صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۲ - ۱۵ اسفند ۱۴۰۲

بازی‌های ویدئویی به افزایش مهارت‌های شناختی منجر می‌شود؟

یک بازی ویدئویی برای آنکه به بهبود برخی از مهارت‌های شناختی انسان منجر شود، باید دارای ۶ ویژگی باشد و علاوه‌بر لذت‌بخش بودن، روی پرورش یک مهارت خاص متمرکز باشد.
کد خبر : 899546

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، انجام بازی‌های ویدئویی به مدت یک ساعت در روز، بازه زمانی‌ای معادل پنج درصد از کل زندگی را شامل می‌شود؛ اما آیا صرف چنین وقتی، به لحاظ رشد ذهنی، آورده‌ای هم برایمان دارد؟

جست‌وجو برای پاسخ این سؤال، نزدیک به ۲۰ سال، ذهن «ریچارد ای. مِیِر» (Richard E. Mayer) پژوهشگر دانشگاه «سانتا باربارا» را به خود مشغول کرد. وی می‌خواست بداند آیا بازی‌های ویدئویی به افزایش مهارت‌های شناختی منجر می‌شود یا به بیان ساده‌تر، آیا با انجام چنین بازی‌هایی تیزهوش‌تر می‌شویم؟

این پژوهشگر در بخشی از مطالعه گسترده خود، مهارت‌های شناختی مانند تمرکز، ادراک، انعطاف‌پذیری ذهنی، پردازش فضایی، استدلال یا حافظه را در گروهی از افراد بررسی کردند. سپس این گروه را به دو دسته تقسیم کردند و قرار شد دسته اول برای یک بازه زمانی مشخص به مدت دو تا چند ساعت در روز بازی ویدئویی انجام دهند و دسته دوم هم به فعالیت‌های دیگر مثل حل جدول کلمات مشغول شوند.

بعد از مدتی، هر دو گروه دوباره مورد آزمایش قرار گرفتند و نتیجه اگرچه با آنچه پژوهشگران انتظار داشتند تفاوت داشت، اما به هر حال، شگفت‌آور بود.

اول آنکه اغلب بازی‌های ویدئویی به بهبود مهارت‌های شناختی انسان کمکی نمی‌کنند و این شامل بازی‌های راهبردی، ماجراجویانه، معماگونه و بسیاری دیگر از انواع بازی‌های ویدئویی می‌شود.

دوم آنکه در میان انواع بازی‌های تجاری، فقط بازی‌های ویدئویی ژانر اکشن به بهبود مهارت‌های شناختی کمک می‌کنند که از آن جمله می‌توان به بازی‌های تیراندازی اول شخص (first-person shooter games) اشاره کرد که در یک محیط دائم‌التغییر و در سطوح مختلف، قدرت تمرکز بازیگر را با بازخورد‌های سریع به چالش می‌کشد.

به گفته این پژوهشگر، یک بازی ویدئویی زمانی به ارتقای مهارت‌های شناختی منجر می‌شود که 6 ویژگی داشته باشد و علاوه بر لذت‌بخش بودن، روی پرورش یک مهارت خاص متمرکز باشد، چالش‌های متفاوت، تمرین‌های مداوم و بازخورد‌های فوری ارائه دهد و در یک محیط متغیر جریان داشته باشد. تنها در این صورت است که یک بازی ویدئویی می‌تواند شما را تیزهوش‌تر کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر