صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

فکر کنید، بازی کنید!/ طراحی رابط مغز و رایانه برای افراد معلول

مهندسان دانشگاه تگزاس یک رابط مغز و رایانه طراحی کردند که فقط با فکر کار می‌کند و به ازای هر کاربر نیاز به تنظیمات مجدد ندارد.
کد خبر : 903937

به گزارش خبرگزاری علم وفناوری آنا به نقل از ساینس دیلی، محققان دانشگاه تگزاس آمریکا رابط مغز و رایانه‌‌ای را توسعه داده‌اند که بسیار پیشرفته است و به افراد با اختلال حرکتی امکان می‌دهد فقط با استفاده از افکار خود بازی مسابقه‌ای اتومبیل‌رانی را انجام دهند.

این برنامه بخشی از تحقیقات مربوط به رابط‌های مغز و رایانه و در راستای کمک به بهبود زندگی افراد دارای معلولیت حرکتی است. محققان قابلیت‌های یادگیری ماشینی را در این رابط گنجانده‌اند و آن را به یک راه‌حل برای همه تبدیل کرده‌اند. به طور معمول، این دستگاه‌ها به تنظیم و درجه‌بندی گسترده برای هر کاربر نیاز دارند، زیرا کارکرد هر مغز، هم برای کاربران سالم و هم برای کاربران کم‌توان متفاوت است اما، راه‌حل جدید می‌تواند به سرعت نیاز‌های فردی را درک کند و از طریق تکرار، خود را تنظیم کند. یعنی، چندین فرد معلول می‌توانند بدون نیاز به تنظیمات مجدد از یک دستگاه بازی استفاده کنند که در نتیجه، روند بازی سریع‌تر و کارامدتر می‌شود.

افراد شرکت‌کننده در این آزمایش علمی کلاهی پر از الکترود بر سر گذاشتند که به کامپیوتر وصل شده بود.  الکترود‌ها با اندازه‌گیری سیگنال‌های الکتریکی مغز، داده‌ها را جمع‌آوری و با رمزگشایی آنها اطلاعات را تفسیر و سپس به بازی تبدیل کردند. روند رمزگشایی به اندازه‌ای خوب پیش رفت که افراد توانستند بازی پیچیده‌ای مانند اتومبیل‌رانی را که در هر مرحله نیاز به فکر کردن و واکنش سریع داشت به‌خوبی انجام دهند. در این پروژه ۱۸ فرد بدون نقص حرکتی شرکت داشتند که نتایج آن، زمینه را برای نوآوری بیشتر در رابط‌های مغز و رایانه فراهم کرد.

پروفسور خوزه دل آر. میلان (José del R. Millán) استاد دانشکده مهندسی کامپیوتر و گروه عصب‌شناسی دانشکده پزشکی دانشگاه تگزاس گفت که هدف این فناوری کمک به مردم است و روندی رو به توسعه خواهد داشت. میلان و تیمش همچنین در حال کار کردن روی صندلی‌های چرخ‌داری هستند که می‌تواند با استفاده از رابط کاربری مغز و رایانه، صندلی را حرکت دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر