صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۲ - ۱۳ اسفند ۱۴۰۲
یک متخصص کودکان در گفت‌وگو با آنا:

مواد حساسیت‌زا دور از دسترس کودکان باشد/ ضرورت استفاده از لوازم پزشکی ضد حساسیت

یک متخصص کودکان توصیه کرد: از برخورد مواد حساسیت‌زا مانند فلزات تزیینی، مواد آرایشی و عطرها باپوست کودک جلوگیری کنید و در شرایط اضطرار مانند مداخلات درمانی از مواد و وسایل ضد حساسیت استفاده شود.
کد خبر : 899661

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ یکی از مهم‌ترین دلایل مراجعه کودکان به مراکز درمانی، آلرژی و حساسیت‌های تنفسی و پوستی است. ورود مواد آلرژن به سبد غذایی خانواده‌ها و تماس با مواد شیمیایی سبب شده که در سال‌های اخیر بیشتر شاهد بروز این عارضه باشیم.

احمدرضا یعقوبی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا دراین‌باره اظهار کرد: سیستم ایمنی فعال، ظرافت و حساس بودن پوست کودکان، باعث می‌شود که آلرژی‌های پوستی در اطفال به میزان بیشتری مشاهده شوند.

وی افزود: آلرژی‌ها اصولاً به سبب تماس پوست با ترکیبات خاص ایجاد می‌شوند که سیستم ایمنی این مواد را مهاجم قلمداد می‌کند و این بیگانه پنداری، اساس برانگیختگی موج آلرژی می‌شود.

یعقوبی ادامه داد: در این شرایط واسطه‌های ایمنی سبب آزادسازی فاکتورهای التهابی می‌شوند که نتیجه آن، آماده‌باش ایمنی و مهاجرت سلول‌های التهابی به محل و آزادسازی واسطه‌های التهابی مانند هیستامین‌ها است.

این متخصص کودکان گفت: نتیجه این فرآیند، افزایش نفوذپذیری رگ‌ها و خروج سلول‌های دفاعی از رگ و ورود به ماده میان بافتی است که باعث تجمع ترشحات مخاطی در بافت‌ها شده و در ادامه نیز با تخلیه گرانول‌های التهابی در محل، علائم التهاب بافتی شامل تورم، خارش، قرمزی و... ایجاد می‌شوند.

وی ادامه داد: این واکنش‌های آبشاری علاوه بر ایجاد علائم موضعی آلرژی، در موارد شدیدتر پتانسیل ایجاد عوارض خطرناک مثل شوک آنافیلاکسی را هم دارد که می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

یعقوبی خاطرنشان کرد: مهم‌ترین روش کنترل این عارضه، پیشگیری از تماس مواد آلرژن باپوست است، بنابراین توصیه می‌شود که حتی‌الامکان از برخورد مواد آلرژن باپوست کودک پیشگیری کنیم.

وی بابیان اینکه موادی مانند فلزات تزئینی (نیکل)، مواد آرایشی، عطرها، رنگ‌ها و... می‌تواند سبب آلرژی تماسی شود که بهتر است از آن‌ها پرهیز شود، افزود: در مواردی که مجبور به استفاده از مواد شیمیایی برای کودکان هستیم باید حتی‌الامکان از موارد هایپو آلرژن یا ضد حساسیت استفاده کنیم.

این متخصص کودکان گفت: تقریباً در همه مداخلات درمانی کودکان باید از چسب پزشکی برای ثابت کردن پانسمان، آنژیوکت، آتل، لوله معده، لوله تراشه و...استفاده شود؛ در این موارد نیز توصیه اکید استفاده کردن از چسب‌های ضد حساسیت استاندارد است.

وی یادآور شد: این چسب‌ها به سبب نفوذپذیری مناسب و مکانیزم میکرو پور سبب پیشگیری از تحریک سیستم ایمنی می‌شوند و ضمن ایجاد چسبندگی مناسب از صدمات پوستی بعد از برداشته شدن چسب هم پیشگیری می‌کنند.

یعقوبی اظهار کرد: انواع خاصی از این چسب‌ها برای نوزادان خصوصاً برای نوزاد نارس طراحی‌شده که برای به حداقل رساندن صدمات نوزادی و پیشگیری از عفونت‌های ثانویه کاربرد دارد که نظر به حساسیت و ریسک بالای نوزادان نارس استفاده از آن‌ها به‌شدت توصیه می‌شود.

 

 

انتهای پیام/

ارسال نظر