صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۱ - ۱۶ اسفند ۱۴۰۲

اختصاص بسته حمایتی خدمات جامع مالی و اعتباری به شرکت‌های دانش‌بنیان

موافقت‌نامه‌ای با هدف حمایت مالی و تسهیلاتی از شرکت‌های دانش‌بنیان منعقد شد.
کد خبر : 900327

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور در آیین امضای موافقت‌نامه «بسته حمایتی، خدمات مالی و سقف تجمیعی موردی خدمات، تسهیلات، صکوک و سرمایه گذاری» به محور‌های اصلی این موافقت‌نامه اشاره کرد و گفت: سه محور اصلی از جمله تسهیلات خوب و سریع به شرکت‌های دانش‌بنیان تراز اول که در قالب یک ارزیابی دقیق انتخاب می‌شوند، همکاری مشترک با بانک برای سرمایه‌گذاری در طرح‌های راهبردی و پیشران دانش‌بنیان و صدور ضمانت‌نامه‌ها و نقش آفرینی بانک به عنوان رکن ضامن در طرح‌های دانش‌بنیانارکان اصلی این موافقت‌نامه هستند.

دهقانی، با تاکید بر این‌که توسعه تعامل و همکاری با بانک‌ها در راستای تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان در دستور کار معاونت علمی است، ادامه داد: این موافقت‌نامه یک سقف ۳۰ هزار میلیارد ریالی از حیث تخصیص تضامین و حمایت‌ها دارد و طرح‌های دانش‌بنیان متناسب با نیاز و اهمیتشان از حمایت‌های متنوع پیش‌بینی شده در این موافقت‌نامه، بهره‌مند می‌شوند.

وی گفت: پیش‌بینی شده است حدأکثر ۲۰۰ طرح ویژه دانش‌بنیان در قالب این برنامه مورد حمایت قرار بگیرند. همچنین مشارکت بانک در طرح‌های مورد علاقه و استفاده از ظرفت اعتبار مالیاتی از دیگر ظرفیت‌های پیش‌بینی شده در قالب این موافقت‌نامه همکاری هستند.

دهقانی با بیان این‌که نسل کنونی اقتصاد مبتنی بر دارایی‌های نامشهود است و اتکای کسب و کار‌های بزرگ و مطرح جهان تا بیش از ۹۸ درصد به این نوع از دارایی‌هاست، ادامه داد: عمده دارایی شرکت‌های دانش بنیان از جنس دارایی‌های نامشهود است و شرکت‌های برتر دنیا نیز در بیش از ۹۷ درصد دارایی خود به دارایی‌های نامشهودشان متکی هستند.

وی با تاکید بر اینکه مسئله امروز اقتصاد‌های بزرگ دنیا، فناوری است، افزود: علم و فناوری امروز نه صرفاً یک مقوله اشتغال آفرین و ثروت‌زا، بلکه اقتدارآفرین بوده و از همین رو، کشور‌های همسایه با دیدن عملکرد ایران و نقشی که دانش و فناوری و نوآوری در اقتدار ایران عزیز ایفا می‌کند، طی چند سال اخیر توجهی ویژه به مقوله علم و فناوری پیدا کرده‌اند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، با اشاره به گام‌های جدی دولت برای مردمی کردن اقتصاد دانش‌بنیان و حمایت از طرح‌های دانش‌بنیان با اقداماتی همچون اجرای نظام جدید ارزیابی شرکت‌های دانش بنیان، عملیاتی کردن قانون جهش تولید دانش‌بنیان و تلاش جدی برای تامین مالی کسب و کار‌های دانش‌بنیان گفت: از میان ۱۰ هزار شرکت دانش بنیانی که به سه دسته نوپا، فناور و نوآور تقسیم بندی شده‌اند، قریب به ۸۰۰ شرکت در سطح بالای خلق ارزش افزوده، اشتغال و صادرات قرار دارند، شرکت‌هایی از جنس فرصت هستند که بانک‌ها می‌توانند با مشارکت در طرح‌های آنان و تامین مالی جمعی، زمینه‌ساز خلق ارزش افزوده‌های قابل توجه و تحقق طرح‌های راهبردی و اثرگذار شوند.

وی گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی یکی از ابزار‌های کارآمد برای تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان است.

در راستای این تفاهم‌نامه همکاری، بسته‌ای جامع از خدمات تسهیلاتی و اعتباری شامل تسهیلات به شرکت‌های معرفی شده و یا خریداران محصولات دانش‌بنیان، با هدف توسعه بازار شرکت‌ها و شرکت‌های زنجیره تامین، تسهیل در صدور انواع تعهدات بانکی شامل ضمانت نامه و گشایش اعتبارات اسنادی داخلی و نیز ایجاد و مدیریت نهاد‌های مالی با هدف تامین مالی یا ارائه خدمات تخصصی مالی به شرکت‌های دانش بنیان نوآور و فناور، مانند شرکت‌های مدیریت دارایی پلتفرم‌های SCF و ... اختصاص خواهد یافت.

انتهای پیام/

ارسال نظر