صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۳:۵۶ - ۰۷ فروردين ۱۴۰۳
تقویم علم؛

۸ فروردین در دنیای علم چه خبر؟

در این تقویم علم، وقایع مهم مصادف با امروز ۸ فروردین برابر با ۲۷ مارس را مرور خواهیم کرد.
کد خبر : 903187

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، تاریخ علم مملو از رویدادهای مهمی است که نوآوری‌ها، کشف‌ها و حتی زادروزها و درگذشت‌های دانشمندان و مخترعان تاثیرگذار جهان را در برمی‌گیرد. در این تقویم علم، وقایع مهم مصادف با امروز ۸ فروردین برابر ۲۷ مارس را ورق می‌زنیم.

***

جان آر. پیرس

۲۷ مارس ۱۹۱۰ میلادی برابر با ۸ فروردین ۱۲۸۹ خورشیدی، جان رابینسون پیرس، مهندس ارتباطات اهل آمریکا به‌دنیا آمد. پیرس را به‌عنوان پدر ماهواره ارتباطاتی می‌شناسند زیرا در توسعه امواج مایکروویو و رادار درطول جنگ جهانی دوم تاثیرگذار بود و بعد در سال ۱۹۵۴ شروع به کار روی نظریه ارتباطات ماهواره‌ای کرد. او همچنین ناسا را متقاعد کرد که ماهواره بالن‌ اکو را به بازتاب‌دهنده امواج رادیویی تبدیل کند. آزمایش‌های موفقیت‌آمیز او با اکو در سال ۱۹۶۰ به توسعه تل‌استار منجر شد که ارتباطات تلویزیونی و رادیویی امروزی را با تقویت سیگنال‌ها از ایستگاه روی زمین و ارسال آنها به ایستگاه دیگر آغاز کرد.

السی مک‌گیل

۲۷ مارس ۱۹۰۵ میلادی برابر با ۸ مارس ۱۲۸۴ خورشیدی، الیزابت موریل گرگوری مک‌گیل، مهندس هوانوردی اهل کانادا به‌دنیا آمد. مک‌گیل اولین مهندس هوانوردی زن در جهان و همچنین اولین مهندس زن بود که در کانادا کار کرد. او در سال ۱۹۲۹ مدرک کارشناسی ارشد در رشته مهندسی هوانوردی را دریافت کرد و از ابتدای کار خودش درحوزه طراحی، ساخت و آزمایش هواپیما مشغول به‌کار شد. سال ۱۹۳۸، مک‌گیل مهندس ارشد هوانوردی شرکت ماشین و ریخته‌گری کانادا شد و طی جنگ جهانی دوم، بر تولید هزارو۴۵۰ هواپیمای هاوکر هاریکن این کارخانه نظارت داشت. هاوکر هاریکن یکی از جنگنده‌های اصلی بود که هوانوردان کانادایی و متفقین در نبرد بریتانیا به پرواز درآوردند. پس‌از جنگ، مک‌گیل شرکت مهندسی مشاوره موفق خودش را تأسیس کرد. او همچنین به‌عنوان یک فمینیست برجسته کانادایی شناخته می‌شود.

سِر هنری رویس

۲۷ مارس ۱۸۶۳ میلادی برابر با ۸ فروردین ۱۲۴۲ خورشیدی، سر هنری رویس، صنعتگر انگلیسی به‌دنیا آمد. رویس پس‌از ملاقات با چارلز رولز، در می ۱۹۰۴ متوجه شد که علاقه مشترکی به تولید و عرضه خودروهای زیبا دارند. آنها با هم، در سال ۱۹۰۶ شرکت رولز رویس را راه‌اندازی کردند و ظرف چندسال، در آغاز جنگ جهانی اول، آن دو، تولید موتورهای قابل اطمینانی را که برای هوانوردی مورد نیاز بسیار بودند آغاز کردند. پس‌از جنگ، آنها هم به‌عنوان تولیدکننده خودروهای شکیل و هم به‌عنوان سازنده موتور هواپیما به کارشان ادامه دادند. در جنگ جهانی دوم، این موتورهای رولز رویس بود که به هواپیماهای بریتانیایی را در هواپیماهای هاریکن‌ و اسپیت‌فایر قدرت می‌داد.

کارل پیرسون

۲۷ مارس ۱۸۵۷ میلادی برابر با ۸ فروردین ۱۲۳۶ خورشیدی، کارل پیرسون، ریاضیدان انگلیسی که یکی از بنیانگذاران علم آمار مدرن بود به‌دنیا آمد. سخنرانی‌های او به‌عنوان استاد هندسه در سال ۱۸۹۲ به نگارش «گرامر علم»، پرخواننده‌ترین کتاب او و کتاب کلاسیک در فلسفه علم تبدیل شد. روش‌هایی که او توسعه داد برای هر کاربرد جدی آمار ضروری است. از سال ۱۸۹۳ تا ۱۹۱۲ او مجموعه‌ای متشکل از ۱۸مقاله را با عنوان مشارکت‌های ریاضی در نظریه تکامل نوشت که حاوی بسیاری از ارزشمندترین آثار او، ازجمله آزمون کای‌دو اهمیت آماری بود. بیشتر کارهای او درحوزه روش‌های تحلیل داده‌های آماری با ریاضیات ازجمله روش تحلیل مولفه‌های اصلی بود که تحلیل مجموعه داده‌های بزرگ با تعداد زیادی بعد یا ویژگی و افزایش تفسیرپذیری داده‌ها را با حفظ حداکثر مقدار اطلاعات و تجسم داده‌های چند بعدی میسر می‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر