صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

فضاپیمای ناسا شکل یک سیارک فضایی را هندوانه‌ای کرد

برخورد فضاپیمای ناسا با یک سیارک فضایی باعث تغییر شکل و ساختار آن شد و اطلاعات مهمی برای دانشمندان در مورد شکل‌دهی سیارات کوچک فراهم کرد.
کد خبر : 902593

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، نتایج بررسی‌های دانشمندان نشان می‌دهد، برخورد فضاپیمای ناسا با سیارک دیمورفوس شکل آن را تغییر داده است.

هنگامی که ناسا در سال ۲۰۲۲ فضاپیمای دارت را برای برخورد به سیارک دیمورفوس فرستاد، آژانس فضایی ایالات متحده تأیید کرد که در صورت نیاز می‌توان مسیر حرکت یک جرم آسمانی را برای محافظت از زمین تغییر داد؛ درهمین راستا به نظر می‌رسد که این برخورد نه تنها مسیر سیارک بلکه شکل آن را نیز تغییر داده است.

ناسا سال گذشته اعلام کرد که قصد کوبیدن عمدی یک فضاپیما به یک سیارک را دارد و هدف از این کار، آزمایش برنامه‌های دفاع از زمین در برابر اجرام فضایی بالقوه خطرناک است. ناسا مس از اجرای این عملیات چندین تصویر از لحظات پیش از برخورد ماموریت دارت به سیارک دیمورفوس را منتشر کرد.

دانشمندان روز سه شنبه نوستند، این سیارک که قبل از برخورد شبیه توپ بود اکنون بیشتر شبیه یک هندوانه یا از نظر فنی، یک بیضی سه محوری است.

استیو چسلی، دانشمند و محقق آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا در کالیفرنیا و یکی از نویسندگان مطالعه منتشر شده در مجله علوم سیاره‌ای نیز نوشت گفت: درک غالب این است که دیمورفوس توده‌ای از زباله‌ها از گرد و غبار گرفته تا سنگ‌ریزه تا صخره‌ها است. بنابراین، استحکام بیرونی آن بسیار کم است و امکان تغییر شکل را بسیار راحت‌تر از یک بدنه یکپارچه جامد دارد.

این برخورد همزمان با انجام آزمایش‌های مرتبط با تکنولوژی‌های دفاع از زمین در برابر تهدیدات فضایی بود و برای نخستین بار نشان داد که با استفاده از فناوری‌های موجود می‌توان به شکل‌دهی سیارات کوچک و نگه‌داشتن آنها در مسیر مناسب برای جلوگیری از حوادث آینده پرداخت.

دیمورفوس پیش از برخورد دارت با آن طی یک دوره ۱۲ ساعته محور خود را دور می‌زد، اما پس از برخورد، شکل و ساختار آن به طور قابل توجهی تغییر کرد و این نشان داد که حتی برخوردات کوچک نیز می‌تواند تأثیر زیادی بر روی ساختار سیارات کوچک داشته باشد.

همچنین، این مطالعه بطور برجسته نشان داد که امکان تغییر شکل و ساختار سیارات کوچک توسط بشر ممکن است و در صورت انجام درست و به موقع، می‌توان از این تکنولوژی برای دفاع از زمین در مواجهه با خطرات فضایی استفاده کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر