منظومه ماهوارهای توسط محققان ایرانی ایجاد میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، پژوهشگران یکی از شرکتهای دانشبنیان فعال در طراحی و ساخت ماهوارههای سنجشی و مخابراتی که پیش از این موفق به ساخت ماهواره سنجشی کوثر (با کاربرد کشاورزی، نقشهبرداری و حدنگاری) و ماهواره مخابراتی باریک باند هدهد (که برای حوزههای کشاورزی، حملونقل و مدیریت بحران کاربرد دارد) شدهاند، در اقدامی جدید قصد ایجاد منظومه ماهوارهای دارند که همزمان دو ماموریت سنجش از دور و مخابرات بانک باریک را انجام دهد.
طرحی که توانست در نخستین جایزه ملی رتبه سوم بخش اتصال پذیری و میکروالکترونیک را در رویداد ملی نکست کسب کند.
حسین شهرابی فراهانی، بنیانگذار و مدیرعامل این شرکت دانش بنیان به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: ما در ادامه فعالیتهایمان قصد ایجاد منظومه ماهوارهای داریم که همزمان دو اقدام ماموریت سنجش از دور و مخابرات باند باریک را انجام دهد.
مدیر پروژه ماهواره ملی امید و چندین ماهواره پرتاب شده دیگر درباره این منظومه ماهوارهایگفت: این منظومه همزمان میتواند کار عکسبرداری و مخابراتی انجام دهد. در بازه تکمیل منظومه، عکس برداری هر ۲۴ ساعت یکبار و سیگنالهای مخابراتی بلادرنگ به کاربرها ارسال میشود.
وی افزود: هرچند اکنون کشورهایی مانند ایالت متحده در این حوزه سرآمد هستند، اما این طرح به علت اینکه با دو ماموریت ترکیب شده است رقیبی ندارد.
وی گفت: اما کشورهایی مانند چین به دنبال ورود به این حوزه هستند. در تلاشیم این منظومه ماهوارهای از نظر قیمتی نیز ارزش افزوده بالاتر داشته باشد و مزیت بیشتری نسبت به ماهوارههای رقیب پیدا کند.
وی به مشکلات اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: متاسفانه خصولتیها اغلب برای اجرای این طرحها مسیر ما را منحرف میکنند. قطعا اگر موانع پیش رویمان برداشته شود و جذب سرمایه داشته باشیم، میتوانیم در عرصه بین المللی به خوبی بدرخشیم و در کنار کشورهای صاحب نام نیز عرض اندام کنیم.
انتهای پیام/