صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۴۲ - ۱۶ اسفند ۱۴۰۲

آیا بدن انسان با ترزیق مکرر واکسن خسته می‌شود

پژوهشگران معتقدند که نباید واکسیناسیون بیش‌ از حد را به‌عنوان راهبردی برای تقویت ایمنی تطبیقی بدن در نظر گرفت.
کد خبر : 900453

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، طبق گزارش پزشکان آلمانی، مردی ۶۲ ساله در این کشور، برخلاف توصیه‌های پزشکی، ۲۱۷ بار در برابر کرونا واکسینه شده است.

این مورد عجیب در مجله‌ بیماری‌های عفونی لانست ثبت شده است. این واکسن‌ها به صورت خصوصی در طی ۲۹ ماه خریداری و تزریق شده‌اند.

پژوهشگران دانشگاه ارلانگن-نورنبرگ می‌گویند، به نظر می‌رسد این مرد هیچ عارضه‌ی جانبی نداشته است.

کیلیان شوبر از بخش میکروبیولوژی دانشگاه گفت: «ما از طریق مقالات روزنامه‌ای از مورد او مطلع شدیم. سپس با او تماس گرفتیم و از او دعوت کردیم تا در ارلانگن تحت آزمایش‌های مختلف قرار گیرد. او بسیار علاقه‌مند به انجام این کار بود.»

او در این باره افزود: «ما توانستیم از نمونه‌های دریافتی برای تعیین دقیق نحوه واکنش سیستم ایمنی به واکسیناسیون استفاده کنیم.»

ادعای تزریق ۱۳۰ مورد از این واکسن‌ها توسط دادستان شهر ماگدبورگ که تحقیقات خود را با اتهام کلاهبرداری آغاز کرده بود، جمع‌آوری شد، اما هیچ اتهام کیفری مطرح نشد.

واکسن‌های کووید نمی‌توانند باعث عفونت شوند، اما می‌توانند به بدن بیاموزند که چگونه با این بیماری مبارزه کند. واکسن‌های مبتنی بر اسید ریبونوکلئیک پیام‌رسان (mRNA) با نشان دادن بخشی از کد ژنتیکی ویروس به سلول‌های بدن عمل می‌کنند.

سیستم ایمنی بدن سپس می‌تواند کووید را شناسایی کند و بداند در صورت مواجهه واقعی با آن، چگونه با آن مبارزه کند. شوبر نگران بود که تحریک بیش از حد سیستم ایمنی با دزهای مکرر ممکن است برخی سلول‌ها را خسته کند.

اما محققان هیچ مدرکی دال بر این موضوع در فرد ۶۲ ساله پیدا نکردند. همچنین هیچ نشانه‌ای از ابتلای او به کووید در گذشته وجود نداشت. پژوهشگران گفتند: «مهم است که ما واکسیناسیون بیش‌ از حد را به‌عنوان راهبردی برای تقویت ایمنی تطبیقی تایید نکنیم.»

از سوی دیگر آن‌ها تاکید کردند که نتایج آزمایش‌های آن‌ها روی فرد ۶۲ ساله برای نتیجه‌گیری‌های گسترده و فراتر از آن توصیه‌هایی برای عموم مردم کافی نیست.

آن‌ها در وب‌سایت دانشگاه می‌گویند: «تحقیقات فعلی نشان می‌دهد که واکسیناسیون سه دز، همراه با واکسن‌های تقویتی منظم برای گروه‌های آسیب‌پذیر، همچنان رویکرد مورد نظر است. هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که واکسن‌های بیشتری مورد نیاز باشد.»

خدمات بهداشت ملی بریتانیا (NHS) می‌گوید واکسن‌های کووید به‌طور فصلی تجویز می‌شوند، اما برخی افراد با سیستم ایمنی بسیار ضعیف ممکن است در زمان‌های دیگر به محافظت بیشتری نیاز داشته باشند - و با کسانی که پرونده‌ آن‌ها در NHS نشان می‌دهد واجد شرایط هستند، تماس گرفته می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر