صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

غول‌پیکر‌ترین آتشفشان مریخ کشف شد

تحقیقات جدید از وجود یک آتشفشان غول پیکر و ورقه یخ‌های دفن‌شده یخچال‌های طبیعی در سیاره سرخ پرده‌برداری کرده است.
کد خبر : 902129

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، بررسی داده‌های ماموریت فضاپیما‌های مختلف به سیاره سرخ از وجود غول‌پیکر‌ترین آتشفشان این سیاره پرده برداشت. این آتشفشان غول پیکر در یکی از نمادین‌ترین مناطق مریخ در معرض دید عموم پنهان شده بود.

این آتشفشان در نزدیکی خط استوای سیاره قرار دارد و به دلیل ماهیت فرسوده و غیر قابل مشاهده داده‌های مأموریت «مارینر۹» این ویژگی در طول این سال‌ها هویدا نشده بود.

مارینر ۹ در ۳۰ مه ۱۹۷۱ توسط موشک اصلس-سنتو پرتاب شد و موشک دقایقی پس از پرتاب، از مارینر جدا شد تا فضاپیما توسط صفحات خورشیدی خود به راهش ادامه دهد. کاوشگر ۱۶۷ روز پرواز کرد تا به فراز مریخ برسد.

بر اساس بیانیه مؤسسه جست‌وجوی هوش فرازمینی، این یافته در طول پنجاه و پنجمین کنفرانس علوم قمری و سیاره‌ای که اکنون در وودلندز، تگزاس در حال برگزاری است، گزارش شده است. این مطالعه با استفاده از داده‌های مارینر۹، مدارگرد یک و دو وایکینگ ناسا، نقشه‌برداری جهانی مریخ، اودیسه مریخ و مدارگرد شناسایی مریخ و همچنین مأموریت مریخ اکسپرس آژانس فضایی اروپا انجام شد.

منطقه‌ای که آتشفشان به تازگی مستند شده در آن قرار دارد، خانه سه آتشفشان غول پیکر شناخته شده دیگر است که در مأموریت‌های قبلی فضاپیما‌ها کشف شده‌اند. این مورد اگرچه فرسایش بیشتر و ارتفاع کمتری نسبت به سایر همتایان آتشفشانی دارد، اما این آتشفشان تازه کشف شده از نظر قطر با سایر آتشفشان‌ها رقابت می‌کند و قطر آن بالغ بر ۲۸۰ مایل (۴۵۰ کیلومتر) و ارتفاع آن تقریباً ۲۹ هزار و ۶۰۰ فوت (۹ هزار و۲۲ متر) است.

بیانیه این مؤسسه خاطرنشان می‌کند: کشف این آتشفشان به یک مکان جدید و هیجان انگیز برای جستجوی حیات و یک مقصد بالقوه برای اکتشافات رباتیک و انسانی در آینده اشاره می‌کند.

این تحقیقات جدید نشان می‌دهد که آتشفشان تازه کشف شده هنوز هم فعال است و ممکن است در آینده نیز فعالیت‌هایی داشته باشد. این کشف مهم نشان می‌دهد که مریخ هنوز هم فعالیت‌های زمین‌سانی دارد و تا به حال همه جزئیات این سیاره به درستی درک نشده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر