صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۲ - ۱۲ اسفند ۱۴۰۲

رونمایی از جدیدترین فنّاوری آزمایشگاهی در کنگره بین‌المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی

دبیر انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران از رونمایی جدیدترین فنّاوری آزمایشگاهی در بیست و یکمین کنگره کشوری و پانزدهمین کنگره بین‌المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران خبر داد.
کد خبر : 899556

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ غلامرضا حمزه‌لو گفت: این دستگاه که بر اساس یونیزاسیون لیزری و طیف‌سنجی جرمی طراحی‌شده، می‌تواند در بخش میکروب‌شناسی آزمایشگاه‌های پزشکی تحول بسیار عمده و تأثیرگذاری را در شناسایی سریع انواع باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌ها و انواع سویه‌های باکتریایی مقاوم به دارو ایجاد کند.

وی افزود: امروزه پزشکی آزمایشگاهی جزء جدایی‌ناپذیر بهداشت عمومی و ارائه مراقبت‌های بهداشتی است و بر پایه تکنیک‌های تحلیلی متعدد و ارائه داده‌های به‌موقع و عینی، به متخصصان مراقبت‌های بهداشتی برای هدایت پیشگیری، تشخیص، درمان و نظارت بر بیماری نقش تعیین‌کننده‌ای دارد.

دبیر اجرایی بیست و یکمین کنگره کشوری و پانزدهمین کنگره بین‌المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران ادامه داد: پیشرفت‌های فنّاورانه اخیر، پزشکی آزمایشگاهی مدرن را متحول کرده و ارزش و نگرش قابل‌توجهی به نقش آن در مراقبت‌های بهداشتی و تصمیم‌گیری بالینی افزوده است.

وی اظهار کرد: پنج فناوری نوظهور برتر در فناوری آزمایشگاه‌های پزشکی شامل نوآوری‌های قابل‌توجه در اتوماسیون آزمایشگاهی، ژنومیک، طیف‌سنجی تشدید مغناطیسی هسته‌ای (NMR)، طیف‌سنجی جرمی (Mass Spectrometry)، فناوری آزمایشگاه روی یک تراشه (microfluidics) و ابزار‌های الکترونیکی، علاوه بر اینکه که نظام مراقبت‌های بهداشتی را متحول کرده‌اند، چهره تحقیقات omics را نیز تغییر داده‌اند.

حمزه‌لو گفت؛ کاربرد روزافزون این فناوری‌ها و همچنین ادغام آن‌ها با میکرو فناوری و آزمایش‌های (point-of-care testing) PoCT و استفاده از ابزار‌های جدیدی مانند هوش مصنوعی و داده‌کاوی برای استفاده از داده‌های بزرگ پزشکی که از این تکنیک‌های جدید به دست می‌آیند؛ همچنین به بهبود وضعیت بیمار و ارتباط هرچه بیشتر بالین و آزمایشگاه برای تسهیل رویکرد بیمار محور به مراقبت‌های بهداشتی کمک کرده است.

وی با تأکید بر نقش محوری و جایگاه آزمایشگاه‌های تشخیص پزشکی در نظام سلامت، افزود: آزمایشگاه‌ها برای ارائه خدمات مناسب و باکیفیت به‌طور مستقیم وابسته به تجهیزات، کیت و مواد مصرفی می‌باشند که بسیاری از این اقلام، اعم از تولید داخل یا وارداتی، ارتباط مستقیم باقیمت ارز داشته و بالطبع هزینه تمام‌شده خدمات مربوط به آن‌ها با افزایش قیمت ارز افزایش می‌یابد.

دبیر انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران بیان داشت: متأسفانه و علیرغم نوسانات شدید قیمت ارز همواره در فاصله بین تصویب سالانه، تعرفه‌ها ثابت می‌ماند؛ که در این حالت تأمین هزینه تجهیزات، کیت و مواد مصرفی کاری بس دشوار و در مواردی ناممکن شده و منجر به توقف ارائه آن خدمت می‌شود.

حمزه‌لو گفت: مهم‌ترین مشکلی که هم‌اینک آزمایشگاه‌ها در شرایط ناپایدار اقتصادی کنونی و نیز تحریم‌های تحمیلی و محدودیت‌های ارزی به وجود آمده در چند سال اخیر و به‌خصوص در سال جاری با آن مواجه هستند، افزایش سرسام‌آور قیمت قطعات تجهیزات و ملزومات مصرفی آزمایشگاهی است که مشمول حمایت با نرخ ارز دولتی نمی‌باشند.

وی یادآور شد: در بسیاری از آزمایش‌های تخصصی و دستگاه‌های پیشرفته آزمایشگاهی، سیستم به‌صورت بسته بوده و لزوماً باید از مواد مصرفی و کیت‌های مختص به این دستگاه‌ها استفاده کرد و چنانچه امکان تخصیص ارز، واردات و همچنین اصلاح سیاست توزیع و تأمین آن‌ها در آینده فراهم نشود، ارائه خدمت وجود نخواهد داشت و این دستگاه‌ها ناگزیر از چرخه ارائه خدمات خارج خواهند شد.

دبیر انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران اظهار کرد: بیست و یکمین کنگره کشوری و پانزدهمین کنگره بین‌المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران با حضور سخنرانان برجسته داخلی و خارجی در ۲۵ نشست علمی و ۴۰ برنامه آموزشی کارگاهی در کنار بزرگ‌ترین نمایشگاه جانبی کیت‌های تشخیصی و تجهیزات آزمایشگاه‌های پزشکی و حضور بیش از ۳۵۰۰ شرکت‌کننده، 11 تا 14 اردیبهشت 1403 در برج میلاد تهران برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر