صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

عامل سکسکه‌های مرموز سیاه‌چاله‌های بسیار بزرگ کشف شد

محققان احتمال می‌دهند، سکسکه‌های مرموز سیاه‌چاله‌های بزرگ احتمالاً ناشی از ضربه‌ سیاه‌چاله‌های همسایه و اطراف آنهاست که به مراتب از این نوع اجرام بسیار کوچک‌تر هستند.
کد خبر : 903427

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، سال ۲۰۲۰ سیاه‌چاله‌ای که قبلاً در حالت سکون بود و در قلب کهکشانی در فاصله ۸۰۰ میلیون سال نوری از زمین قرار داشت با ۵۰ میلیون جرم بیشتر از خورشید ناگهان فعالیت‌هایی انجام داد که به واسطه آن فوران‌ها اجرام نزدیک به خود را بیش از صد برابر درخشان کرد.

تیمی از محققان فکر می‌کنند که این فوران‌های دوره‌ای ناشی از برخورد یک سیاه‌چاله کوچک‌تر به دیسکی از گاز و غبار است که سیاه‌چاله کلان‌جرم را احاطه کرده و باعث می‌شود مکرراً این جرم «سکسکه» کند.

این یافته‌ها تصویر متعارف نحوه عملکرد دیسک گاز سیاهچاله را به چالش می‌کشد. پیش از این، دانشمندان بر این باور بودند که آنها دیسک‌های یکنواختی از گاز و غبار هستند که در اطراف یک سیاهچاله مرکزی می‌چرخند. با این حال، نتایج جدید نشان می‌دهد که برخی از دیسک‌های برافزایشی می‌توانند دارای اجزای عجیب و غریب مانند ستاره‌ها و حتی سیاهچاله‌های ثانویه کوچکتر باشند.

سیاه‌چاله‌های بسیارپرجرم با ضربه‌های بسیار شدید و مرموز از خود نشانه‌های عجیبی بروز می‌دهند که تا کنون علت دقیق آنها مشخص نشده و به گزارش گروهی از محققان، احتمالاً این نوسانات ناگهانی از سیاه‌چاله‌های همسایه ناشی می‌شوند.

سیاه‌چاله‌های بسیارپرجرم، یعنی سیاه چاله‌هایی با جرم بسیار زیاد که در مرکز کهکشان‌ها قرار دارند، به دلیل قویتر و پرجرم‌تر بودن نسبت به سایر سیاه چاله‌ها، توانایی نگه‌داشتن و کنترل اجرام فضایی اطراف خود را دارند، اما زمانی که یک سیاه‌چاله بسیارپرجرم با یک سیاه‌چاله دیگر نزدیک خود برخورد می‌کند، این برخورد می‌تواند باعث تولید امواج گرانشی و نوسانات شدید در ساختار آنها شود که به عنوان ضربه و سکسکه شناخته می‌شود.

این پدیده‌های ناگهانی و مرموز در سیاه‌چاله‌های بسیارپرجرم به نام سکسکه نیز شناخته می‌شوند که شامل افزایش نوردهی و تابش گاما از مرکز سیاه‌چاله می‌شوند. تا کنون، مشخص نشده است که این نوسانات ناگهانی در سیاه‌چاله‌های بسیارپرجرم از کجا ناشی می‌شوند، اما بر اساس تحقیقات جدید، احتمالاً این پدیده‌ها به دلیل ضربه‌های سیاه‌چاله‌های همسایه اتفاق می‌افتند.

محققان بر این باورند که شناخت و تحقیقات بیشتر درباره رفتار و پدیده‌های ناشی از تعاملات بین سیاه‌چاله‌های بسیار پرجرم و همسایه‌های آنها، می‌تواند به آنها کمک کند تا بهتر درک کنند که چگونه و چرا سیاه‌چاله‌های بسیار پرجرم حرکات و تکانه‌های مرموز خود را ایجاد می‌کنند. این تحقیقات می‌توانند به دانشمندان بهترین برداشت از طبیعت عجیب و غریب سیاه‌چاله‌های پرجرم ارائه دهد و به کمک کند تا راز‌های بزرگ و پنهان این اجرام روشن شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر