صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت وگو با آنا مطرح شد؛

بیان‌ چالش‌های یک بیمار شیزوفرنی در صحنه تئاتر/ مخاطب با سالن تئاتر آشتی کرده است

بازیگر نمایش شیزوفرنی گفت: در این نمایش ما در کنار هنر به یک مسئله روانشناسی با دیدگاه های علمی هم می پردازیم که خود این کار را برای مخاطب جذاب می کند.
کد خبر : 901044

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ ماریه ماشا الهی، بازیگر نمایش شیزوفرنی که این شب‌ها روی صحنه تئاتر است، در رابطه با اهداف این نمایش به آنا گفت: نمایش شیزوفرنی یک چالش بسیار بزرگ برای من بود، چراکه برای اولین بار با یک گروه پر بازیگر درحال کار هستم؛ در گروه‌های پر بازیگر زمان حضور بر روی صحنه تقسیم می‌شود، در نتیجه بازیگر زمان کوتاه تری برای بازی درست و جذب مخاطب دارد و این امر برای من به شخصه بسیار پرچالش بود تا مخاطب در زمان حضورم کارکتر را باور کند و با آن ارتباط برقرار کند.
او ادامه داد: جذابیت دیگر این پروژه، کار گروهی و پشت سر گذاشتن چالش‌های آن است.

این هنرمند سینما و تئاتر بیان کرد: تا پیش از این شیزوفرنی را تنها به عنوان یک بیماری میشناختم و اطلاعات کمی نیز در رابطه با نشانه‌های آن داشتم اما زمانی که وارد دنیای شیزوفرنی شدم متوجه چالش‌هایی شدم که یک بیمار شیزوفرنی با آن‌ها درگیر است؛ مانند دوپارگی مغز، عدم تشخیص واقعیت از خیال و... که باید بیشتر توسط اطرافیان درک شود.

او ادامه داد: توصیه من این است اگر فردی تنها با قصد لذت بردن به تماشای این اثر می‌نشیند حتما کمی در رابطه با شیزوفرنی مطالعه کند. با یک جستجو ساده به راحتی می‌توان متوجه شد که چه اتفاقی را قرار است به تماشا بنشیند و بدون شک ارتباط بهتری بین مخاطب و اجرا برقرار خواهد شد.

ماشاالهی عنوان کرد: ما در کنار هنردر این کار به یک مسئله روانشناسی می‌پردازیم و با زبان هنر یک موضوع با دیدگاه علمی را بیان می‌کنیم؛ این امر برای ما جذاب و برای مخاطب آگاهی بخش خواهد بود. زمانی که مخاطب به این موضوع فکر کند، اگر روزگاری با یک بیمار شیزوفرنی مواجه شود درک بهتری از دنیای وحشتناک بیماری او خواهد داشت.

او در رابطه با وضعیت کلی تئاتر افزود: در حال حاضر خوشحالم؛ وقفه‌ای پس از کرونا افتاد و که موجب فاصله گیری مخاطب از این هنر شد. تئاتر در حال اضافه شدن به سبد خانوار مخاطب بود که کرونا مانع شد و دلیلی شد تا مخاطب از فضا و سالن تئاتر دور شود. اما براین باورم که امروزه مخاطب در حال آشتی کردن با سالن‌های تئاتر است.

ماریه ماشاالهی در پایان گفت: مخاطب فرهیخته امروز خود را مستلزم کرده است تا ماهی یک یا دو اثر را به تماشا بنشیند.که البته امروزه دغدغه‌های بسیاری در زندگی و جامعه برای مردم وجود دارد و چه بهتر که با هنر نمایش در قالب کمدی این صحبت‌هارا به مخاطبان بیان کنیم و کمی مخاطب را شاد کنیم. شاید گاهی جلد اولیه کمدی باشد اما قطعا زیرلایه های متن در جان و روان مخاطب می‌نشیند و بعد از خروج از سالن به آن فکر خواهد کرد.

شیزوفرنی به طراحی، نویسندگی و کارگردانی حامد رحیمی نصر و تهیه کنندگی مسعود والا تا ۲۵ اسفندماه، هرشب راس ساعت ۲۱:۱۵ در سالن یک پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه می‌رود.

انتهای پیام/

ارسال نظر