صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۶ - ۲۱ فروردين ۱۴۰۳

کیفیت آب شرب کشور چگونه کنترل می‌شود؟

مدیرکل دفتر نظارت بر کیفیت و بهداشت آب و فاضلاب گفت: ۷۱۰ آزمایشگاه در شرکت‌های آب و فاضلاب مسئولیت کنترل آب آشامیدنی شهرها و روستاهای ۳۱ استان کشور را بر عهده دارند.
کد خبر : 905016

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت نیرو، احمد منتظری افزود: این آزمایشگاه‌های تخصصی آب و فاضلاب بر اساس آخرین روش‌های آزمون بین‌المللی، مسئولیت پایش و کنترل کیفیت آب آشامیدنی در شهر‌ها و روستا‌ها را بر عهده دارند.

وی ادامه داد: به‌منظور نظارت بر کیفیت آب آشامیدنی مطابق الزام‌های استاندارد‌های ملی، ۳۸۵ آزمایشگاه باکتریولوژی دائم و سیار، ۸۴ آزمایشگاه بیولوژی، ۱۸۸ آزمایشگاه فیزیکوشیمیایی و ۵۳ آزمایشگاه ریزآلاینده آلی و معدنی در مراکز استان‌ها و شهرستان‌های سطح کشور وظیفه نمونه‌برداری و انجام آزمایش‌ها تخصصی مطابق استاندارد‌های ملی و بین‌المللی را بر عهده دارند.
مدیرکل دفتر نظارت بر کیفیت و بهداشت آب و فاضلاب خاطرنشان کرد: ۲۴۴ آزمایشگاه نیز در بخش کنترل فرایند و پساب تصفیه‌خانه‌های فاضلاب کشور به طور مستمر مشغول به فعالیت هستند.

منتظری گفت: آزمایشگاه‌های آب و فاضلاب از مهم‌ترین ارکان نظارت و پایش ویژگی‌های آب و پساب به‌منظور اطمینان از انطباق با استاندار‌های ملی ایران به شماره ۱۰۱۱ و ۱۰۵۳ هستند.
مدیرکل دفتر نظارت بر کیفیت و بهداشت آب و فاضلاب ادامه داد: در این دو استاندارد برای آب ۵ ویژگی «فیزیکی و شیمیایی»، «ریز آلاینده‌های معدنی»، «ریز آلاینده‌های آلی»، «پرتوزاها» و «باکتریولوژی و بیولوژیکی» مشخص شده است که مجموعه شرکت‌های آب و فاضلاب با اختصاص منابع انسانی متخصص و هزینه‌های ریالی و ارزی موردنیاز با کمک شرکت‌های تأمین‌کننده خدمات و محصولات دانش‌بنیان وظیفه خود را ایفا می‌کنند.

وی افزود: تعداد آزمایشگاه‌های نظارتی کشور از ۳۱ مرکز در سال ۱۳۷۴ هم اکنون به ۹۵۴ مرکز در گستره کشور افزایش پیدا کرده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر