صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۰۴ - ۱۲ فروردين ۱۴۰۳

نکات تغذیه‌ای برای رفع تشنگی در ایام روزه‌داری

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، کنترل مصرف نمک و استفاده بیشتر از سبزیجات را راهکارهای موثری در رفع تشنگی در ایام روزه‌داری عنوان کرد.
کد خبر : 903582

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، احمد اسماعیل‌زاده، درخصوص رفع تشنگی در ایام روزه‌داری گفت: یکی از مشکلات روزه داران، تشنگی است که با رعایت چند نکته تغذیه ای می توان از این مشکل رهایی پیدا کرد.

وی افزود: برای پیشگیری از تشنگی در ماه مبارک رمضان به چند نکته باید توجه کرد. مسئله اول این است که مصرف نمک را در کل ایام سال به ویژه در ماه مبارک رمضان به حداقل ممکن برسانیم؛ نیاز بدن ما به نمک یک قاشق چای‌ خوری در طول روز است، البته کل نمکی مصرفی، نه فقط نمکی که از طریق نمکدان مورد استفاده قرار می‌دهیم.

وی با بیان اینکه مقدار زیادی نمک را به صورت نمک پنهان با مصرف نان، پنیر و انواع دیگر غذاها دریافت می‌کنیم، ادامه داد: بنابراین با قرارندادن نمکدان سر سفره، به سلامت بدنمان کمک بیشتری کرده‌ ایم.

اسماعیل‌زاده خاطرنشان کرد: اگر هنگام پخت غذا از مقدار کمی نمک استفاده کنیم، اشکالی ندارد، اما بهتر است نمکدان را از سفره حذف کنیم به‌ویژه در وعده غذایی سحری نمک را حذف کنیم؛ این اقدام می‌‌تواند به کنترل تشنگی در طول روز کمک زیادی کند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه استفاده از سبزیجاتی مانند کاهو و سبزی خوردن با توجه به اینکه به حفظ آب در بدن کمک می‌کند، می‌تواند جلوی تشنگی را بگیرد، عنوان کرد: همچنین استفاده از انواع میوه‌‌ها نیز می‌‌تواند به تأمین آب بدن کمک و از بروز تشنگی جلوگیری کند.

وی گفت: مصرف غذاهای پروتئینی زیاد هم منجر به ایجاد تشنگی می‌‌شود. افرادی که وعده سحری بیشتر مرغ، کباب و استیک میل می‌کنند، به دلیل اینکه پروتئین زیاد منجر به دفع آب بیشتری از بدن می‌ شود، در طول روز تشنگی آنها تشدید می‌ شود.

اسماعیل‌زاده فزود: البته مصرف پروتئین نباید متوقف شود، بلکه غذای پر از پروتئین نخورید. پروتئین در اندازه متعادل و معمول مشکل چندانی ایجاد نمی‌کند؛ پس سعی کنید زیاده‌روی در مصرف پروتئین در وعده سحری نداشته باشید، چراکه منجر به تشنگی در طول روز می‌شود.

وی بر احتیاط و اجتناب از انجام فعالیت بدنی زیاد در زمان روزه‌داری تاکید و بیان کرد: تحرک برای سلامت بدن لازم است، اما بهتر است تحرک را به زمان نزدیک افطار و یا بعد از افطار موکول کنیم تا بروز تشنگی را تشدید نکند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در ادامه تصریح کرد: ایام ماه مبارک رمضان و ایام نوروز امسال با هم تلاقی پیدا کرده‌اند، بنابراین در استفاده از آجیل‌های شور احتیاط کنید و بدانید اگر در دید و بازدید شبانه از آجیل و تنقلات شور استفاده کنید، در طول روز نیاز بدن شما به آب بیشتر خواهد بود.

اسماعیل‌زاده خاطرنشان کرد: چای، قهوه و نسکافه نوشیدنی‌‌های مُدِرّ هستند و به دلیل بیرون‌‌روی زیاد، نیاز بدن به آب را بیشتر می‌‌کنند و بهتر است در استفاده از این نوشیدنی‌ها زیاده‌روی نکنیم و برای تامین مایعات بدن فقط و فقط از آب استفاده کنیم.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر