: امام باقر (ع) می‌فرماید «إذا کان أول یوم من شوال نادى مناد یا أی‌ها المؤمنون اغدوا إلى جوائزکم»، این در حالی که وقتی می‌خواهیم رمضان را شروع کنیم، ماه رمضان با «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ» شروع می‌شود و «یوم الفطر» هم با ندای «یا أی‌ها المؤمنون اغدوا إلى جوائزکم».

وی ادامه داد: طبق روایت امام باقر (ع)  در روز عید فطر مومنان فقط لیاقت دارند از حقیقت این روز و ظرفیت‌های آن و فضائل آن بهرمند شوند.

این استاد حوزه اظهار داشت: اینجا است که بعضی از بزرگان تفسیر می‌کنند که آیه «وَ لِتُکْمِلُوا الْعِدَّةَ وَ لِتُکَبِّرُوا أللهَ عَلى ما هَداکُمْ وَ لَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ» یکی از مصادیقش تکریم «یوم الفطر» است، آن کسانی که به خدار لبیک گفتند و امر او را اطاعت کردند، از طراوت، نورانیت و رستگاری برخوردار شدند و کسانی که نسبت به خدا بی‌تفاوت بودند و در نظر ما نفسشان، شهوتشان بزرگ جلوه کرد، در روز فطر متوجه می‌شوند که چه عظمتی را با چه حقارتی عوض کردند.

وی گفت: در روز عید فطر این حقیقت را می‌فهمیم که انسان می‌تواند به بلندای این مقام برسد که خدای سبحان و فرشتگان او را با احترام به سبب ارزش‌ها یاد کنند. همچنین روز فطر این را به ما یادآوری می‌کند همانند ماه رمضان، شیاطین در غل و زنجیر نیست، مانند ماه رمضان نیست که در‌های بهشت و رحمت الهی باز و در‌های جهنم و عذاب به روی او بسته باشد.

خادمیان خاطرنشان کرد: یوم الفطر به ما می‌گوید اگر از حال خوش به عادت زیبا و از عادت زیبا به ادب ربانی و نورانی رسیدی، آنگاه در روز اول ماه شوال، یوم الفطر، آن جایزه بی‌نظیر و بی‌بدیل نصیب تو خواهد شد، ان‌شاءالله بتوانیم از حقیقت یوم الفطر مانند حقیقت ماه رمضان و شب قدر بهرمند شویم.

انتهای پیام/

ارسال نظر